Buitenmuren waterwerend behandelen met beschermingslaag

Buitenmuren waterwerend behandelen met beschermingslaag

De bestrijding van vocht is een zaak die heel wat aandacht verdient, juist omdat het leefcomfort en de uitstraling van de woning er grotendeels van afhangen. Natuurlijk is het wel een kwestie van op zoek gaan naar de behandeling die van toepassing is, afhankelijk van de voorzaak van het vochtprobleem.

De buitenmuren laten behandelen is een van de beste stappen die je kan ondernemen om vocht uit je woning te houden en bestaande vochtproblemen de kop in te drukken. Wat hout zo'n behandeling nu precies in, en wat zijn de voordelen ervan?

De muur impregneren - wat betekent dat?

De muur impregneren - wat betekent dat?

Als het gaat om het vochtwerend maken van de buitenmuren van een woning, dan heeft men het over impregnering. Dit begrip houdt in dat de muren gevuld worden met een soort van coating die ze zowel van buiten als van binnen waterdicht maakt. Meer nog, de muren worden waterafstotend, waardoor vocht zelfs niet in de buurt van de woning kan komen. Lees meer over je muren injecteren of impregneren

Wat zijn nu de voordelen van een impregnering? Een overzicht:

1. Vocht blijft buiten

Het eerste voordeel is natuurlijk dat vocht afkomstig van regen of condens buiten wordt gehouden. Vochtige muren zijn een heuse bedreiging voor de leefbaarheid van de woning, en dankzij een dergelijke behandeling wordt die bedreiging afgeweerd en blijft de woning helemaal vrij van ongewenste vochtigheid!

2. De buitenmuur blijft hetzelfde eruit zien

Bij een dergelijke ingrijpende behandeling zou je denken dat de look en feel van de woning enigszins wordt aangepast - in de slechte zin. Toch is dat niet het geval, en wel omdat de coating die wordt gebruikt volledig transparant is. Daarbij verandert de kleur van de muur ook niet. Producten als Aquaplan transparant en kleurloos garanderen een enorme verbetering op het vlak van vochthuishouding van de buitenmuren, zonder het uitzicht te veranderen!

3. Een eenvoudig proces

Vervolgens is een dergelijke behandeling erg handig aangezien er eigenlijk relatief weinig voorbereiding voor nodig is. Het gaat er gewoon om de muur langs binnen en buiten te vullen met de coating, en dat is alles. Dat betekent dus geen dagenlange voorbereiding, geen ingewikkeld proces waar je niets van begrijpt en dus ook een snelle verbetering van je wooncomfort!

4. Milieuvriendelijk en duurzaam

Ten slotte garandeert een dergelijke behandeling dat je nog lang van een vochtvrije muur - en dus ook een gezellige woning - kan genieten. De producten zijn niet enkel kleurloos, ze zijn ook erg duurzaam. Daarbij komt ook nog eens dat de coatings geproduceerd zijn met het oog op het behoud van het milieu. U kunt dus zelf aan een gezondere planeet bijdragen door de juiste producten te kiezen voor de behandeling van uw buitenmuren!

Haal het beste uit je woning met een buitenmuur impregnering

De voordelen van een behandeling met een waterwerende coating reiken duidelijk ver. Bovenstaand overzicht bewijst dat je met een impregnering niets dan goed kunt doen, zowel voor je eigen gezondheid als voor de look en feel van de woning. En dat maakt een dergelijke stap natuurlijk de moeite waard!

Over de schrijver
Als vochtbestrijder help ik al je problemen met vocht op te lossen. Tevens handige tips geven over hoe bepaalde problemen zelf kan oplossen horen hier ook bij.