De oorzaken van commerciële waterschade en hoe het verhelpen

De oorzaken van commerciële waterschade en hoe het verhelpen

Waterschade op de werkplek kan u er niet alleen van weerhouden om zaken te doen. Het kan ook de gezondheid en veiligheid van uw werknemers in gevaar brengen. Op het moment dat u tekenen van commerciële waterschade ziet, is het belangrijk om direct actie te ondernemen.

Commerciële waterschadeherstel is vaak complexer dan residentieel waterschadeherstel en vereist meestal een intensieve aanpak. De omvang en de structuur van commerciële gebouwen, de omvang van de schade, het variërende ruimtegebruik en het aantal bewoners hebben allemaal invloed op het herstelproces. Daarnaast is er meestal altijd sprake van een tijdsdruk, omdat de bedrijfsvoering zo snel mogelijk moet worden voortgezet.

Hoewel sommige problemen met waterschade onvermijdelijk zijn, kunnen de meeste problemen worden voorkomen wanneer de oorzaak van de waterschade eerder wordt gevonden.

In deze post zullen we het hebben over de meest voorkomende oorzaken van waterschade in commercieel onroerend goed en hoe deze aan te pakken.

Oorzaken van commerciële waterschade

Dit zijn de gebruikelijke oorzaken van commerciële waterschade:

Beschadigde ramen

In commerciële gebouwen wordt de waterschade vaak veroorzaakt door ramen die niet goed zijn afgesloten. Bij beschadigde ramen kan vocht naar binnen sijpelen, wat veel problemen veroorzaakt, zoals schimmelvorming en kromgetrokken hout en gipsplaten. Het regelmatig opnieuw verzegelen van ramen is belangrijk, omdat de kit na verloop van tijd kan afbreken.

Meer informatie over: hoe schimmel en schimmelgeur verwijderen op muur

Beschadigde leidingen

beschadigde leidingen

Gebroken leidingen kunnen het gevolg zijn van vele oorzaken, zoals drukveranderingen, verslechterde watertoevoerleidingen en rioolafvoeren, en koud weer (door bevriezing kunnen leidingen barsten). Uitpuilende muren, watervlekken op muren of vloeren, gebarsten of losse tegels, en muffe geuren - het zijn allemaal tekenen van beschadigde leidingen. Het opsporen van lekkende leidingen is een uitdaging en er is meestal gespecialiseerde apparatuur voor het opsporen van waterlekkages voor nodig.

Fundering van het gebouw

Als de goten niet regelmatig worden schoongemaakt, kunnen ze verstopt raken, waardoor water via het dak of de fundering in het pand kan lekken. Een van de meest voorkomende tekenen van lekken in de funderingen van gebouwen zijn plassen in de buurt of een nat geworden raamwerk. Slechte afvoersystemen kunnen ook leiden tot waterschade in uw fundering.

Lekken in het dak

Een lek dak kan leiden tot schade aan het plafond, schimmel- of meeldauwproblemen, brandgevaar door ingekorte draden en aantasting van de integriteit van de constructie. Blootstelling aan zware regenval en sneeuw maakt daken kwetsbaar voor schade. Bovendien kan een onjuiste verwijdering van sneeuw of ijs ook leiden tot waterschade in daken.

HVAC-problemen

HVAC-systemen werken door de lucht te verwarmen of te koelen via een reeks kanalen. Na verloop van tijd verslijten deze kanalen en raken ze beschadigd, waardoor ze gaan lekken. Het HVAC-systeem moet regelmatig worden gereinigd en het overtollige water uit de condensatiereservoirs moet worden verwijderd om waterschade te voorkomen.

Rioolverstoppingen

Rioolwater bevat bacteriën en andere ziekteverwekkers die ziekten en infecties veroorzaken. Als u tekenen van rioolschade ziet, zoals gorgelende geluiden of water dat uit de afvoer of het toilet omhoog komt, moet u onmiddellijk een beroep doen op een deskundige op het gebied van waterschade en restauratie.

Lekken in het sproeisysteem

Andere oorzaken van waterschade in commerciële gebouwen zijn lekkages in sprinklerinstallaties. Tekenen van sprinklerlekken zijn natte oppervlakken zoals gipsplaten en tapijten, de aanwezigheid van schimmel en meeldauw, en stilstaand water. Controleer uw sprinklerinstallaties regelmatig op lekkage en vocht.

