Hoe maak je jouw kelder vochtdicht?

Er kunnen diverse oorzaken zijn waardoor er vocht in je kelder kan ontstaan. Soms ontstaat keldervocht omdat het fundament onder je woning verouderd is, maar ook door een lek kan er vocht in je kelder terecht komen. Het is dus niet zo dat alleen oudere woningen getroffen worden door vocht in de kelder. Wist je echter dat het mogelijk is om jouw kelder geheel vochtdicht te maken? Dit is makkelijker dan je misschien op voorhand zou denken. Door gebruik te maken van Kelder-Epoxy kun je er voor zorgen dat je nooit last krijgt van vochtproblemen binnen je kelder. En het fijne is: het is makkelijk te gebruik voor iedereen! In dit artikel Lees je meer over het waterdicht maken van je kelder.

kelderbezetting

Hoe ontstaan vochtproblemen in de kelder?

Vocht in de kelder kan op meerdere manieren ontstaan, er is niet per se één bepaalde reden. Ten eerste kan vocht ontstaan door een gebrekkig fundament onder de kelder. Vocht kan niet goed afgevoerd worden, waardoor het uiteindelijk opstijgt. En als vocht te lang ergens blijft staan, ontstaat er uiteindelijk schimmel. En dat wil je voorkomen. Maar ook onvoldoende ventilatie kan leiden tot vochtproblemen in de kelder. Vocht moet een manier hebben om weg te kunnen geraken. Wanneer dit niet kan, blijft vocht staan en leidt dit uiteindelijk tot schimmel en aantasting van je muren en vloeren.

De hierboven genoemde oorzaken van vocht in de kelder ontstaan veelal door een gebrekkig fundament. Dit is vooral een probleem voor oudere woningen. Soms zijn deze gebrekkig opgezet, andere keren is het fundament aan corrosie onderhevig en ontstaan er zwaktes, waardoor vocht alsnog in de kelder kan geraken. Bij nieuwere woningen zie je vaak dat vocht in de kelder kan geraken middels een lek in een waterleiding. Ook dit vocht kan uiteindelijk leiden tot schimmelproblemen en aantasting van je keldermuren of keldervloer. Gelukkig is er een manier om je kelder vochtdicht te maken: Kelder-Epoxy.

epoxy kelder

Hoe helpt Kelder-Epoxy je om jouw kelder vochtdicht te maken?

Om keldermuren vochtdicht te maken, heb je behoefte aan een slijtvast product dat gemaakt is van een stevige substantie. Kelder-Epoxy is een epoxycoating dat bestaat uit twee componenten. Echter kun je dit product niet zomaar gebruiken. Ten eerste dien je er voor te zorgen dat het oppervlak waarop je Kelder-Epoxy wilt toepassen klaar is voor gebruik. Dit houdt in dat je muur of vloer optimaal in staat moet zijn op Kelder-Epoxy te absorberen. Verwijder daarom alle loszittende delen, resten en diverse soorten vuil. Ook stof en vet dien je te verwijderen. Breuken in het oppervlak dien je te dichten. Hierna kun je aan de slag met Kelder-Epoxy.

Kelder-Epoxy bestaat dus uit twee componenten, die je afzonderlijk dient te preparen. Hierbij heb je één deel nodig van het eerste component en vier delen van het tweede component. Maak het oppervlak lichtjes vochtig en breng vervolgens de Kelder-Epoxy aan. Dit doe je middels een stevige kwast, in draaiende bewegingen. Wanneer je klaar bent, gaat de droogfase in. Deze duurt gemiddeld een uur of 8. Hierna breng je een tweede en eventueel een derde laag aan. Hierna is je kelder vochtdicht en kan deze eventueel geverfd worden.

vochtige keldervloer in kelder

Copyright © 2024. Alle Rechten Voorbehouden