Behandeling van schimmel in binnenmuren

Behandeling van schimmel in binnenmuren

Schimmel is de ongewenste bezoeker van elke huiseigenaar. En soms, ondanks al uw inspanningen om uw huis schoon en droog te houden, kunt u verbaasd zijn om zwarte schimmel op muren, plafonds en andere oppervlakken in uw huis te zien. Alleen de term "zwarte" schimmel is al genoeg om u ineen te laten krimpen. Nou, je moet als het is een van de meest gevaarlijke soorten schimmel binnen muren die te vaak in veel huishoudens.

Bekijk hier meer informatie over schimmels/

Hoe je schimmel op natuurlijke wijze te verwijderen van muren is een veelvoorkomend onderwerp dat door de meeste huiseigenaren wordt onderzocht. Nou, je hoeft niet te ver te zoeken. In deze gids leert u hoe u kunt controleren op schimmel in muren en, nog belangrijker, hoe u schimmelgroei van binnenmuren kunt tegengaan.

HOE KAN JE SCHIMMEL IN MUREN DETECTEREN

Het reinigen van schimmel op zichtbare oppervlakken is misschien niet eenvoudig (vooral niet als het om een grote plaag gaat), maar het is heel goed mogelijk, zelfs zonder de hulp van schimmelsaneringsdeskundigen. Natuurlijk is het raadzamer om professionele hulp te zoeken bij de behandeling van schimmel op muren, maar als er een kleine opbouw is op uw muren, vloeren of plafonds, kunt u zich ontdoen van het met behulp van gemeenschappelijk gereedschap en schoonmaakmiddelen die u misschien al thuis heeft.

Maar wat als de plaag zich binnen uw muren bevindt? Hoe weet u zelfs maar dat het gebeurt?

Voordat u leert hoe u schimmel in muren kunt verwijderen, moet u leren hoe u het kunt detecteren. Let op: schimmelsporen zijn superklein en niet zichtbaar voor het menselijk oog, zodat ze zich discreet over uw huis kunnen verspreiden. En totdat u de tekenen van schimmelvorming kent, kan de zwarte schimmel al schade aanrichten aan uw eigendommen en bent u nog steeds onwetend.

Oké. Dus hoe weet u of de zwarte schimmel zich binnen uw muren verbergt?

Als u net als de meeste huiseigenaren, waarvan de muren zijn gemaakt van gipsmuren, ook wel "gipsmuur" genoemd, bent u misschien benieuwd of er binnenin schimmelvorming is. Experts bevelen verschillende manieren aan:

Snij een groot gat in uw muur. Dit is misschien wel de meest definitieve manier om te bepalen of er schimmel in uw muren zit. Als dat het geval is, dan scheurt u ze overal af. Er zijn echter nadelen aan deze aanpak. Ten eerste kan het gebruik van een gipsmuurzaag eventuele elektrische of loodgieterijsystemen beschadigen als u ze onbewust boort. Zorg ervoor dat u wat plastic omhulsels klaar hebt staan om dat gat daarna te bedekken.

Voer een geurtest uit. De tweede methode is het snuffelen aan stopcontacten. Als de schimmel actief groeit, produceert het microbiële vluchtige verbindingen die de muffe, aardse geur zijn die door de schimmel vrijkomt. Elektrische stopcontacten en andere openingen bieden u meer directe toegang tot de geuren binnen uw muren. Als u de muffe geur erdoorheen ruikt, is er waarschijnlijk sprake van een schimmelaantasting. Het nadeel van deze aanpak is dat u geen enkel stopcontact of opening kunt vinden op de muren waarvan u vermoedt dat ze door schimmel zijn beschadigd of aangetast. U kunt het ook moeilijk vinden om de omvang van de schimmelaantasting te bepalen, bijvoorbeeld als deze zich net rond het stopcontact bevindt of ver van het stopcontact vandaan.

Controleer op vochtproblemen. Als er een vochtprobleem is, dan is er waarschijnlijk sprake van schimmelvorming. Als u watervlekken op uw muren ziet of als een deel van uw muren waterschade heeft opgelopen en het is er al geruime tijd, dan is er een grote kans op schimmelvorming.

Huur pro's om te testen op schimmel. Dit kan komen met een prijs, maar het is de veiligste en meest effectieve manier om te vertellen of er schimmel op de loer ligt binnen uw muren.

Nu je weet hoe je schimmel kunt zien, is het tijd om te leren hoe je schimmel op muren kunt doden.

