Wanneer is het beter om de professionals te bellen om de kelder te ontruimen van schimmel

Kelderschimmel

Schimmel is een veelvoorkomend probleem waar veel huishoudens last van hebben, vooral als deze huishoudens een kelder hebben. Schimmelsporen maken hun weg naar uw huis grondige openingen zoals ramen en deuren. In feite kunnen ze ook worden vervoerd via kleding en ook, huisdieren. Sporen zelf veroorzaken misschien niet al te veel problemen, maar onder de juiste omgevingscondities zullen deze sporen uitgroeien tot echte schimmel en zich gaan verspreiden. Lees meer over kelder vochtdicht maken.

bel professionals om schimmel in de kelder op te lossen

Het slechte nieuws is dat de meeste huishoudens een omgeving hebben die bevorderlijk is voor schimmelgroei. Als je vocht in de kelder hebt, veroorzaakt door vocht of waterlekken, dan kun je er zeker van zijn dat je schimmelproblemen gaat krijgen, vooral kruipruimte schimmel.

Dus, nu is de vraag, hoe kom je er van af? Moet je het zelf doen of laat je het door een professional doen? Nou, voordat we dat beantwoorden, laten we eerst leren om schimmelgroei te identificeren.

De tekenen van Kelderschimmel

Om te beginnen is het eerste waar je naar moet kijken bij het identificeren van schimmelgroei het uiterlijk. Schimmel, meestal, verschijnt als een verkleuring. Ze kunnen verschijnen op meerdere oppervlakken, waaronder muren, plafonds en zelfs vloeren. Maar, een verkleuring betekent niet noodzakelijkerwijs schimmel. Verkleuringen kunnen worden veroorzaakt door een breed scala aan factoren, variërend van morsen tot vet en vervuilende stoffen.

Dus, de beste manier om uit te vinden of het schimmel is, is om er bleekmiddel overheen te doen. Als de kleur verandert of de verkleuring verdwijnt, dan is het schimmel.

Het tweede teken dat je moet zoeken is geur. Als de geur in je kelder of huis muf of aards is, dan geeft dat aan dat je schimmelgroei hebt. Het zoeken naar een geur is belangrijk, want schimmel kan ook op je inwendige structuur groeien, waardoor je geen zichtbare verkleuring ziet.

Schoonmaken kelder schimmel

Nu, het komt allemaal neer op schoonmaken. Kleine hoeveelheden schimmel kunt u zelf verwerken. Je hoeft alleen maar een mix te maken van baking soda en afwasmiddel. Wrijf er dan de schimmelvlekken mee naar beneden. Echter, als u gebieden van schimmel groei die groter zijn dan 4 meter, dan is het tijd om te bellen in de professionals.

Professionals zijn opgeleid op het gebied van schimmelverwijdering en helpen u bij het opruimen van ernstige gevallen van schimmelgroei in de kelder. Zorg er echter voor dat ze geaccrediteerd zijn door de betreffende instantie. In de VS is het ofwel de American Council for Accredited Certification ofwel de American Board of Industrial Hygiene. Controleer de gegevens en zorg ervoor dat ze u voorzien van laboratoriumtestrapporten en een plan met gedetailleerde informatie over het saneringsproces. Vraag ook om een schatting.