Top Methoden voor het verwijderen van water in de kelder

water verwijderen uit kelder

Grote overstromingsschade is zonder twijfel een van de meest destructieve gebeurtenissen die uw huis kan meemaken en ook een van de meest emotionele en fysiek vermoeiende gebeurtenissen die u als huiseigenaar zult doorstaan.

Lees ook over 9 redenen waarom uw kelder in de winter kan lekken op www.vochtbestrijdingsnel.be/9-redenen-waarom-uw-kelder-in-de-winter-kan-lekken

Ongeacht het probleem of de reden achter de kelder lekkage of overstroming, kan waterschade uw muren, plafonds, het dak, uw meubels en bezittingen en de algehele fundering en structuur van uw huis aanzienlijk en negatief beïnvloeden. Als u en uw huis worden onderworpen aan overstromingen en waterschade kan uw eerste gedachte zijn om het water zo snel mogelijk te pompen en met het schoonmaakproces te beginnen.

Voordat u zich haasten in een snelle DIY fix die u gevonden op Google de tijd nemen om ofwel uw onderzoek te doen of een professionele voor hulp te bellen.

Het is belangrijk om de juiste stappen te nemen in de richting van waterverwijdering en opruimen om het probleem echt op te lossen. Na de schoonmaak, zult u zeker willen kijken naar preventieve maatregelen, zoals het waterdicht maken van de kelder om eventuele toekomstige lekkages en overstromingen te voorkomen.

VIND HET PROBLEEM

Als je problemen hebt, of hebt, met natte kelderverdiepingen, is het eerste wat je moet doen om te weten te komen waar het water vandaan komt en waarom. Er zijn verschillende punten van binnenkomst voor water, maar de belangrijkste zijn uw ramen, de muren en de naden tussen de muur en de vloer.

Als je de dader gevonden hebt, zorg er dan voor dat je hem op de een of andere manier oplost, zodat er geen water meer naar binnen stroomt of weglekt terwijl je worstelt met de schoonmaakbeurt.

Een aantal van de belangrijkste redenen voor het lekken en overstromingen in de kelder worden toegeschreven aan extreem zware stormen en regen, snelle sneeuw smelt en geloof het of niet - vuile regengoten. Er zijn verschillende preventieve maatregelen die u kunt nemen om uw huis te beschermen tegen dit soort problemen.

BEREID U VOOR OP DE SCHOONMAAKBEURT

Zorg ervoor dat u alle elektriciteit die door de kelder loopt, uitschakelt, zodat u zich niet bezeert terwijl u probeert uw natte kelder te repareren. Draag ook beschermende kleding zoals handschoenen, waterdichte laarzen, een veiligheidsbril en andere beschermende kleding die je nodig hebt om jezelf te beschermen tegen heet water, bacteriën en vuil water. Zorg ervoor dat u de ramen in de kelder opent en frisse lucht in de ruimte brengt om de ventilatie te bevorderen. U kunt ook ventilatoren gebruiken om het proces te versnellen.

HET MATERIAAL

Om een grote hoeveelheid water uit uw kelder te verwijderen moet u een dompelpomp aanschaffen.

De pomp is ingekapseld in een waterdichte behuizing en is voorzien van een gesloten elektrisch snoer en een fitting die wordt aangesloten op een gewone tuinslang of een carterslang, die een grotere diameter heeft. Hoe groter de slang, hoe sneller de pomp in staat zal zijn om het water te verwijderen. Naast de pomp en slang heeft u ook een zware verlengsnoer en een generator nodig om de pomp te laten draaien. Als het water meer dan een paar meter diep is, hebt u ook een nylon touw nodig om de pomp in het water te laten zakken.

Als de vloed minder dan ongeveer een duim diep is dan zou u het water met een nat/droog vacuüm kunnen uitpompen. Deze hebben de neiging om zeer goed te werken, maar ze zuigen het water op in een tank, die meestal niet meer dan vier tot vijf liter water kan bevatten.

Telkens als de tank omhoog vult zult u het aan een kelderverdiepingsafvoerkanaal of al manier boven aan een gootsteen moeten dragen om het te dumpen. Voor grote waterproblemen kan dit snel vermoeiend en inefficiënt worden.

Als u besluit om een dompelpomp te gebruiken, moet u deze goed instellen voordat u begint met het leegpompen van het water. Bevestig uw verlengsnoer aan de pompkabel voordat u de pomp in de kelder plaatst. Zorg ervoor dat u de aansluiting op een zodanige plaats bevestigt dat deze niet wordt beïnvloed door het water.

U kunt dit doen door de snoeren rond een plafondbalk of een ander zwaar voorwerp te lusen dat de aansluiting op zijn plaats houdt en ervoor zorgt dat deze niet nat wordt. Sluit uw tuinslang of carterslang aan op de aansluiting op uw pomp en plaats de slang vervolgens weg van het huis, waar het water kan weglopen in een goot of het riool.

