Drogen van betonnen vloeren in overstromingssituaties

drogen van betonnen vloeren in overstromingssituaties

Na overstromingen of andere waterschade is het uitdrogen van het eigendom na een overstroming of andere waterschade van cruciaal belang. Water en luchtvochtigheid kunnen leiden tot meer schade, schimmel en gezondheidsrisico's. Alles moet goed gedroogd worden: muren, plafonds, meubels, hardhouten vloeren, maar ook betonnen vloeren. Echter, de juiste betonnen vloer waterschadeherstel is een unieke uitdaging.

Lees meer over: vochtige vloer

Wanneer onervaren aannemers de wanden en inhoud drogen, wordt er vaak aangenomen dat betonnen vloeren gedroogd zijn. Mensen gaan dan over tot het herstellen van hun kamer en het toevoegen van nieuwe vloeren. Niet te vroeg daarna beginnen ze problemen te krijgen met de nieuwe vloer en beweren dat deze defect is. Het echte probleem is waarschijnlijk dat het beton niet volledig droog was toen ze de nieuwe vloer gelegd.

Veel aannemers zijn zich hier niet van bewust en kunnen problemen veroorzaken voor hun klanten door niet om overtollig vocht te verwijderen uit het beton.

De op water gebaseerde kleefstof probleem op basis van water

Een kwestie die u kunt tegenkomen met betonnen vloer waterschade is dat lijm op waterbasis niet goed zal uitharden. Aangezien de op water gebaseerde kleefstoffen populairder zijn geworden, is dit een grotere kwestie wanneer het behandelen van restauratie geworden.

Omdat vocht uit het beton verdampt, absorbeert de lijm op waterbasis het. Wanneer de lijm meer vocht absorbeert, kan hij niet goed aan de vloer plakken. Omdat de lijm niet vast komt te zitten, zal deze zacht worden en bewegen. Een teken dat dit is gebeurd, zijn belletjes of blaren in bepaalde vloermaterialen.

Na het aanbrengen van de tegel kan de lijm langs de randen van de voegen of naden slijken of uitlekken. Men kan denken dat het vloermateriaal defect is, maar het echte probleem is dat het beton niet goed gedroogd is. Lijmen op waterbasis zijn dus alleen bij gebruik onder de juiste omstandigheden zeer effectief.

Hoe professionals een door water beschadigde betonnen vloer drogen

Het succesvol drogen van beton na waterschade vraagt om de diensten van een professioneel restauratiebedrijf. Alleen als professionals het beton goed drogen, kunt u nieuwe vloerbedekkingen aanbrengen.

Hier zijn de belangrijkste instrumenten en technieken die professionals gebruiken:

  • Inperkingskamers helpen bij het verdampen van het vocht in het beton. Dit zijn ofwel dozen of bellen van kunststof die op de vloer zijn geplakt. Door het vocht dat vrijkomt uit het beton op te vangen in een kleine ruimte, kunt u sneller de juiste hoeveelheid vocht bereiken.
  • Thermo-hygrometers en niet-ontwijkende meters worden gebruikt om te helpen bepalen of het beton de juiste vochtigheid bereikt. Omdat beton waterminnend is, kan deze juiste luchtvochtigheid vaak in de bovenste 60er jaren zijn. Een aflezing onder de 72% is voldoende om een tapijt of tegelvloer te plaatsen. Houten vloeren moeten een waarde hebben van minder dan 70%. Als uw vloer nog steeds meer moet drogen, is dat geen probleem voor een professioneel bedrijf dat zich bezighoudt met het herstellen van waterschade.
  • Low grain koelmiddel (LGR) ontvochtigers - deze apparaten verlagen de luchttemperatuur in de met vocht gevulde ruimte, wat de ontvochtiger helpt om meer vocht te verwijderen uit de lucht die er doorheen gaat.
  • Extra droging kan worden bereikt door luchtbeweging. Het verwijderen van de grenslaag van het oppervlak van het beton vergemakkelijkt ook het drogen.
  • Merk op dat elk van de respectievelijke vakgebieden die met het aanbrengen van vloerbedekkingen te maken hebben, de installatienormen heeft vastgesteld. Al deze normen vereisen dat de installateur vaststelt dat de ondervloer (ongeacht het type) in een bevredigende staat verkeert om een correcte installatie van de vloerbedekking mogelijk te maken.

Neem contact op met Vochtbestrijding Snel!

Als u in uw woning waterschade heeft ondervonden, is het belangrijk om contact op te nemen met restauratieprofessionals, zoals Vochtbestrijding Snel. Wij beschikken over het juiste gereedschap om de betonnen vloeren van uw huis correct te drogen.

Wij helpen het verlies te minimaliseren om verdere schade te voorkomen. Wij zorgen dan voor de restauratiediensten om de woning zo snel mogelijk weer in een pre-verliestoestand te brengen. Alle Vochtbestrijding Snel leveranciers beschikken over goed opgeleide professionele technici. Zij bieden de laatste stand van de wetenschap aan alle eigendommen die beschadigd zijn door water, vuur, rook, schimmel en andere rampen.