Hoe zwarte schimmel van muren verwijderen ?

zwarte schimmel op muren

Iedereen heeft op een bepaald moment in zijn leven zwarte schimmel ervaren. Of het nu in uw huis was of niet, het is een gevaarlijke schimmel die tot verdere gezondheidsproblemen leidt als het onbeheerd wordt achtergelaten.

Om het nog erger te maken, kan schimmel zich achter je muren verbergen, waardoor het meer een gedoe is om het te verwijderen.

Maak je geen zorgen. Er zijn beproefde methoden die kunnen worden gebruikt om zwarte schimmel te verwijderen van uw muren.

Hoewel het een uitgebreid proces kan zijn, kunt u er zeker van zijn dat u uw huis en uw gezondheid beschermt tegen ernstige en dodelijke verwondingen op de lange termijn. We laten u zien hoe u zwarte schimmel van muren kunt verwijderen.

In dit artikel gaan we in detail in op welke tactieken je zwarte schimmel kunt verwijderen.

Door dit te doen behoudt u de waarde van uw huis en zorgt u ervoor dat iedereen die daar woont veilig is voor de schadelijke giftige stoffen die het afgeeft.

Lees meer over: hoe schimmels verwijderen en oorzaken van schimmel op muur

Is het schimmel of meeldauw dat op uw muren groeit? Kent u het verschil?

schimmel meeldauw

Inzicht in het verschil tussen schimmel en meeldauw is belangrijk. Hoewel beide er hetzelfde uitzien, zijn er verschillen in uiterlijk en hoe elk van hen moet worden gereinigd.

SAMENVATTINGEN

Schimmel en meeldauw zijn beide geclassificeerd als schimmels. Ze hebben de neiging om te groeien in warme en vochtige gebieden waar de luchtvochtigheid hoog is (> 50%). Ook kunnen beide schimmels groeien op een groot aantal oppervlakken zoals voedsel, papier en op de muur. Beide zijn gevaarlijk en moeten onmiddellijk worden verwijderd als je ze in je huis ziet.

VERSCHILLEND UITZICHT

Er zijn echter verschillen tussen de twee als het gaat om textuur, grootte en kleur.

Meeldauw wordt gedefinieerd als een oppervlakteschimmels die er grijs of wit uitzien. Meestal ligt het op het oppervlak in vochtige gebieden. Schimmel is makkelijker te verwijderen in vergelijking met schimmel.

Alles wat je nodig hebt is een schrobben borstel, en een winkel gekocht reiniger om het werk gedaan te krijgen.

Vorm is het resultaat van een grotere schimmelinfectie. Het heeft een zwarte of groene uitstraling en ziet er een beetje "wazig" uit in vergelijking met meeldauw.

Indien onbeheerd achtergelaten, zal de schimmel giftig worden. Dit veroorzaakt dan de gebruiker om aan hartproblemen, depressie, en extreme moeheid worden blootgesteld.

Wanneer schimmel begint zwart te worden, heeft het de neiging om mycotoxinen te produceren. Deze toxine zijn zeer schadelijk en hebben ernstige gevolgen voor de gezondheid van kinderen en mensen met een zwakker immuunsysteem.

Later zullen we je leren hoe je zwarte schimmel uit vrijwel elk gebied in je huis kunt verwijderen.

HOE VERWIJDER JE ZWARTE SCHIMMEL VAN DE MUREN VAN BETONBLOKKEN?

betonnenmuur schimmel

Eerst, moet u uw muren grondig schoonmaken alvorens de zwarte vorm die op het wordt gevestigd van de hand te doen. Om dit te doen, moet u warm water met een mild zeepmerk gebruiken.

Giet het mengsel vervolgens in een spuitfles en breng het aan op de wanden die de schimmel bevatten.

Gebruik een spons of een schrobber om de muren volledig schoon te maken. Eventuele extra vuil zal het verwijderen van de schimmel proces te maken, dus het is het beste om uw tijd te nemen bij het doen van deze stap. Daarna ben je klaar om naar de volgende stap te gaan.

