Het oplossen van een vochtige kelder

De mens is niet altijd even goed in het oplossen van problemen. Een goede oplossing kost tijd en moeite. Hier hebben we niet altijd even veel zin in. Soms kiezen we voor de gemakkelijke oplossing. Echter zijn deze snelle oplossingen niet altijd even effectief. Ze zijn een pleister voor de wonde. Ze verhullen louter het probleem, maar lossen het niet definitief. Dit werd geïllustreerd door het gerenommeerde vochtbestrijdingsbedrijf Vochtbestrijding Snel. Al meer dan 40 jaar helpt dit bedrijf mensen bij het oplossen van problemen veroorzaakt door opstijgend vocht. Echter kwam het vaak voor dat mensen zelf getracht hadden de problemen op te lossen dan wel te verhullen.

vochtige kelder oplossen

Lees meer over: Vochtige kelder behandelen: Oplossingen met prijs advies

Vochtbestrijding Snel trof bij hun klanten geregeld de vreemdste oplossingen aan voor vochtproblemen. Deze problemen werden veelal (maar niet altijd) veroorzaakt door opstijgend vocht. Echter waren deze oplossingen geen oplossingen, maar verhullingen van het probleem. Zo werd er soms gekozen voor een laag nieuwe verf over een muur of vloer, om zo te verhullen dat er problemen waren met vocht. Maar dit lost logischerwijs de vochtproblemen totaal niet op. Soms werd er behang geplaatst over de getroffen plekken. Als iets niet gezien kan worden, is het voor sommige mensen geen probleem meer. Echter zul je na verloop van tijd toch weer problemen krijgen. Hoe los je opstijgend vocht voor goed op?

De beste oplossing voor opstijgend vocht

Vochtbestrijding Snel staat je met raad en daar bij als het gaat om het oplossen van alle problemen omtrent opstijgend vocht. Om problemen met opstijgend vocht op te lossen, dien je er voor te zorgen dat het vocht niet meer kan opstijgen. Eigenlijk is het heel logisch. Je hebt een zone nodig waar het vocht niet meer binnen kan dringen. Het creëren van een dergelijke zone is echter makkelijker gezegd dan gedaan. Hoe pakt Vochtbestrijding Snel dit probleem aan?

Ten eerste worden er in de keldermuur, netjes op een rij, een aantal gaten geboord. Hierin wordt een product gespoten die er voor zorgt dat de muur en de vloer helemaal verzadigd raken. Dat wil zeggen: er komt een beschermende laag die opstijgend vocht buiten houdt. Nu denk je misschien: ik, doe-het-zelver die ik ben, kan deze klus prima zelf klaren. Echter kan de kleinste fout er voor zorgen dat vocht toch binnen kan geraken. Laat dit dus over aan een specialist. Het is precies werk, maar hierna ben je er wel van verzekerd dat jouw problemen met opstijgend vocht voor altijd opgelost zijn.