Hoe maak je je luchtbevochtiger schoon?

hoe luchtbevochtiger schoonmaken

Het schoonmaken van een luchtbevochtiger: Veiligheid voorop

Een vuile luchtbevochtiger kan een broedplaats zijn voor schimmels en bacteriën. Het reinigen van uw kamerbevochtiger moet een vast onderdeel van uw routine zijn om uw lucht (en uzelf) gezond te houden. Als u een luchtbevochtiger met een lont filter heeft, leer dan hoe u de apparatuur goed kunt onderhouden.

Schakel uw draagbare luchtbevochtiger altijd uit en trek de stekker uit het stopcontact voordat u begint met de onderhoudsreiniging en verplaats hem naar een stabiele, goed verlichte oppervlakte.

Verwijder de watertank of het reservoir

Met behulp van de ingebouwde handgreep kunt u het waterreservoir of het reservoir van de basis van de luchtbevochtiger optillen en verwijderen door het recht omhoog te trekken. Leeg het resterende water in de tank.

Verwijder de watertank of het reservoir

Met behulp van de ingebouwde handgreep kunt u het waterreservoir of het reservoir van de basis van de luchtbevochtiger optillen en verwijderen door het recht omhoog te trekken. Leeg het resterende water in de tank.

Til de motorbehuizing op en verwijder deze.

Til de motorbehuizing voorzichtig van de basis van de luchtbevochtiger en zet deze opzij. U kunt ofwel stofzuigen ofwel met een droge doek de binnenkant van het deksel van de behuizing voorzichtig afvegen om het opgebouwde stof te verwijderen. Zorg ervoor dat er geen water in de behuizing of de ventilatoreenheid druppelt tijdens het reinigen van uw luchtbevochtiger. Alleen deskundige personen mogen de behuizingseenheid ooit demonteren voor verdere interne reiniging of reparatie. Hierdoor kan uw garantie ongeldig worden. Als u zich zorgen maakt over stof in het mechanisme van de ventilator, laat dan een gekwalificeerde reparatiewerkplaats dit proces uitvoeren.

Hoe de luchtbevochtiger te verwijderen

Verwijder het oude luchtbevochtigingsfilter. De producthandleiding of de filterinstructies voor uw specifieke model zullen bevestigen of de filter van uw toestel kan worden gewassen. Sommige longfilters kunnen worden gewassen door ze in een met koel water gevulde spoelbak te laten weken om kalkaanslag te verwijderen. U kunt eerst snel stofzuigen om de stoffige kalkaanslag te verwijderen, daarna gaat u over tot het wassen en kan het terug naar de luchtbevochtiger terwijl het nog nat is nadat de basis van de luchtbevochtiger is gereinigd. Knijp of wring een lont filter niet uit. Handreiniging kan de levensduur van uw filter verlengen, maar deze filters zijn zuinig, in de meeste gevallen kunt u het beste het filter vervangen in plaats van het te wassen.

Hoe maakt u de basis van uw draagbare luchtbevochtiger schoon?

Vul beide zijden van de basis van de luchtbevochtiger met een kopje onverdunde witte azijn en laat ongeveer 20 minuten staan, terwijl het lont filter van de basis wordt verwijderd. U kunt een zachte doek of borstel gebruiken om te helpen bij het verwijderen van kalkaanslag van de basis van het apparaat. In plaats van azijn kunt u ook een speciaal geformuleerde luchtbevochtiger gebruiken en de gebruiksaanwijzing van de fabrikant volgen. Spoel de basis grondig af om alle reinigingsvloeistof te verwijderen. Nu de kalkaanslag is verwijderd, kunt u de basis desinfecteren met een beetje van het water- en bleekmiddelmengsel uit het waterreservoir. Laat enkele minuten staan en spoel de basis af.

Filter plaatsen en luchtbevochtiger opnieuw monteren na onderhoud

Nu het waterreservoir en de basis van uw luchtbevochtiger ontkalkt en gedesinfecteerd zijn, plaatst u uw nieuwe of gewassen lont filter, brengt u de motorbehuizing terug naar de basis en plaatst u het waterreservoir. Veeg de buitenkant van uw toestel voorzichtig af met een zachte droge doek en u bent klaar om het toestel op te bergen of het waterreservoir te vullen en weer in gebruik te nemen.