6 Oorzaken van vocht in de kelder (en hoe ze te verhelpen)

Heb je een natte kelder? Vocht in de kelder is geen ongewoon probleem. In feite, zijn kelders berucht donkere en vochtige plaatsen. Maar hoe vaak het ook voorkomt, vocht in uw kelder kan slecht nieuws zijn. Jammer genoeg voor huiseigenaars, kan een weinig vochtigheid een klein beetje van vochtigheid in een groot probleem veranderen. Van structurele schade aan giftige vorm die voor uw gezondheid gevaarlijk is, kan de kelderverdiepingsvochtigheid belangrijke kwesties voor uw huis veroorzaken. Zo wat zijn precies de oorzaken van kelderverdroging precies de oorzaken van kelderverdroging? En nog belangrijker, wat kunt u doen om het te repareren?

Laten we bij het begin beginnen. Ten eerste, hoe weet u of u vocht in uw kelder heeft? Het is belangrijk om de waarschuwingssignalen en symptomen te kunnen herkennen. De tekenen van vocht in de kelder zijn misschien niet zo duidelijk als een plas water op de vloer. In feite zijn er tal van manieren waarop vocht zich in uw kelder kan presenteren. Hier is een korte lijst van een paar dingen om naar te zoeken:

  • Water dat uit de muren druipt
  • Verzadigde basis van betonnen muren (een ring van vochtigheid)
  • Condensatie op de muren en de vloer
  • Bevlekte of blaarvorming Muren
  • Vochtige, vochtige lucht
  • Stilstaand water op de vloer
  • Verslechterend Tapijt of Hout
  • Roterende Kolommen, kopteksten en dwarsbalken
  • Geur van schimmel of meeldauw

Als u een van deze tekenen ziet, ervaart u vocht in uw kelder. Nu je weet dat er vocht is, laten we eens kijken waar het vandaan komt.

Lees op www.vochtbestrijdingsnel.be/9-redenen-waarom-uw-kelder-in-de-winter-kan-lekken ons artikel over 9 Redenen waarom uw kelder in de winter kan lekken

HET VOCHT IN DE KELDER KOMT MEESTAL UIT EEN VAN DE VOLGENDE 3 BRONNEN

Regen of grondwater

Simpel gezegd, dit is buiten het water dat zich een weg naar binnen baant. Zo weinig als 1 inch regen kan 1.250 liter water naar beneden storten op een 2.000 m² water dat op een 2.000 vierkante meter thuis kan brengen. Zonder de juiste sortering, downspouts en goten, kan dat water zijn weg vinden naar uw kelder.

Interieur Vochtbronnen

Soms is het water in onze kelders ontstaan of ontstaan. Zulke bronnen kunnen zijn: drogers, douches, koken, luchtbevochtigers en zelfs het vocht van nieuw beton.

Ventilatie met vochtige buitenlucht, buitenlucht

Bij warmer weer openen we vaak onze kelderramen om de ruimte te helpen ventileren. Als we echter vochtige buitenlucht in onze koele kelders binnenlaten, kan het condenseren op de muren en vloeren.

Nu we de mogelijke bronnen van het water kennen, kunnen we de oorzaak van het vocht bepalen en uiteindelijk wat we moeten doen om het probleem op te lossen. Bekijk onze lijst van:

6 VEELVOORKOMENDE OORZAKEN VAN KELDERVOCHT EN HOE DEZE OP TE LOSSEN

#1. Een inwendige waterlekkage

Dit lijkt misschien een no-brainer, maar u moet altijd eerst controleren of er binnenin lekken zijn wanneer u de oorzaak van vocht in uw kelder probeert te achterhalen. Een waterlek kan uit tal van plaatsen komen: een douche, een wastafel, een toilet, een wasmachine, een vaatwasser, een slechte pijp, om er maar een paar te noemen. Soms, als het vocht in uw kelder zich op het plafond of de muren onder een badkamer of keuken bevindt, is het de schuld van een inwendig waterlek. Zoek uit waar het vocht zich bevindt en bepalen of er iets in dat gebied lekt.

Hoe het op te lossen: Een lek in het interieur is meestal een van de gemakkelijkste problemen om op te lossen. Repareer het lek (of laat een loodgieter het voor u repareren) en met een beetje geluk was dat de oorzaak van het vocht, en het zal voorgoed verdwenen zijn.

#2. Ondoeltreffend sorteren

Regen of grondwater komt vaak in de kelders terecht als gevolg van een slechte indeling. De grond rond uw fundering moet weglopen van het huis, niet naar het huis toe. Als het water in de verkeerde richting wordt afgevoerd, hoopt het water zich op tegen uw fundering en komt het uiteindelijk in de bodem terecht. Dit gebeurt vaak wanneer het vuil rond uw fundering niet goed wordt verdicht. Naarmate het vuil zich vestigt, verandert de helling en stroomt het water naar uw huis toe in plaats van naar buiten.

Hoe het te repareren: Bouw het vuil rond uw fundering op en creëer een helling die weg van het huis gericht is. Dit moet een minimum van één duim per voet zijn, voor minstens 6 voet.

#3. Ontbrekende of defecte dakgoten en regenpijpen

Het doel van goten en regenpijpen is om regenwater weg te leiden van de fundering van uw huis. Als deze goten en regenpijpen ontbreken of niet goed functioneren, wordt het regenwater vaak naar de fundering van uw huis geleid. Doordat het water naar uw huis afvloeit, kan het zich ophopen in de grond rondom uw huis. Als het water zich ophoopt rond uw fundering, is de kans groot dat het zijn weg naar binnen zal vinden naar uw kelder.

