hoeveel kost injecteren tegen opstijgend vocht

Als je last hebt van opstijgend vocht in je woning is één van de manieren om dat aan te pakken de muren injecteren met een vochtwerend middel. Dat middel zorgt ervoor dat er niet langer vocht in de muren kan binnendringen. Muren injecteren met een vochtwerend middel is een vrij kostbare aangelegenheid. Het is lastig om vooraf aan te geven wat dat precies gaat kosten, want de prijs wordt door een groot aantal factoren beïnvloed. Als je precies wilt weten waar je aan toe bent is het verstandig om vooraf een offerte te laten maken door enkele gespecialiseerde bedrijven. Klik hier voor meer informatie over opstijgend vocht.

opstijgendvocht

Factoren die de prijs van muren injecteren beïnvloeden

Een muur injecteren is op zich niet zoveel werk. Zonder bijkomende werkzaamheden is dat al mogelijk voor een bedrag onder duizend euro, inclusief de materialen en de voorrijkosten. Maar in de meeste gevallen zal de prijs veel hoger zijn. Dat komt door de dikte van de muren en het soort injectiemateriaal dat wordt gebruikt. Het muren injecteren is doorgaans onderdeel van een meer omvangrijke opdracht, waarbij een hele ruimte of zelfs een heel huis vochtbestendig wordt gemaakt. Na het muren injecteren wordt er dan een groot aantal schadeherstellende maatregelen genomen.

Het zoutgehalte van de muren

In oudere woningen is er nog een kostenverhogende factor voor het muren injecteren, namelijk hygroscopische zouten. Dat zijn zouten die door vochtoverlast, in dit geval vooral door optrekkend vocht, in de loop der jaren in de muren zijn gaan zitten. Hygroscopische zouten kun je niet verwijderen. Ze trekken het vocht aan dat in de lucht in de ruimtes van je huis zit. Daardoor kan er opnieuw vochtschade ontstaan, met als gevolg dat nieuw gepleisterde muren vrij snel weer kunnen gaan afbrokkelen. Muren injecteren maken de muur vochtbestendig, maar het is noodzakelijk om de muren daarna af te dekken met een zoutvlies.

hygroscopische zouten

Muren injecteren van een oude woning

Als je een oude woning door middel van muren injecteren vochtbestendig laat maken hangt daar zeker een flink prijskaartje aan. In oude woningen zit vaak van 30 centimeter tot een meter hoog zout in de muren. Als je pech hebt zit het zout zelfs tot aan het plafond. Dat betekent dat er na het injecteren op de hele muur een zoutvlies moet worden aangebracht. Bij die werkzaamheden gaat de muurafwerking vrijwel geheel verloren. Bij dit soort klussen wordt de prijs van het muren injecteren vooral bepaald door de mate waarin er herstelwerkzaamheden plaats moeten vinden.

De invloed van de muur op de prijs

Woningen zijn gemaakt van verschillende soorten baksteen. Zachte poreuze stenen zijn gemakkelijker te injecteren dan harde bijna ondoordringbare bakstenen. Voor die harde bakstenen zijn soms ook andere producten nodig met een ander prijskaartje. Dikke muren zijn ook kostenverhogend, want daar moet veel meer product in worden geïnjecteerd. Het grote aantal kostenbepalende factoren maakt dat er geen standaardprijs is voor muren injecteren, maar er kan wel een ruwe indicatie worden gegeven. Voor een woonkamer in een standaardsituatie ligt die prijs tussen 3.500 en 5.000 euro. Voor een hele woning moet je rekening houden met een prijzen tot 15.000 euro.