POMP HET WATER ERUIT

Zoals eerder vermeld, moet u niet proberen het water zo snel mogelijk uit de kelder te verwijderen.

Waarschijnlijk wordt er nog steeds een enorme waterdruk uitgeoefend op de grond rondom de fundering van uw huis en buiten de keldermuren van het water dat zich buitenshuis heeft opgebouwd. Het water in uw kelder kan helpen om de druk van buitenaf in evenwicht te brengen en door het te snel uit te pompen kunnen de keldermuren naar binnen breken of afbrokkelen. Dit zou u met een nog groter probleem dan voorheen achterlaten.

Om het stilstaande water veilig uit uw kelder te verwijderen, moet u ervoor zorgen dat het stilstaande water buiten uw huis is teruggetrokken. Gebruik een pomp om het water in uw kelder te verwijderen.

Als u een benzinepomp gebruikt, zorg er dan voor dat u deze goed gebruikt in een geventileerde ruimte, omdat het gebruik van deze pomp binnenin tot uitlaatgassen zal leiden en tot koolmonoxidevergiftiging kan leiden. Verwijder ongeveer een derde van het water en controleer vervolgens of er geen water meer binnenlekt van buiten de keldermuren.

Maak een teken op de muur om op te merken hoeveel water werd weggepompt en wacht een dag om te zien of er meer water lekt. Als u het merk de volgende dag niet kunt vinden, betekent dit dat er meer water is gelekt en dat u de bron moet vinden. Als het waterniveau niet verandert, dan kunt u de rest van het water eruit pompen totdat de kelder volledig is leeggepompt. Als u op een bepaald moment merkt dat de muren duidelijk barsten of afbrokkelen, dan kunt u onmiddellijk de afvoer van het water laten afvloeien.

Haast u dit proces niet. De schade is al gedaan aan uw kelder, dus het is belangrijker om het water er goed uit te pompen zonder meer schade aan de structuur en fundering van het huis te veroorzaken.

RUIM DE ROMMEL OP

Helaas betekent een ondergelopen kelder meer dan alleen een natte ruimte in uw huis, wat al erg genoeg is.

De meeste mensen gebruiken de kelder als opslagruimte of als extra logeerkamer, kantoor of entertainmentruimte. Zodra u veilig het water voor uw kelder hebt verwijderd, moet u de kelder schoonmaken en het hele gebied volledig zuiveren om gevaarlijke schimmelgroei te voorkomen.

De algemene regel is dat u alles wat poreus is en verzadigd met water moet vervangen. Dit omvat gipsplaten, tapijten en meubilair. Er zijn bedrijven die u kunnen helpen met dit proces, maar hun diensten zijn niet goedkoop.

Gebruik een schop om zich te ontdoen van de modder en het puin terwijl het nog vochtig is en was de muren voordat het vuil droogt en hard wordt. Zorg ervoor dat u de keldervloer en de muren reinigt met een sterke chemische stof zoals bleekmiddel. Zodra u het gebied heeft schoongemaakt en gezuiverd kunt u de ventilatie en het droogproces versnellen door het gebruik van ventilatoren en ontvochtigers.

Zorg ervoor dat u uw kelder inspecteert op lekken, scheuren of andere zaken die u in de toekomst in gevaar kunnen brengen voor een nieuwe overstroming.

REPAREER HET & PAS PREVENTIEVE MAATREGELEN TOE

Een keer overleven in een ondergelopen kelder is een keer te veel, maar het is nog erger om het opnieuw te moeten doen nadat je geld hebt uitgegeven om het te repareren en je bezittingen te vervangen.

Zorg ervoor dat dit nooit meer gebeurt met u of uw huis.

Huur een professionele inspecteur in om de ruimte te onderzoeken en u te laten weten wat er moet worden hersteld, en overweeg dan om te investeren in professionele waterdichte diensten.

Er zijn verschillende methoden van kelder waterdicht maken beschikbaar en een breed scala aan preventieve maatregelen die u kunt nemen om ervoor te zorgen dat uw kelder en uw huis warm en droog blijven het hele jaar door.

Informeer uzelf over de do's en don'ts van het waterdicht maken van uw kelder en beslis of de service de moeite waard is om te investeren in uw woning.

WERKEN MET EEN PROFESSIONELE

Hoewel het mogelijk is om zelf water uit uw kelder te halen en het hele opruimproces te verzorgen, is het natuurlijk altijd makkelijker en efficiënter om met een professionele aannemer te werken.

Als u vragen heeft over lekkende en ondergelopen kelders of over een van onze diensten, aarzel dan niet om ons te contacteren. Wij beantwoorden graag al uw vragen en helpen u graag bij het maken van weloverwogen beslissingen over uw huis en uw kelder.