De 8 gemakkelijkste manieren om de geur van de badkamer te elimineren

Wordt uw badkamer geplaagd door aanhoudende geuren? Fris de ruimte op en creëer een gastvrije sfeer met deze acht trucs.

  1. Hou het natuurlijk
  2. Een doe-het-zelf luchtverfrisser maken
  3. Probeer Bamboe Houtskool
  4. Een kaars branden
  5. Regelmatig schoonmaken
  6. Verhoog de luchtstroom
  7. Verwijder Schimmel en Meeldauw
  8. Investeer in een Luchtreiniger

Hou het natuurlijk

Commerciële reinigingsmiddelen laten een dik chemisch residu achter in de lucht. In plaats van de stank te maskeren, neutraliseert u deze door gebruik te maken van natuurlijke reinigingsmiddelen, gemaakt met zuiveringszout, azijn en citroensap. Laat tussen de schoonmaakbeurten door een open container met zuiveringszout achter in de badkamer om onaangename geuren te helpen absorberen.

Een doe-het-zelf luchtverfrisser maken

Veel luchtverfrissers bevatten ftalaten, PEG-40, 1,4-DCB en andere giftige stoffen. Om ze te vermijden, maak je je eigen doe-het-zelf spray door 3/4 kopje water, twee eetlepels alcohol en vijf tot zes druppels etherische olie zoals sinaasappel, lavendel, munt, pompelmoes, grapefruit of citroenverbena te mengen in een spuitfles van acht oz.

Probeer Bamboe Houtskool

Bamboe houtskool is een milieuvriendelijk product dat zowel geuren als schadelijke chemicaliën kan absorberen. Het heeft als bijkomend voordeel dat de lucht ontvochtigt, waardoor schimmel en meeldauw tot een minimum worden beperkt. Kijk voor ontgeurders en andere producten met dit heilzame ingrediënt, en plaats in hen uw badkamer voor een uitbarsting van frisheid.

Een kaars branden

Voor een geruststellende geur houdt u kaarsen en lucifers in uw badkamer en steekt u ze ongeveer een uur voor aankomst aan. Houd rekening met open vuur en plaats geen kaarsen in de buurt van douchegordijnen, handdoeken of andere brandbare voorwerpen.

Regelmatig schoonmaken

Net als stof hebben geuren de neiging om zich na verloop van tijd op te hopen. Houd geuren onder controle door uw toiletborstel met bleekmiddel schoon te maken, de toiletpot regelmatig te schrobben en de vloer en de wasbak af te vegen om haar en huidschilfers te verwijderen.

Verhoog de luchtstroom

Om de luchtstroom te verhogen en geuren te neutraliseren, houdt u uw badkamerraam te allen tijde gebarsten. Huiseigenaren kunnen ook een afzuigventilator installeren en deze dan zeker gebruiken! Voor een snelle en gemakkelijke oplossing, koop een kleine draagbare ventilator om in een badkameraansluiting aan te sluiten.

Verwijder Schimmel en Meeldauw

Sommige krachtige reinigers beweren dat ze schimmel en meeldauw van het badkameroppervlak verwijderen, maar ze laten ook sterke geuren achter die tot hoofdpijn en andere gezondheidsrisico's kunnen leiden. Elimineer natuurlijk vorm door onverdunde azijn op beïnvloede gebieden te bespuiten. Wacht een uur, dan spoel dan met heet water en handdoek - droog.
Lees meer over: schimmel in de badkamer.

Investeer in een Luchtreiniger

Er is geen tekort aan luchtreinigers op de markt. Deze handige producten kunnen de lucht schrobben van bacteriën, virussen, stof, huidschilfers, pollen en andere allergenen.