5 Dingen die u moet weten over uw problemen met het vochtgehalte in de kelder

vochtgehalte in de kelder

Vochtigheidsproblemen in de kelder

Als u zoals de meeste huiseigenaren bent, koestert u elke beschikbare ruimte in uw huis. Echter, het gebruik van de kelder is makkelijker gezegd dan gedaan voor de meeste huiseigenaren. Met de National Association of Realtors® (NAR) die zegt dat de meeste huizen geplaagd worden door vocht in de kelder, is het duidelijk dat deze onschatbare ruimte in de meeste woningen van onschatbare waarde is. Lees meer over vochtige keldermuren.

Hoewel het een veelvoorkomend probleem is, wordt het ook zeer verkeerd begrepen. Net als bij alle andere woningverbeteringsprojecten moet je meer inzicht krijgen in het probleem voordat je een effectieve strategie kunt bepalen om er mee om te gaan. Hier zijn cruciale aspecten van kelderwaterproblemen die je in gedachten moet hebben.

Het onderliggende probleem

Wanneer u waterbassins op de kelderverdieping vindt of wanneer u zich realiseert dat er natte plekken op de muren zitten, kan het moeilijk zijn om de omvang van het probleem in kaart te brengen. In de meeste gevallen is dit water afkomstig van de grond die de muren omringt. Dit betekent dat er scheuren in uw funderingsmuren zitten waardoor er water in kan sijpelen.

Door de hydrostatische druk van het oppervlaktewater is het ook mogelijk om door de aanwezige spleten te lekken, waardoor uw kelder uiteindelijk nat wordt. Andere onderliggende problemen zijn onder andere slechte grondsortering, verstopte goten en slechte afwatering van het oppervlaktewater.

Verklikkerlichten

In sommige gevallen realiseer je je misschien niet eens dat er een probleem is met de vochtigheid in de kelder omdat deze ruimte zelden wordt gebruikt. Welnu, u moet op zoek naar vochtig tapijt, condensatie op muren, geur, schimmel en meeldauw, vochtige lucht, stilstaand water, aantasting van hout en vlekken op wandbekledingen. Zodra u dergelijke tekenen vaststelt, moet u onmiddellijk een funderingsaannemer bellen voor verdere tests.

Dreigende risico's

Als je het aan je buren vraagt, hebben ze waarschijnlijk hetzelfde probleem. Nou, dit maakt het lekken van de kelder niet minder riskant. Ze zijn een zeker teken dat je stichting is gecompromitteerd en dit kan leiden tot instorting. Giftige schimmelgroei op de vloeren en muren brengt grote gezondheidsrisico's met zich mee voor uw familie, omdat deze sporen uiteindelijk hun weg naar uw huis zullen vinden. U zult ook te maken krijgen met beschadigde persoonlijke bezittingen als gevolg van de aanwezigheid van vocht.

Gebruik maken van professionele expertise

Het kopen van een luchtbevochtiger lijkt misschien de beste oplossing, maar dat is het niet. De meest effectieve oplossing kan alleen worden geleverd door een gecertificeerde kelderaannemer. Deze experts hebben de juiste apparatuur om testen uit te voeren en ook de beste oplossingen voor kelderwaterproblemen te implementeren. Zij kunnen ook adviseren over de omvang van de schade aan de funderingsmuren.

Ideale oplossingen voor keldervochtigheid

Er is een groot aantal vochtoplossingen in de kelder omdat elke situatie uniek is. Enkele daarvan zijn de installatie van een carterpomp, de interne Franse afvoer, de reparatie van de oppervlaktewaterafvoer, het waterdicht maken van de buitenmuur en de correctie van de landschapsindeling.

Het is waar dat een lekke kelder een afknapper is, maar je moet je nooit afwenden van het probleem. De gevolgen kunnen verwoestend zijn voor uw gezin.

Copyright © 2024. Alle Rechten Voorbehouden