Vervolgens wilt u bleekmiddel op de muur aanbrengen om de diepere schimmelvlekken te verwijderen. Begin met het vullen van een schone emmer met een kopje bleekmiddel en een liter warm water.

Zorg ervoor dat u een beschermende bril, een ademmasker en een paar handschoenen draagt om veilig te blijven. Wees niet bang om buiten pauzes in te lassen als u een licht gevoel in het hoofd krijgt.

Neem een harde borstel om uw schimmelverwijderaar op de muur aan te brengen. Afhankelijk van de ernst en de grootte van de schimmel, kan dit project variëren van 20 minuten tot een paar uur.

Schrob krachtig om de mal van de muur te krijgen. Nadat de vorm is verwijderd, laat uw vormverwijderaar 15-20 minuten blijven alvorens de muur op te drogen.

Ten slotte moet u de muur volledig drogen met behulp van een schone doek. Neem de tijd om deze stap correct te doen, want schimmel heeft de neiging om zich te vormen in vochtige en natte gebieden.

Controleer ook of de luchtvochtigheid onder de 50% ligt en of uw kelder goed wordt geventileerd. Deze voorzorgsmaatregelen helpen voorkomen dat zwarte schimmel terugkeert in uw huis.

HOE U ZWARTE SCHIMMEL TE VERWIJDEREN UIT GIPSPLATEN

schimmel op drywall

Drywall is een goede gastheer voor schimmel. Vorm groeit op poreuze materialen, en omdat gipsplaten een papieren bedekking hebben, is het een open doelwit voor het.

Er is een veelvoorkomende mythe dat je met bleekmiddel zwarte schimmel van je gipsplaat moet verwijderen. Dit is echter een veelgemaakte fout.

Terwijl bleekmiddel kan werken voor betonnen muren, zijn drywalls anders omdat het oppervlak zorgt voor de schimmel om sneller te groeien.

Wanneer u vorm op uw gipsplaten ziet, bekijkt u slechts zijn eerste laag. Onder die laag zitten mycelia die in een actief tempo groeit. Dit is de wortel van de schimmel, en het verspreidt zich door de gipsplaat.

Het vervangen van je gipsplaten is de enige effectieve methode om zwarte schimmel te verwijderen die zich op dat gebied bevindt.

Gelukkig, is er vorm bestand gipsplaten die zonder de document voering komt. In plaats van het vervangen van uw muur met een andere traditionele gipsplaat is schimmelwerende gipsplaat de beste keuze en bespaart u de meeste tijd.

Om uw vorige gipsplaat te verwijderen, zult u het in plastic willen verpakken. Zorg ervoor dat u alle ventilatieopeningen in uw kamer sluit om te voorkomen dat de schimmel zich verspreidt. Dit zorgt ervoor dat de schimmel zich niet verspreidt en veilig uit uw huis wordt verwijderd.

HOE JE ZWARTE SCHIMMEL ACHTER MUREN/BINNENMUREN KUNT VERWIJDEREN

schimmel binnenmuren

Er zijn bepaalde situaties waarin zwarte schimmel binnen uw muren begint te groeien. Zelfs als het schimmelprobleem niet ernstig lijkt, zijn watervlekken een groot teken dat er zwarte schimmel begint te groeien.

Om dit proces te starten, moet je de buitenste muurbekleding verwijderen om de schade in de muur te beoordelen. Poreus materiaal zoals blad- of gipsplaten moet onmiddellijk worden vervangen.

Hoewel de bladrok misschien ok lijkt te zijn, groeien de schimmelsporen nog steeds van binnenuit.

Schrob uit de vorm van uw binnenlandse muren. Wanneer het doen van dit, zorg ervoor dat elke sectie grondig is schoongemaakt. Als het probleem nog steeds bestaat, overweeg dan het inhuren van een professionele schimmelverwijdering specialist om de situatie te behandelen.