Hoe het op te lossen: Overweeg om goten toe te voegen als er nog geen goten aanwezig zijn. Er moet minimaal 1 regenpijp worden geplaatst per elke 50 ft. dakgoot. Verlengstukken moeten op alle regenpijpen worden geplaatst, waarbij het water minstens 4 ft. uit de buurt van de fundering moet worden afgevoerd. Bestaande goten moeten regelmatig worden gereinigd om ervoor te zorgen dat ze goed functioneren.

#4. Scheuren in uw fundering

Als je scheuren in je fundering hebt, kun je er zeker van zijn dat het water ze zal vinden en zijn weg zal vinden naar je kelder. Soms is het water zelfs de oorzaak van de scheuren zelf. Als de vloerbalken niet goed zijn aangesloten op de funderingsmuren, kan het de muren laten bewegen, waardoor er scheuren ontstaan. Water kan namelijk ook scheuren in de fundering veroorzaken door slechte drainage in de bodem.

Als het water niet van de fundering wordt afgevoerd en zich ophoopt tegen de funderingsmuren en die druk (hydrostatische druk) kan het water in de muren dwingen, waardoor scheuren kunnen ontstaan. Hoe de scheuren ook ontstaan, als ze al bestaan, kan er water via de scheuren in uw kelder komen.

Hoe het op te lossen: Afhankelijk van de oorzaak van de scheuren, zullen uw oplossingen variëren. Als de hydrostatische druk (door de ophoping van water rond de fundering) de oorzaak van de scheuren is, kan het repareren van uw buitenafvoer helpen om het probleem op te lossen. De scheuren moeten nog steeds worden gerepareerd, maar de oorzaak moet worden gerepareerd. Als structurele problemen de scheuren hebben veroorzaakt, moeten de juiste fundering en verbindingen (riemen of ankerbouten) worden aangebracht om de openingen af te dichten. Klik hier om meer te weten te komen over manieren om scheuren in uw fundering te repareren.

#5. Slechte (of ontbrekende) drainage tegel en carterbak

Veel huizen beschikken niet over een ondergronds afwateringssysteem. Kelders in oudere woningen waren vaak niet bedoeld als bewoonbare ruimten, waardoor een afwateringssysteem onder de vloer niet nodig was. Modernere woningen die wel een afwateringssysteem hebben, ondervinden vaak problemen met hun systeem. Dit kan variëren van een verstopte leiding, een verbroken verbinding of een kapotte carterpomp.

Hoe het op te lossen: Helaas zijn problemen met uw ondergrondse afwateringssysteem, of het toevoegen van een systeem waar er geen was, een veel ernstiger project dan sommige van de bovengenoemde oplossingen. Als u denkt dat dit is waar uw probleem ligt, is het het beste om de professionals in te schakelen. Het gaat om het opgraven van uw vloer en het toevoegen van een afvoersysteem, wat leidt tot een pomp die al het vocht zal afvoeren. Bouwen, of het repareren van een ondergrondse drainage systeem is een complexe taak, het beste overgelaten aan deskundigen met tools en kennis om de klus de eerste keer goed te klaren. Klik hier om hulp te krijgen bij uw drainageproblemen.

#6. Condens

Condensatie in de kelder ontstaat wanneer warme, vochtige lucht in contact komt met uw koele kelderwanden en vloer. Als de muren de warme lucht afkoelen, ontstaat er vocht, net als condensatie op een koud biertje op een warme zomerdag. Je hebt geluk als het vocht in je kelder afkomstig is van condensatie, in plaats van een lek- of drainageprobleem, omdat deze problemen meestal veel gemakkelijker en goedkoper op te lossen zijn.

Hoe dit op te lossen: Er zijn een paar manieren om met condensatie in uw kelder om te gaan. Controleer eerst de uitlaat van uw droger en laat de centrale airconditioner leeglopen. Zorg ervoor dat ze niet verstopt zijn en goed stromen. Beide kunnen een verrassende hoeveelheid vocht in de lucht brengen. Overweeg vervolgens een van de volgende opties:

Kelderafzuiging: Als u een badkamer of keuken in uw kelder heeft, moet u een afzuigkap installeren (en gebruiken). Stoom van warme douches en koken zorgt voor veel vocht, dan kan er condensatie ontstaan als deze wordt opgesloten. Zorg ervoor dat u de afzuigventilator gebruikt wanneer u een douche neemt of de kachel gebruikt.

Verhoog de luchtcirculatie: Als u slechts een geringe hoeveelheid condensatie heeft, kan een betere luchtcirculatie het probleem oplossen. Als uw kelder geen airconditioning ventilatieopeningen heeft, overweeg dan om er enkele toe te voegen. Het is meestal een relatief eenvoudig project. Zorg ervoor dat u de ventilatieopeningen open houdt om de luchtstroom in stand te houden. Als je geen AC hebt, kan het toevoegen van een ventilator, en het uitvoeren van het een paar uur per dag, helpen om vocht te verdelen. Als uw kelder is rommelig, het elimineren van een deel van de rommel zal helpen om lucht vrijer te stromen ook.

Isoleer uw kelder: Het isoleren van de plaatsen waar condensatie zich ophoopt kan ook helpen om vocht te elimineren. Het afdekken van deze plaatsen, zoals muren, leidingen en kanalen, met isolatie, zal helpen voorkomen dat warme lucht in contact komt met de koele oppervlakken, waardoor condensatie wordt voorkomen.

WAARSCHUWINGSTEKENS VOOR VOCHT

Als u tekenen van vocht in uw kelder ziet, wacht dan niet om er iets aan te doen. Hoe langer het probleem aanhoudt, hoe groter en duurder de reparaties zullen zijn. Voor meer tips of hulp met uw natte kelder, neem contact op met ons.