8 Manieren om uw badkamer schimmelbestendig te maken

Vooral in badkamers, die worden geplaagd door overtollig vocht en een gebrek aan ventilatie, zijn ze gevoelig voor meeldauw. De schimmel verschijnt meestal op muren, tegels of voegspecie en kan een heleboel gezondheidsproblemen veroorzaken, waaronder allergieën en andere ademhalingsproblemen. De beste methode om meeldauw te bestrijden is om te voorkomen dat het in de eerste plaats groeit. Om deze plaat te stoppen kan je deze 8 manieren om uw badkamer tegen meeldauw te beschermen bekijken.

Lees meer over: Schimmel in de badkamer: oorzaken, gevolgen en oplossingen

Kies voor schimmelbestendige verf

schimmelwerende badkamerverf

Nadat u van een stomende douche heeft genoten, absorberen uw badkamerwanden het aanhoudende vocht, dat de groei van meeldauw kan stimuleren. Kies een verf die bestand is tegen meeldauw of een verf met een meeldauwbestendige toevoeging om uw muren extra te beschermen.

Goed geventileerd houden

badkamer ventilator

Meeldauw gedijt op vochtige plaatsen, wat de beruchte natte badkamer tot een belangrijke voedingsbodem maakt. Om overtollig vocht te elimineren, zet u de afzuigventilator tijdens het douchen aan en laat deze 30 minuten lopen nadat u het water hebt afgesloten. Dit zorgt ervoor dat de muren en plafonds goed drogen. Als je een raam in de badkamer hebt, open het dan ook een scheur om de kamer uit te luchten.

Laat het licht binnen

badkamer licht

Schimmel houdt van duisternis, dus huiseigenaren moeten zich twee keer bedenken voordat ze de badkamerverlichting direct na het douchen uitschakelen. Laat gordijnen open wanneer dat mogelijk is of zet zelfs de lichten op een timer om de vervelende schimmel af te weren.

Dweil het water op

vloer dweilen met water

Nip meeldauw in de knop door zo snel mogelijk het overtollige water te verwijderen. Pak na een bad of douche de zuigmond vast om voor druppels op het bad of de tegels te zorgen en dweil de plassen met een handdoek.

Lekken verhelpen

lekken herstellen

U kunt de voor de hand liggende waterpoelen bij de wastafel en de douche schoonmaken, maar vergeet ook niet om kleinere druppels op te ruimen. Zorg voor lekkages onder de wastafel of bij het toilet zodra u ze opmerkt. Door reparaties uit te stellen, komt er meer vocht in de kamer en kan een klein meeldauwprobleem op den duur een nog grotere hoofdpijn worden.

Voegen afdichten en proper maken

voegen proper maken

De voortdurend aan water blootgestelde en poreuze voegmiddelen zijn zeer gastvrij voor meeldauw. Schrob uw voegmiddel om de paar weken om meeldauw tegen te gaan en sluit het jaarlijks af om het bestand te maken tegen water.

Schone artikelen rond de douche

badkamer producten proper maken

Het is niet genoeg om alleen de vloer te dweilen en de tegels te schrobben. Je moet ook aandacht besteden aan items die rond de douche worden bewaard. Maak onder de shampooflessen schoon, gooi regelmatig het douchegordijn en de handdoeken in de was en vervang uw loofah regelmatig. Schimmel houdt ervan om zich op deze verwaarloosde plaatsen te verstoppen.

Houd het schoon

periodiek proper maken badkamer

De beste manier om meeldauw te voorkomen is door uw badkamer regelmatig te reinigen. Als u niet vaak genoeg schoonmaakt, moedigt u meeldauw aan om te groeien en creëert u meer werk voor uzelf op de weg.

Breng deze methoden in de praktijk om te voorkomen dat er meeldauw groeit, zodat u niet door de ijskoude klus van het opruimen hoeft te gaan. En zorg ervoor dat u deze tips deelt met uw vrienden en familie om hen ook van de taak te redden.