In zes stappen naar een droge kelder zonder vochtproblemen

Vochtproblemen, ze kunnen overal in je huis voor komen. Echter is er een plek die als de grootste gevarenzone voor dit probleem bestempeld kan worden: de kelder. Het risico op vochtproblemen, en schimmel op den duur, is hier groter dan in andere ruimtes binnen je woning. Je zult niet de eerste en zeker niet de laatste zijn die last krijgt van vochtproblemen binnen de kelder. Gelukkig is dit probleem goed op te lossen. Door de onderstaande zes stappen goed te volgen, zullen je vochtproblemen in de kelder voor altijd verholpen zijn. Lees meer over oorzaken en oplossingen van vocht in de kelder

Stap 1: check of de kelder te vochtig is

Op meerdere manieren kun je checken of je kelder te vochtig is. Zo zou je een bouwkundige keuring kunnen laten uitvoeren. Vooral voor oudere woningen is dit een aanrader. Daarnaast kun je zelf gebruik maken van vochtmeters. Zo weet je snel genoeg of je potentieel een vochtprobleem in de kelder hebt.

droge kelder

Stap 2: zoek de juiste oorzaak

Een vaak voorkomende misconceptie omtrent vochtproblemen is dat deze altijd ontstaan door opstijgend vocht. Echter kunnen er diverse andere oorzaken zijn die zorgen voor vochtproblemen in de kelder. Er is geen one size fits all oplossing. Voor iedere oorzaak is er een passende oplossing. Maar dan moet je wel de juiste oorzaak vinden. Dit kun je het beste aan een vakman over laten.

Stap 3: verhul niet de problemen

Professionals zien geregeld dat mensen zelf getracht hebben om hun vochtproblemen op te lossen. Echter hebben ze hierbij niet gekozen voor een daadwerkelijk grondige oplossing maar voor een cosmetische verhulling. Een likje verf of behang maskeert de vochtplekken. Dit is natuurlijk geen echte oplossing voor het probleem. Tracht daarom niet om zelf iets op te lossen of om het probleem te verhullen. Schakel altijd een professional in. Zij zijn niet alleen het beste in het opsporen van de oorzaak, maar zij vinden voor iedere klant altijd een oplossing op maat.

Stap 4: schakel een professional in

Er zijn een hoop doe-het-zelvers die denken dat ze wel even zelf hun vochtproblemen in de kelder kunnen oplossen. Echter blijkt dit in de realiteit zwaar tegen te vallen. Als de oplossing namelijk niet adequaat geplaatst wordt, zul je in de toekomst wederom last krijgen van vochtproblemen in de kelder. Schakel daarom altijd een professional in.

Stap 5: check hoe bekwaam de vakman is

Er zijn een hoop bedrijven die hun services aanbieden. Sommige bedrijven staan bekend om hun vakmanschap, zoals bijvoorbeeld Tibas Vochtbestrijding. Echter zijn er ook charlatans die denken even snel geld te kunnen verdienen en louter halve oplossingen aanbieden. Gelukkig zijn er een aantal manieren om deze oplichters te spotten. Ten eerste voeren ze nooit een calciumcarbidetest uit. Ook wanneer ze middels de telefoon het probleem diagnosticeren, en niet even zelf komen kijken, heb je te maken met een charlatan.

Stap 6: de vakman helpt je uit de brand

Professionals weten niet alleen de juiste oplossing te vinden voor iedere oorzaak van vochtproblemen, maar ze staan je tevens bij om er voor te zorgen dat vochtproblemen in de kelder in de toekomst niet meer voor kunnen komen. Zo ben je voor altijd van het probleem af!