Keldercontroles
Ondanks alle waarschuwingssystemen voor het opsporen van grote regenval en de kans op flitsoverstromingen, komen ze nog steeds voor en verrassen ze huiseigenaren, of worden ze veel erger dan verwacht. Een goede voorbereiding kan het verschil betekenen tussen veilig zijn, en comfortabel thuis wachten op de gebeurtenis, versus ellendig en in gevaar zijn. Lees meer over een waterdichte kelder
Een van de eerste stappen die u moet zetten is ervoor zorgen dat uw kelder droog en veilig is. U kunt dit doen door onze checklist te volgen.
CHECKS:
- Zorg ervoor dat uw carterpomp goed werkt. Zorg ervoor dat de carterpomp is aangesloten op een werkend stopcontact. Test het stopcontact om er zeker van te zijn dat het stroom heeft
- Controleer de ramen en deuren in de kelder, zorg ervoor dat ze goed gesloten zijn. Als de ramen in de kelder onder de maat zijn, maak dan het puin rond de ramen schoon.
- Controleer de helling rond uw fundering. Het moet van het huis afhellen om te voorkomen dat regenval zich verzamelt en zich tegen de funderingsmuren verzamelt. Gebruik zandzakken of ander puin om het water van uw fundering af te leiden.
- Ruim losse en verstopte regengoten en regenpijpen op. Verleng de regenpijpen uit de buurt van het huis en de fundering. Dit zal helpen om het dakwater te beperken van het verzamelen en poolen rond de fundering. (Gebruik voorzorgsmaatregelen bij gebruik van een ladder)
- Als je een generator hebt, zorg er dan voor dat deze start en dat je brandstof hebt om hem te bedienen.
TIPS:
- Een accuback-up pomppomp zal automatisch water uit en uit het huis pompen als er stroom uitvalt of als de primaire pomppomp uitvalt. Een accuback-uccupupomp zal ook water naar buiten pompen als de primaire pomp overbelast raakt.
- Vaak zoeken we naar snelle oplossingen voor natte kelderproblemen. De meeste ondergelopen kelders worden veroorzaakt door een gebrek aan onderhoud. De pompsystemen moeten worden onderhouden. Een preventief onderhoudsprogramma kan een ondergelopen kelder voorkomen.
OPMERKING: Als u een overstroomde kelder heeft, vermijd dan een elektrische schok door niet met water in de kelder te stappen. Neem contact op met uw plaatselijke brandweer of nutsbedrijf voor de veiligheid. Als u hulp nodig heeft, aarzel dan niet om ons te contacteren.
Wij zijn er om u en uw buren te helpen!