11 Badkamerrisico's die uw huis en gezondheid schaden

Je badkamer is misschien je plek om te ontspannen in het bad na een lange dag, maar met al dat loodgieterswerk, vochtigheid en andere zaken die daarbinnen gebeuren, is dit een locatie vol onverwachte gevaren. Lees verder voor de top 10 risico's waarop u moet letten voordat het te laat is.

 1. Schimmel
 2. Zeepresten
 3. Termieten
 4. Luchtverfrissers
 5. Flexibele vinylvloeren
 6. Badkamerreinigers
 7. Haarballen
 8. Antibacteriële zeep
 9. Lood
 10. Te heet water
 11. Uw nieuw bad

Schimmel

zwarte schimmel in de badkamer

Met een dagelijkse instroom van luchtvochtigheid, zijn badkamers een uitstekende locatie voor schimmel. U kunt het vaak zien in de specie tussen de tegels of langs de voegen, maar het kan ook uit het zicht groeien achter muren en plafonds, onder vloeren of binnenin het kanaalwerk. Voorkom de opbouw met een goede ventilatie, inclusief ontvochtigers, ventilatoren en open ramen.

Lees meer over: Hoe schimmel verwijderen in de badkamer?

Zeepresten

zeep resten

Het negeren van de badkuip is niet alleen lelijk - die slijmerige opbouw kan leiden tot uitglijden en vallen tijdens het baden of het in en uit bad gaan. De badkamer is de belangrijkste locatie voor onopzettelijke verwondingen, vooral voor oudere mensen, dus naast het schoonhouden van de bad- of douchevloer, kun je overwegen om antisliplaagjes aan de vloer toe te voegen of om grijpers te plaatsen om het risico op letsel te verminderen.

Termieten

termieten in de badkamer

Als je kinderen hebt die in de badkuip spetteren, pas dan op dat de vloeistof onder de vloer en in de structuur van het huis kan komen. Vooral op de begane grond ontstaat zo een virtuele voedingsbodem voor termieten. Voorkom een besmetting door regelmatige inspecties en door het dichten van scheuren in de vloer om het water veilig op het oppervlak te houden.

Luchtverfrissers

luchtverfrisser

Iedereen weet wat er in de badkamer gebeurt - maar het verbergen van de geur met een luchtverfrisser kan meer kwaad dan goed doen. Sommige sprays bevatten VOS en kankerverwekkende chemicaliën zoals benzeen en formaldehyde. Als het stinkt, open dan een raam of zet een ventilator aan.

Flexibele vinylvloeren

Flexibele vinylvloeren

Zeker, het is een snelle upgrade, maar sommige vinylvloeren bevatten ftalaten, een vluchtige verbinding die vaak gebruikt wordt om kunststoffen flexibeler en duurzamer te maken. Deze chemische stof komt vrij in de lucht en het huisstof, vooral in gesloten ruimtes, en hoge ftalatenconcentraties zijn in verband gebracht met astma en allergieën bij kinderen.

Badkamerreinigers

schoonmaakmiddelen badkamer

Het is verleidelijk om de super-duper sterkste reiniger te gebruiken die je kunt vinden, maar sommige commerciële reinigingsmiddelen bevatten chemicaliën die de ogen en huid kunnen irriteren of gevaarlijke dampen kunnen afgeven. Zoek in plaats daarvan naar reinigingsmiddelen die door de EPA zijn gecertificeerd als de Safer Choice (Veiliger keuze), of maak je eigen producten van niet-toxische producten zoals azijn, borax, en zuiveringszout.

Haarballen

haarbal in de afvoer van de bakdamer

Na verloop van tijd kan uw schoonheidsroutine-inclusief al het haar, de producten en het vuil dat u de wasbak afspoelt, de leidingen verstoppen. Bij een ongelegen moment kan een verstopping leiden tot een overloop in de gootsteen of badkuip die waterschade veroorzaakt door de rest van de kamer. Om dit te voorkomen, moet u een slang door de leidingen laten lopen op het moment dat het aftappen begint te vertragen.

Antibacteriële zeep

antibacteriele zeep

Veel zepen die als antibacteriële of antimicrobiële zeep op de markt worden gebracht, bevatten additieven zoals triclosan en triclocarban, die in verband zijn gebracht met aandoeningen als gevolg van allergieën voor hormoonontregeling. En de kicker: ze krijgen je handen niet schoner dan krachtig wassen met gewone zeep en water. Sla ze over!

Lood

lood in de badkamer

Gecorrodeerde of met lood gesoldeerde leidingen kunnen dit gevaarlijke metaal in het water uitlogen, wat kan leiden tot een verhoogd loodgehalte in de bloedbaan, wat vooral schadelijk is voor kinderen en zwangere vrouwen. Gelukkig is het water sterk gereguleerd door de EPA, dus als het sanitair in uw huis de afgelopen 30 jaar is bijgewerkt, dan bent u waarschijnlijk vrij van lood. Als er enige twijfel is, bel uw lokale nutsbedrijf om het te laten testen.

Te heet water

Te heet water

Het te hoog houden van uw boiler kan leiden tot brandwonden en brandwonden, met name bij kinderen of ouderen, die een tragere reactietijd hebben als ze te warm water tegenkomen. Terwijl sommige tankfabrikanten adviseren om het water te houden dat bij 140 graden wordt geplaatst, stelt EPA voor plaatsend het aan 120 graden, die minder van een risico is--en u tot $61 per jaar in energiekosten, ook kan besparen.

Uw nieuw bad

nieuw bad

Als je net je badkuip hebt laten repareren, pas dan op! Het herbeglazingsproces van gassen, een chemische stof die methyleenchloride wordt genoemd en die lichte irritatie kan veroorzaken, zoals duizeligheid, vermoeidheid en hoofdpijn, of op zijn ergst, chemische brandwonden. Dus als je iemand je bad laat overdoen, zorg er dan voor dat je de badkamer een paar dagen na het bad goed geventileerd houdt.