Vochtproblemen: De juist diagnose verkrijgen

Alhoewel het nog maar sporadisch voorkomt, zijn er nog altijd een aantal charlatans in de wereld die claimen dat ze jouw vochtproblemen binnen je woning voor altijd kunnen oplossen. Echter blijkt dat zij vooral snel geld willen verdienen, de oplossing afraffelen en jij uiteindelijk met de gebakken peren zit. Want na verloop van tijd blijken de vochtproblemen toch niet voor altijd opgelost te zijn. Dit wil je natuurlijk het liefst voorkomen. Gelukkig zijn er een aantal manieren om te ontdekken of je met een slecht werkende cowboy te maken hebt of met een echte vochtexpert. Zo krijg je een eerlijke vochtdiagnose en een juiste offerte. Lees hier meer over vochtproblemen

vocht diagnose bij je problemen met vocht

Hoe herken je een vochtcharlatan?

Menig bedrijf claimt dat het een vochtexpert is. In de praktijk is dit helaas niet altijd het geval. Praatjes vullen geen gaatjes, maar er zijn genoeg zogenaamde vochtexperts die zich middels hun gladde praatjes weten te verkopen. Echter dien je vochtproblemen te laten oplossen door een ervaren specialist die weet dat je een grondige oplossing nodig hebt om voor eens en altijd van de vochtproblemen af te zijn. Deze zal niet met snelle oplossingen komen en ook niet met mooie verhalen. De waarheid is niet altijd even fijn om te horen, maar dan weet je wel waar je aan toe bent en hoe je voor altijd van de vochtproblemen af kunt zijn.

Maar hoe herken je nu een nep expert? Dit merk je al vanaf het eerste telefoontje. Nep vakmannen willen namelijk zo snel mogelijk van een klus af zijn, om op deze manier zo snel mogelijk veel geld te kunnen verdienen. Zij proppen hun dag vol met zo veel mogelijk klusjes, alleen maar om meer te kunnen verdienen. Daarom stellen zij vaak aan de telefoon al een diagnose, zonder überhaupt het probleem bekeken te hebben. Een echte expert weet dat je alles grondig moet inspecteren voordat je een duidelijke oorzaak kunt aanwijzen. Doe je dit niet, dan wijs je misschien wel de verkeerde oorzaak aan en hanteer je waarschijnlijk de verkeerde oplossing.

Ook als het gaat om het detecteren van vocht zal een nep vochtexpert de verkeerde methode hanteren. Als je een geel toestel ziet met twee pinnen, kun je in je hoofd een mentale notitie maken dat je te maken hebt met iemand die de klus gaat afraffelen. Dit gele toestel is namelijk een protimeter. Een prima apparaat als je vocht op de oppervlakte van de muur wilt detecteren, maar waardeloos wanneer je wilt weten of er ook vocht in de muren te vinden is. Voor het detecteren van vocht in een muur dien je een calciumcarbidetest uit te voeren. Dit bestaat uit een boormachine en flessen. Zie je deze niet, dan weet je dat de zogenaamde vochtexpert niet grondig zijn werk uitvoert.

Een goede vochtdiagnose vergt veel tijd. Een expert dient precies te weten wat de oorzaak is, zodat er een correcte diagnose gesteld kan worden. Praatjesmakers raffelen dit onderdeel veelal af. Maar een grondige oplossing vergt nu eenmaal tijd. Maar wees gerust: een grondige oplossing zorgt er voor dat je de rest van je leven geen last meer zult hebben van vochtproblemen binnen je woning.

Vind de juiste offerte

Nep vochtexperts zullen ook nog eens de hoofdprijs vragen voor slecht geleverd werk. Het is daarom altijd een aanrader om offertes van diverse bedrijven te vergelijken. Zo zie je meteen wat een redelijke prijs is en of dit ook gevraagd wordt. Let daarnaast op dat een vochtbedrijf geen garanties geeft. Wanneer een vochtprobleem grondig opgelost wordt, is dit opgelost voor de rest van je levensduur. Als een bedrijf met garanties strooit, dien je jezelf af te vragen in welke mate zij goed werk zullen afleveren.