Zorg ervoor dat uw carterpompsysteem werkt wanneer u het echt nodig hebt!

Een van de belangrijkste apparaten in uw kelder of kruipruimte is een dompelpomp. Regenbuien en onvoorspelbare flash-overstromingen kunnen kelders en kruipruimtes onder water zetten. Het wordt aanbevolen door toonaangevende opvangpomp Fabrikanten dat de pomppompen regelmatig worden geïnspecteerd en onderhouden om een goede werking te garanderen. Meer informatie over kelder waterdicht maken.

werkende dompelpomp

Wat is een carterpomp?

Een opvangpomp is een elektrische dompelpomp die in een gat onder uw kelder en/of kruipruimtevloer (Sump Pit) wordt geïnstalleerd. De put bevindt zich meestal in de laagste hoek van de kelder of kruipruimte. Wanneer het waterniveau in het gat stijgt (Sump Pit), schakelt de pomp automatisch aan en pompt het water uit de kelder of kruipruimte. Sump-pompen kunnen niet werken zonder elektriciteit. Stormen, stroomstoringen en andere omstandigheden kunnen stroomstoringen veroorzaken. Een accubackpomp kan ervoor zorgen dat uw carterpomp blijft werken, zelfs als de stroom uitvalt.

Tips voor het voorkomen van een overstroomde kelder

Onderhoud van de carterpomp - Controleer of uw carterpomp goed werkt. Zorg ervoor dat de carterpomp is aangesloten op een werkend stopcontact. De pomppompsystemen moeten ten minste eenmaal per jaar worden onderhouden (preventief onderhoud).

opvangpomp kelder

Installeer een pomppomp - Een pomppomp met een automatische niveauschakelaar moet in een pompput in de kelder worden geïnstalleerd (pompputfolie). Wanneer het water in de pompput terechtkomt, zal de pomppomp het water uit de kelder (ondergronds) en uit de buurt van het huis pompen.

Installeer een reserveopvangpomp - Een reserveopvangpomp op batterijen pompt het water automatisch uit en uit de buurt van het huis als er stroom uitvalt of als de primaireopvangpomp uitvalt. Een reservebatterij-pomp zal ook water naar buiten pompen als de primaire pomp wordt overweldigd. Vaak zoeken we naar snelle oplossingen voor natte kelderproblemen. De meeste ondergelopen kelders worden veroorzaakt door een gebrek aan onderhoud. De pompsystemen moeten worden onderhouden. Een preventief onderhoudsprogramma kan een ondergelopen kelder voorkomen.

Let op: Als u een overstroomde kelder wel ondervindt, vermijd dan een elektrische schok door niet met water in de kelder te stappen. Neem contact op met uw plaatselijke brandweer of nutsbedrijf voor de veiligheid.

Wij zijn hier om huiseigenaren te helpen met al hun pompsystemen.