HET VERWIJDEREN VAN SCHIMMEL IN MUREN

Afhankelijk van de ernst van de aantasting kan het al dan niet nodig zijn dat de professionals hulp bieden bij het reinigen van de schimmel van de muren. In principe is het verwijderen van schimmel achter muren hetzelfde als het behandelen van schimmel op houtnagels. Als de schimmel opbouw is op de buitenste oppervlakken van uw muren, kunt u veilig en gemakkelijk te ontdoen van het met behulp van een paar oplossingen zoals wasmiddelen, azijn-bak soda, of commerciële reinigingsmiddelen. Maar het wegwerken van schimmel binnenmuren is een andere zaak. Het gaat om het afbreken van de muur en het vervangen ervan. Het is het beste om het in de handen van professionele schimmelsaneringsbedrijven te laten, want als je het zelf doet, kan het leiden tot de mogelijkheid om te boren of te slijpen door middel van elektrische of loodgieterijsystemen.

Hoe verwijder je dan schimmel van muren?

  • Bereid uw reinigingsoplossing voor.
  • Schrob de schimmel af met behulp van uw reiniger en water.
  • Droog het gebied af. Open deuren en ramen om de lucht te laten circuleren.
  • Gebruik een luchtontvochtiger om vochtproblemen te verminderen en te voorkomen dat er schimmels teruggroeien.
  • Als de schimmelplaag zich binnen de muren bevindt, moet u professionals inhuren omdat er behoefte is om de muren neer te halen en te vervangen.

HOE EN WAAROM SCHIMMEL OP MUREN GROEIT

Je bent hier omdat je graag wilt leren hoe je van schimmel in muren af kunt komen. Maar je bent misschien wel nieuwsgierig om te weten - hoe komt het dat er schimmel op muren groeit? Er zijn een aantal redenen waarom:

Vochtigheid - dit is de primaire oorzaak van schimmelproblemen in huizen. Als u in een vochtige omgeving woont, is het raadzaam om een luchtontvochtiger aan te schaffen en deze regelmatig te verplaatsen naar verschillende delen van uw huis om het vochtgehalte in uw binnenlucht te verminderen.

Condensatie - dit komt van nature voor in de buitenmuren van uw huis, die koeler zijn dan de lucht in uw huis. Wanneer het water in de lucht een temperatuurdaling ondergaat terwijl het de muren raakt, vindt er condensatie plaats (vocht wordt omgezet in vloeistof).

Waterlekken - een andere veel voorkomende oorzaak van zwarte schimmel in muren zijn waterlekken die afkomstig zijn van verschillende bronnen, zoals gaten in het dak of scheuren in loodgieterijsystemen. Het is belangrijk om de leidingen regelmatig te controleren en stappen te ondernemen om te voorkomen dat ze gaan lekken.

ANDERE SOORTEN SCHIMMEL OP MUREN

Het verwijderen van zwarte schimmel achter de gipsplaat is een serieuze taak. Maar u moet weten dat er naast zwarte schimmel in muren ook andere soorten schimmel zijn die op het oppervlak of zelfs binnen muren kunnen groeien. Dit zijn onder andere Aspergillus (dat allergische reacties en luchtweginfecties kan veroorzaken), aureobasidium (dat ernstigere reacties kan veroorzaken dan zwarte schimmel op muren), Chaetomium, Penicillium, en Serpula Lacrymans (dat ook op houten oppervlakken kan groeien).

CONCLUSIE

Schimmel en schimmel binnen de muren zijn een echte lastpost. Maar je kunt het wel aanpakken. Hoe schimmel in muren te verhelpen is een gemeenschappelijke zorg van veel huiseigenaren, omdat vochtproblemen zich bijna altijd voordoen, of je nu in een vochtige omgeving woont of niet.

Op dit moment weet u al wat de tekenen van schimmel achter muren zijn en wat u moet doen om er van af te komen. Zoals u ziet, is het niet zo eenvoudig om zich te ontdoen van schimmel binnen de muren om twee redenen: u kunt niet bepalen hoeveel de aantasting is zonder de muren af te breken en u zult waarschijnlijk uw gipsplaat moeten vervangen om ervoor te zorgen dat de schimmel niet meer teruggroeit.

Schimmel binnenmuren is een groot probleem als het niet wordt opgelost. Dus zorg ervoor dat u de tips en suggesties in deze gids volgt. Veel succes!