Los uw vochtproblemen op met een vochtspecialist

Vochtoverlast is een groot probleem in België

Vochtoverlast is een groot probleem in België

Helaas komen vochtproblemen in België veel voor. Belgische woningen zijn om een aantal redenen kwetsbaar voor optrekkend en ook voor doorslaand vocht. Omdat ons land dicht bij de zee ligt en daardoor een zeeklimaat kent, is er sprake van veelvuldige neerslag. Dat dit de kans op vochtproblematiek in woningen vergroot, behoeft natuurlijk geen uitleg. Veel regen vormt een risico op doorslaand vocht op de gevels en de muren van uw huis. Verder speelt een rol bij vochtoverlast dat veel Belgische huizen behoorlijk oud zijn - met name in de grotere steden - en slecht geïsoleerde kelders hebben. Hierdoor krijgen vochtproblemen meer kans, vooral omdat oudere woningen niet up-to-date zijn met de vochtproblematiek van tegenwoordig. Dat is problematisch, aangezien het grondwaterpeil in België relatief hoog is en vochtproblemen dus op de loer liggen. Neem vandaag nog contact op met een vochtprobleem specialist of lees meer over Last van Vochtproblemen?.

Signalen dat er en vochtprobleem is

Signalen dat er en vochtprobleem is

Als u een vochtprobleem in huis heeft, zijn er vaak een of meer signalen die daarop duiden. Vaak ruikt het in huis wat muffig en zurig als er sprake is van vochtoverlast. Dit komt door zwam- en schimmelvorming als gevolg van de vocht. Als er op de muren of op het plafond vlekken ontstaan, is dat een duidelijk signaal dat er sprake is van een lekkage, optrekkend of doorslaand. 'Onverklaarbare' gezondheidsproblemen komen ook regelmatig voor bij vochtoverlast. Zo kunt u last krijgen van allergische reacties, zoals niezen, een dichtzittende keel, hoofdpijn en andere symptomen. Verder zitten de ramen in uw woning bij een teveel aan vocht vaak onder de condens, die moeilijk wegtrekt. Verder kunt u denken aan was die minder snel droogt, ongedierte in huis (zoals pissebedden, zilvervisjes en/of andere kleine insecten) en een energierekening die hoger is dan u gewend was. Als u een of meer van deze kenmerken van vochtoverlast in uw huis ervaart, is het tijd om in actie te komen. Vochtproblematiek die niet tijdig opgelost wordt, kan namelijk tot ergere problemen leiden, zoals een aangetaste dakconstructie door houtschimmel (waarbij het complete dak vervangen moet worden) of een verslechtering van uw gezondheid. En dat is natuurlijk niet wat u wilt!

Schakel een expert in van Vochtbestrijdingsnel.be

Als logische ingrepen, zoals vaker de afzuigkap aanzetten en beter ventileren, geen soelaas bieden voor uw huiselijke vochtproblemen, dan kunt u het beste een expert inschakelen. In België kunt u daarvoor terecht bij de ervaren specialisten van Vochtbestrijding.be. Met onze jarenlange expertise hebben wij de oorzaak van uw vochtprobleem snel gevonden en nemen wij passende maatregelen. U kunt hierbij denken aan kelderdichting, het impregneren van muren ter voorkoming van optrekkend vocht, het onderkappen van muren of kelderdrainage. Vochtbestrijdingsnel.be hanteert scherpe, voordelige tarieven. Heeft u vochtoverlast, neem dan contact met ons op en vraag een gratis en vrijblijvende prijsopgaaf aan!

Over de schrijver
Als vochtbestrijder help ik al je problemen met vocht op te lossen. Tevens handige tips geven over hoe bepaalde problemen zelf kan oplossen horen hier ook bij.

Copyright © 2024. Alle Rechten Voorbehouden