Wat is het verschil tussen witte schimmel en Efflorescence ?

efflorescence muur witte schimmel

Het belangrijkste verschil tussen witte schimmel en bloeiwijze is dat bloeiwijze alleen op gebouwen voorkomt. Witte schimmel is een natuurlijke schimmel die begint te groeien zodra er voldoende luchtvochtigheid in de ruimte is.

Witte schimmel is moeilijker te zien in vergelijking met zwarte en groene schimmel. Maar het heeft nog steeds dezelfde gezondheidsproblemen als zijn schimmelneefjes. Je zult onmiddellijk witte schimmel willen verwijderen om te voorkomen dat het exponentieel snel groeit.

Om witte schimmel te verwijderen, moet je het ter plekke doden. Het houden van uw huis droog en het wegvegen van de schimmel zal de kans dat witte schimmel weer verschijnt verminderen.

Als de plaag is te veel van een probleem, overweeg dan het inhuren van een professionele schimmelverwijdering bedrijf.

Efflorescence neigt om op harde, gemetselde oppervlakten zoals cement, steen, en baksteen te groeien. Het is een conglomeraat van alle mineralen en zouten en heeft de neiging om voor een langere periode aan het oppervlak te blijven plakken.

Hoewel bloei geen ernstig probleem is zoals schimmel, is het wel het symptoom van overtollig water dat op het metselwerk vastzit. Daarom moet je het onmiddellijk verwijderen om gezondheids- en structurele problemen te voorkomen.

Net als mensen bevatten bouwmaterialen natuurlijke zouten zoals calciumchloride en natrium. Deze zouten blijven vast in het metselwerk totdat het oplost.

Bloemenescentie wordt meestal gevonden tijdens droge, maar koude klimaten waar de gebouwen beginnen uit te drogen.

Om de groei van uitbloeiing te voorkomen, gebruikt u een waterafstotende impregneermiddel op het oppervlak. Dit helpt voorkomen dat het binnendringen van water het metselwerk van uw gebouw binnendringt.

Het gebruik van water om het te verwijderen kan ervoor zorgen dat de kristallen opnieuw worden geabsorbeerd, wat leidt tot meer bloei om te verschijnen. Als u van plan bent om de uitbloeiing te verwijderen, zorg er dan voor dat u het daarna droogt.

HOE KAN WORDEN VOORKOMEN DAT SCHIMMEL OP MUREN GROEIT (OPLOSSINGEN) ?

bleekwater voor schimmel

Gelukkig, zijn er een paar methodes helpen helpen vorm verhinderen zich over uw huis uit te spreiden. Terwijl elk van hen nuttig is, stellen wij voor gebruikend alle drie van hen om de kans van vorm van het voorkomen van het voorkomen te verminderen.

De belangrijkste oplossing die u wilt gebruiken is een mengsel van bleekmiddel en water. Zoals we al eerder hebben gezegd, wilt u een kopje bleekmiddel gemengd met een volle liter water om de oplossing goed te laten werken.

Een alternatieve oplossing zou zijn om een ontvochtiger te kopen. Ontvochtigers werken door uw luchtvochtigheid in uw huis te verlagen. Houd de luchtvochtigheid van uw luchtontvochtiger onder de 45% om te voorkomen dat er schimmelsporen in uw huis groeien.

Ten derde kunt u ook kijken naar luchtbevochtigers. Luchtbevochtigers werken door het verwijderen van de luchtstofdeeltjes in de lucht.

Hoewel het misschien niet zo nuttig is als een luchtontvochtiger, doet het nog steeds goed werk om uw huis vrij te houden van luchtvorming bij het betreden van uw muren.

Vooral, zullen deze oplossingen u helpen voorkomen dat schimmel zich verspreidt. Zorg ervoor om uw muren en gebieden vaak te controleren om te zien of om het even welke extra vorm duidelijk is.

