7 Belangrijke tips om water uit uw kelder te houden

water uit kelder houden

Water dat uw kelder binnenkomt als gevolg van afwateringsproblemen, overstromingen, storingen van apparatuur of andere redenen kan ernstige schade aan uw huis veroorzaken. Dit is wat u kunt doen om te voorkomen dat het water zich ophoopt in uw kelder:

Lees meer over dichten van kelders en kelderdichting

1. Reinig de regengoten. Geblokkeerde dakgoten kunnen ervoor zorgen dat het dakwater direct in de fundering van uw huis stroomt, waardoor het risico op overstromingen in de kelder toeneemt. Verwijder eventueel vuil, zoals bladeren of takken, uit de goten en controleer de goten op losse deeltjes als u een geasfalteerde dakbedekking heeft. Draai de losse riemen van de goot en de verlengstukken van de tuit vast. Als er een slinger in de regenpijpen zit, maak deze dan schoon door water in de regenpijpen te gieten met een tuinslang.

2. Verleng de regenpijpen. Om uw kelder tegen overtollig water te beschermen, moeten de downspouts zich ten minste 5 meter van uw huis verwijderen. Dit kan worden bereikt door plastic of metalen verlengstukken aan de regenpijpen toe te voegen. U kunt ook overwegen om een ondergrondse afvoerpijp te laten installeren. Dit systeem kan een afvoergoot wegsturen van uw huis.

3. Haal de grond weg van uw fundering. Zorg ervoor dat de grond naast uw fundering afloopt van de fundering om het regenwater van uw huis af te leiden. De "kroon" van vuil rond uw huis moet helling ten minste zes centimeter over de eerste 10 meter in alle richtingen.

4. Verzegel gaten in de kelder. Water kan in uw kelder lekken door gaten of scheuren rond leidingen of scheuren in betonnen muren. Dicht deze openingen af met polyurethaan kit of hydraulisch cement. Echter, als er water komt door de vloer, zal het afdichten van gaten niet doen de truc en je moet het grondwater probleem op te lossen.

5. Installeer een Franse afvoer. Voor ernstige waterproblemen, installeer een gordijnafvoer zoals een Franse afvoer. Dit type drainagesysteem bestaat uit een reeks ondergrondse leidingen die het water afleiden van de fundering van uw huis.

6. Waterdichte keldermuren in het interieur. Condensatie die zich vormt op keldermuren kan worden voorkomen door het aanbrengen van afdichtingsmateriaal op de muren. U kunt keldermuren waterdicht maken met betoncoatings, silicaatbetonkitten, waterdichte verf of kunststof platen of panelen. Als alternatief, waterdichte buitenmuren van de kelder om gaten in de fundering te repareren, hoewel het een kostbare klus is die het graven rond het huis vereist.

7. Installeer een carterpomp. Deze apparaten bieden bescherming tegen overstromingen door het wegpompen van water dat zich in de opvangbak heeft opgehoopt. Wanneer het waterniveau in de bodem van de kelder stijgt, zal de carterpomp het water automatisch buiten uw huis afvoeren. Leer hier hoe u een carterpomp kiest en hoe u in dit artikel een carterpomp test.

In het geval dat uw kelder is overstroomd, bel dan onmiddellijk een waterschadebedrijf. Om veiligheidsrisico's te vermijden, ga de kelder niet binnen en zorg ervoor dat u geen direct contact maakt met het overstromingswater. Neem voor het herstel van overstromingsschade en het herstel van schimmels contact op met ons.