Ongedierte bij vocht in huis

Een droge woning is een prettige woning om te leven, tenzij je ongedierte bent. Dan is een vochtige omgeving juist ideaal omdat hier volop voedsel aanwezig is zoals schimmels en mossen. Ongedierte houdt van warmte om zich voort te planten, dus keukens en badkamers kunnen sterk vervuild raken. Ratten en muizen gaan voor extremen en zoeken de zolder en de kelder op. Wat zijn de meeste voorkomende soorten ongedierte in huis door vochtproblemen? Neem vandaag nog contact op met Vochtbestrijding Snel en Klik hier voor alle soorten vochtproblemen..

Zilvervisjes

Ongedierte bij vocht in huis

De insecten met lange voelsprieten zijn niet echt vissen, ze houden wel van vocht. Hoewel ze veel op papiervisjes lijken, richten ze aanzienlijk minder schade aan. Toch zijn het vieze beestjes die schade kunnen toebrengen aan bezittingen in huis.

Houtwormen

Wanneer je vochtig hout in huis hebt kun je houtwormen verwachten. Via zeer kleine tunnels banen deze beestjes zich een weg door hout in meubilair en (steun)balken. Naast een droge woning kan verven en lakken ook helpen bij de bestrijding van dit ongedierte.

Kakkerlakken

Het symbool van vieze insecten in vochtige en vervuilde ruimtes; kakkerlakken verschuilen zich graag in het donker, op zoek naar voedselresten en vet aanslag. Deze insecten zijn naast hun onappetijtelijke uiterlijk ook echt onhygiënisch en kunnen ziekten met zich meedragen.

Knaagdieren

Konijnen, cavia’s en marmotten zijn doorgaans graag geziene gasten in huis, maar ratten en muizen die ongevraagd in de woning komen zijn we liever kwijt dan rijk. Dit ongedierte komt op etensresten af, houd de keuken dus schoon. Ze kunnen zich eenvoudig nestelen achter de muren en komen tevoorschijn wanneer er een uitnodigend hapje op ze wacht.

Door vochtproblemen in huis zo snel mogelijk op te lossen kun je veel schade en overlast voorkomen. Zorg daarnaast dat de woning schoon blijft zonder etensresten, sluit kieren en gaten af en loop enkele malen per jaar de woning na op ongedierte. Schakel indien nodig de ongediertebestrijding in om het probleem te verhelpen.

Over de schrijver
Als vochtbestrijder help ik al je problemen met vocht op te lossen. Tevens handige tips geven over hoe bepaalde problemen zelf kan oplossen horen hier ook bij.