Laat je niet vangen door deze kerstcatastrofes!

Helaas brengt deze tijd van het jaar een verscheidenheid aan seizoensgebonden onroerend goed nachtmerries met zich mee waar we op onze hoede voor moeten zijn, anders kunnen ze onze kerstgeest net zo goed temperen als het vinden van een brok steenkool in onze kous.

Zoals het liedje gaat, is het het seizoen om vrolijk te zijn, maar tenzij u het nieuwe jaar wilt inbrengen door uw huis te restaureren, kijk dan eens naar ons advies hieronder om veilig en droog te blijven deze kerst en daarna.

Een zwarte schimmel kerstschokker

zwarte schimmels tegen muren

Zwarte schimmel is een vervelende schimmelsoort die gebruik maakt van overtollig vocht in huis om te ontkiemen en te beginnen met groeien op muren en andere delen van het huis.

Helaas kunnen we deze ongewenste gast onbewust uitnodigen in onze huizen tijdens de feestelijke periode door de woning niet voldoende te ventileren.

Natuurlijk verwachten we dat de keuken zal bruisen met Kerstmis, omdat de meest verwachte maaltijd van het jaar zorgvuldig wordt bereid en de familie samenkomt met de verwarming om te genieten van de warme en geroosterde sfeer als de sneeuw naar beneden drijft naar buiten (We zijn toe toe een witte kerstmis vroeg of laat, toch?). Als de woning echter niet goed geventileerd wordt, dan zal alle warme, vochtige lucht die we in de atmosfeer laten ontsnappen, gevangen blijven in het huis en uiteindelijk condensatie vormen. Hierdoor kan het zijn dat u zichtbare waterdruppels en vochtige plekken op muren ziet ontstaan die, als ze voortdurend onbehandeld blijven, een kiemplek voor de schimmel kunnen worden.

Er wordt aangenomen dat zwarte schimmel wordt geassocieerd met verschillende gezondheidsrisico's voor zowel mensen als huisdieren, dus u kunt ons gratis advies lezen om condensatie tegen te gaan om te voorkomen dat het deze kerst in uw huis opduikt.

De witte kerstdroom kan een nachtmerrie worden!

Ik heb in het laatste deel vermeld dat we een witte kerst achter de rug hebben, en het lijkt erop dat dit het jaar zou kunnen worden! Inderdaad, een bekende bookmaker heeft net de kans op sneeuwval op kerstdag verkleind, maar ondanks het prachtige feestelijke beeld dat dit kan oproepen, moet men niet vergeten dat sneeuw een veel voorkomende oorzaak is van vochtige problemen.

Als uw huis al last heeft van opstijgend vocht, dan zal zware sneeuwval een overvloedige bron van vocht vormen die klaar is om in het interieur van uw huis te worden opgenomen. Bovendien, als er voldoende sneeuwval is om een deken van sneeuw te creëren om uw dak te bedekken, dan zal dit veel gewicht en druk toevoegen die kunnen leiden tot structurele schade die kan leiden tot structurele schade, wat kan leiden tot het binnendringen van water en mogelijk doordringende vocht problemen. Aangezien de Kerstman en zijn rendieren daarboven op kerstavond al aan het klapperen zullen zijn, kunnen we het extra gewicht van de sneeuw die op het dak ligt ook echt missen!

In het geval van hevige sneeuwval zou het verstandig zijn om af en toe een snel onderzoek van de woning te doen om er zeker van te zijn dat uw huis waterdicht is gebleven als de sneeuw begint te smelten.

Bescherm uw huis Deze Kerstmis

Hoewel de feestelijke periode heel goed de mooiste tijd van het jaar kan zijn, is het de moeite waard om in gedachten te houden dat het ook enkele van de meest extreme koude en weersomstandigheden met zich meebrengt die we waarschijnlijk het hele jaar door zullen zien.

Zorg ervoor dat u een oogje in het zeil houdt, zodat problemen in verband met de strenge kou zoals bevroren en gebarsten leidingen of vochtige problemen veroorzaakt door losse dakpannen of scheuren in de schoorsteen niet kunnen uitgroeien tot ernstigere problemen zoals droogrotting of natrotting.