Leidende oorzaak van het falen van de opvangpomp... Geen vermogen

Het orkaanseizoen en de zware stormen komen eraan! Voor extra bescherming van uw huis en familie kunt u overwegen om een reservebatterij voor uw carterpomp te installeren. Lees meer over keldermuur waterdicht maken

Reservebatterij voor de carterpomp: Wat betekent dit voor een huiseigenaar?

falen van de dompelpomp

Een van de belangrijkste apparaten in uw kelder of kruipruimte is een reserve batterij voor de opvangpomp. We zitten in het seizoen van frequente regenbuien die kelders en kruipruimtes kunnen doen overstromen. De meeste huiseigenaren begrijpen dat ze een carterpomp nodig hebben om zich te beschermen tegen het grondwater in een kelder en/of kruipruimte. De primaire dompelpomp werkt op elektrisch vermogen. Wanneer de stroom niet beschikbaar is vanwege storingen, werkt de dompelpomp niet zonder een alternatieve stroombron, zoals een reservebatterij.

Wat is een opvangpomp?

Een carterpomp is een elektrische dompelpomp die in een gat onder uw kelder en/of kruipruimtevloer wordt geïnstalleerd. De put bevindt zich meestal in de laagste hoek van de kelder of kruipruimte. Wanneer het waterniveau in het gat stijgt, schakelt de pomp automatisch aan en pompt het water uit de kelder of kruipruimte. Dompelpompen kunnen niet werken zonder elektriciteit. Stormen, stroomstoringen en andere omstandigheden kunnen stroomstoringen veroorzaken. Een reserve batterij kan ervoor zorgen dat uw carterpomp blijft werken, zelfs als de stroom uitvalt.

Waarom hebben huiseigenaren een reserve batterij nodig voor hun dompelpomp?

Een huiseigenaar kan met een gerust hart weten dat zijn waardevolle opslag en eigendommen beschermd zijn tegen waterschade. Ook tijd en geld zijn een factor: het wordt niet besteed aan het opruimen van met water beschadigde materialen en eigendommen.

Een storm kan de stroom onderbreken en ervoor zorgen dat uw primaire carterpomp niet meer werkt wanneer u hem het meest nodig hebt. Is het de moeite waard? Verzekeringsmaatschappijen melden dat een overstroomde kelder meer dan €30.000 tot €50.000 aan restauratie kan kosten.

Redenen voor een reserve dompelpompsysteem:

  • Als de stroom uitvalt
  • Wanneer de primaire pomp uitvalt (mechanische problemen)
  • Wanneer de primaire pomp wordt overweldigd
  • Wanneer de afvoerleiding van de primaire pomp verstopt of bevroren raakt
  • Wanneer de stroomonderbreker uitvalt of het netsnoer wordt losgekoppeld
  • Wanneer uw primaire carterpomp op een dag stopt met werken, kunt u er zeker van zijn dat uw back-up pompsysteem blijft pompen.