Hoe commerciële waterschade voorkomen ?

Hoe commerciële waterschade voorkomen ?

Het nemen van de nodige maatregelen om waterschade te voorkomen kan u in de toekomst kostbare reparaties en bedrijfsonderbrekingen besparen. Aangezien waterschade uit verschillende bronnen kan komen, is het essentieel om het gebouw regelmatig te laten inspecteren om lekken en aanverwante zaken te voorkomen.

Creëer een overstromingsbewakingssysteem

Ongeacht of uw bedrijf zich in een overstromingsgevoelig gebied bevindt, zorg ervoor dat u een efficiënt hoogwaterwaarschuwingssysteem hebt. Overstromingen kunnen het gevolg zijn van andere oorzaken, zoals storingen in de loodgieterij, overlopende rivieren en smeltende sneeuw.

Krijg voldoende verzekering voor uw eigendom

Overstromingen zijn meestal niet opgenomen in de vastgoedverzekeringen. Herstel van waterschade kan erg duur zijn. Een waterschadeverzekering kan u helpen met de kosten als uw eigendom in de toekomst door een overstroming beschadigd raakt.

Voer regelmatig een waterschade-inspectie uit

Het voorkomen van waterschade is een stuk goedkoper dan restauratie. Om te voorkomen dat waterschade erger wordt, moet u uw woning minstens één keer per jaar laten inspecteren door vakmensen. Lekdetectie wordt op verschillende manieren uitgevoerd, zoals vochtmonitoring en het gebruik van vleksensoren.

Investeer in facilitair onderhoud

Een preventief onderhoudsplan moet helpen om uw bedrijfsgebouw veilig te houden en bij te dragen aan uw inspanningen om waterlekken te voorkomen. Verschillende delen van een bedrijfsgebouw moeten met verschillende tussenpozen worden geïnspecteerd. Zo moeten bijvoorbeeld deuren, ramen en poorten elk jaar worden gecontroleerd op slijtage, terwijl het dak om de vijf jaar of zo kan worden gecoat om schade te voorkomen.

Commerciële waterschade en schimmel

Commerciële waterschade en schimmel

Waterschade en schimmel gaan hand in hand.

Een van de meest voorkomende effecten van waterschade in commerciële gebouwen is schimmel- en meeldauwvorming. Het duurt slechts 24-48 uur om aan waterschade te worden blootgesteld voordat deze gevaarlijke micro-organismen beginnen te groeien.

Om schimmelgroei tegen te gaan, moet de bron van waterschade direct worden opgelost. Het is het beste om noodwaterschadeherstelprofessionals in te huren om commerciële schimmelopruiming en schimmelbestrijding uit te voeren om ervoor te zorgen dat er geen sporen achterblijven.

Commerciële waterschadeherstel

Commerciële waterschadeherstel is een klus die het best door professionals kan worden geklaard. Zorg ervoor dat u aannemers inhuurt die gecertificeerd zijn voor waterschadeherstel.

Waterschadespecialisten zijn duur. Als u zich zorgen maakt over de kosten van hun service, kunt u in plaats daarvan waterschadeherstelapparatuur kopen, zoals luchtbewegers, commerciële ontvochtigers, luchtwassers en nog veel meer. Deze apparaten kunnen helpen het vocht in uw binnenlucht te verminderen en zo schimmelvorming en andere effecten van waterschade te voorkomen. Echter, als de waterschade wordt veroorzaakt door structurele problemen zoals degene die hierboven zijn besproken, heeft u geen andere keuze dan het inhuren van professionals om die problemen te laten repareren.

Conclusie

Waterschade in commerciële gebouwen is een ernstig probleem dat zo snel mogelijk moet worden aangepakt. Er zijn vele oorzaken van waterschade, zoals beschadigde ramen, daklekken, beschadigde leidingen, rioolverstoppingen, HVAC-lekken en lekken van sprinklerinstallaties.

Gelukkig kan waterschade worden voorkomen door het opzetten van een overstromingsbewakingssysteem, het afsluiten van een verzekeringsplan dat overstromingsschade dekt en het uitvoeren van een regelmatige inspectie van eigendommen en onderhoud van faciliteiten.

Als u tekenen van waterschade in uw bedrijfspand ziet, bel dan meteen de professionals. Door de hoofdoorzaak van waterschade te repareren, kan worden voorkomen dat het nog erger wordt.