Wat te doen aan vocht bij een gerenoveerde woning

Helaas kan het gebeuren dat je net jouw woning gerenoveerd hebt en deze alsnog getroffen wordt door vocht. Dit lijkt misschien onwaarschijnlijk, want tijdens een renovatie los je alle problemen zou je denken. Echter kan het zijn dat er tijdens de renovatie materialen gebruikt worden die vermengd moeten worden met water. Ook kan het zijn dat er fouten gemaakt worden, waardoor alsnog vochtproblemen kunnen ontstaan. Wanneer water gebruikt wordt tijdens de renovatie, dient dit goed afgevoerd te worden. Gebeurt dit niet, dan kan er bouwvocht ontstaan. Door dit vocht heb je, ondanks de renovatie van je woning, binnen de kortste keren toch weer last van vocht binnen je gerenoveerde woning. Lees meer over: problemen met vocht voorkomen vocht bij een gerenoveerde woning

Neem vandaag nog contact met ons op voor een gratis offerte.

Hoe voorkom je bouwvocht?

Het is natuurlijk enorm zonde als er tijdens de renovatie van je woning problemen ontstaan die op den duur leiden tot te veel vocht binnen je woningen. Vochtproblemen zijn hardnekkig en vereisen een grondige oplossing. Daarom is voorkomen beter dan genezen. Maar hoe voorkom je daadwerkelijk bouwvocht? Ten eerste dient er goed opgelet te worden tijdens de renovatie. Daarnaast is het aan te raden om bijvoorbeeld droge stenen te gebruiken als een deel van je woning grondig verbouwd wordt. Natte stenen in de buitenmuur kunnen immers voor een hoop problemen zorgen. Door deze aan te brengen, voorkom je tevens problemen in de toekomst.

Hoe los je vochtproblemen binnen een gerenoveerde woning op?

Het is van groot belang om een woning goed te laten drogen na een renovatie. Ook het gebruik van een bouwdroger kan een hoop narigheid voorkomen. Daarnaast is goede ventilatie een uitstekende manier om te veel vocht af te voeren. Als deze nog niet aanwezig is binnen je gerenoveerde woning, is het aan te raden deze te laten plaatsen. Kom je maar niet van het vochtprobleem af? Dan kun je het beste een expert inschakelen.