Door dit te doen zorgt u ervoor dat u de schimmel volledig uit uw omgeving verwijdert en voorkomt u dat toekomstige schimmelsporen zich in uw woonruimte verspreiden.

Soorten schimmel geassocieerd met elk type wand

Er is een veelheid aan schimmelsoorten die in vochtige gebieden te vinden zijn. De meeste zijn schadelijk genoeg om ernstige gezondheidsproblemen te veroorzaken als ze onbeheerd worden achtergelaten.

Het kennen van de verschillende types van vorm maakt u een meer geïnformeerde huiseigenaar aangezien het u helpt u precies weet hoe te om elk van hen effectief te verwijderen.

STACHYBOTRYS CHARTARUM

stachybotrys chartarum

Stachybotrys chartarum wordt vaak verwezen naar zwarte schimmel. Het heeft een slijmerige zwarte uitstraling en ontwikkelt zich op plaatsen waar veel vocht aanwezig is.

Van alle verschillende soorten schimmels heeft Stachybotrys chartarum de neiging om de meeste gezondheidsproblemen te veroorzaken.

ALTERNARIJE

alternaria

Dit type schimmel komt voor in vochtige ruimtes zoals lekkende leidingen en douches. Soms groeit het in tapijten die langdurig vochtig zijn geweest.

Ouderen en kinderen hebben meer kans om astma te ontwikkelen als ze worden blootgesteld aan Alternaria.

PENICILLIUM

penicillium

Penicillium is te vinden in de meeste isolatie, behang, rottende stoffen en tapijten. Het is bekend dat het zich gemakkelijk en snel verspreidt van het ene gebied naar het andere.

Penicillium is de meest voorkomende schimmelsoort en kan bij inademing gevaarlijk zijn. Wanneer blootgesteld, kan het leiden tot longontsteking en chronische sinus infecties.

CLADOSPORIUM

cladosporium

Cladosporium komt meestal voor in de meeste stoffen en houten oppervlakken. Bovendien kan het buiten op de meeste plantaardige materialen worden gevonden.

Het komt meestal het huis binnen via het HVAC-systeem of via de deuropeningen en ramen. Kijk uit voor dit type schimmel, want het kan problemen veroorzaken met uw ademhalingssysteem en uw huid.

Hoewel elk van deze schimmels dodelijk zijn, zijn er nog steeds manieren om ze te verwijderen. We kunnen niet genoeg benadrukken dat het krijgen van een luchtontvochtiger de toekomstige ontwikkeling van deze dodelijke schimmels zal helpen verwijderen.

We raden u aan om in onze aankoopgids te kijken welke luchtontvochtiger het beste voor u zal werken.

Gereedschap dat nodig is om schimmel te verwijderen van elk type muur

handschoenen tegen schimmel

Gereedschap Afhankelijk van het type wand:

DROGE MUUR

 • Vlek-blokkerende verf
 • Veiligheidsuitrusting (Handschoenen, veiligheidsbril, brillen, brillen)
 • Gallon van water
 • Kopje Bleekmiddel
 • Schrobben Borstel

BETONNEN MUREN

 • Bleekmiddel
 • Water
 • Handdoek
 • Borstel
 • Beschermende uitrusting

BADKAMER MUREN

 • Warm water
 • Zeep
 • Soda bakken
 • Harde borstel

Conclusie

Tot slot, wij geloven dat zwarte schimmel een bedreiging is voor uw huishouden. Een manier om te voorkomen dat deze bedreiging zich verspreidt is door een luchtontvochtiger te kopen om de luchtvochtigheid in uw kamer onder de 50% te houden.

Dit voorkomt de groei van schimmelsporen en bevordert een schoon en gezond milieu.

Vergeet niet dat er een groot aantal producten bestaat die u zullen helpen bij het oplossen van uw schimmelproblemen. U zult echter moeten weten welke het beste voor u werkt.

Copyright © 2024. Alle Rechten Voorbehouden