Hoe droog ik muren na waterschade ?

Hoe droog ik muren na waterschade

Na een gebeurtenis die waterschade in uw huis veroorzaakt, zou niet alleen de vloer, maar vaak ook de muren worden aangetast. Daarom is het essentieel om te weten hoe u natte muren moet drogen - of om onmiddellijk een restauratiebedrijf te bellen. Sneldroging vermindert het risico op bouwschade en voorkomt dat schimmels groeien.

Hoe bestrijd je natte of vochtige muren? Tips & oplossingen

Inzicht in hoe water doordrenkt in gipsplaten

Voordat je leert hoe je een muur moet drogen na waterschade, is hier een kijkje in hoe water doordrenkt is van gipsplaten. Water dat een kamer binnenkomt vanaf de begane grond zal de vloer en vloerbedekking bedekken. Het zal dan beginnen te "lont" op de muur als gevolg van capillaire werking in poreuze materialen. De omvang van deze beweging hangt af van de constructie van de muur, de hoeveelheid water en de hoogte van het water op het wandmateriaal.

Gipsplaat is een absorberend materiaal dat aan beide zijden gips en kartonachtig papier bevat. Gipsplaten kunnen water afvoeren tot 30 inch! Het water zal aanwezig zijn aan beide zijden van de muur. Vaak is het echter aan de binnenkant hoger door de beperkte verdamping aan die kant van de gipsplaat. De ene keer is waterschade zichtbaar, de andere keer vertoont de muur geen tekenen van deze vochtigheid.

Hoe droogt u een muur na waterschade?

Beslis om te beginnen of u het probleem zelf aanpakt of dat u een professioneel bedrijf belt. Wij raden dit laatste aan als u niet weet hoe u natte muren moet drogen of als de schade groot is. Soms is de waterschade duidelijk, maar meestal is deze verborgen, en degenen die niet getraind zijn in het herstellen van waterschade kunnen deze schade missen.

Als u wilt doen wat u moet doen, dan is dit de manier om natte muren te drogen:

Als een gebroken pijp tot het binnendringen van water leidt, schakel dan de waterbron uit. Huur een loodgieter in om de gebroken pijp te repareren voordat deze kan drogen.

Versnel het drogen door ramen en deuren te openen. Gebruik ventilatoren om lucht rond de vochtige muren te verplaatsen. Ontvochtigers kunnen helpen bij het verwijderen van vocht uit de lucht, waardoor het vocht indirect ook van de muren wordt verwijderd.

Om de verdamping te versnellen, verwijdert u gietvormen en plinten om te voorkomen dat er achter de wanden vocht binnendringt. Bewaar de lijst op een droge, veilige plaats om beschadiging te voorkomen. Verwijder ook voorwerpen die aan de muur hangen, zoals schilderijen en portretten.

Verwijder het behang als u het heeft. Dit vergt geduld, maar het is belangrijk omdat het behang een "zegel" vormt dat vocht in de muur vasthoudt. Oplossingen voor het verwijderen van behang, die de lijm oplossen, zijn verkrijgbaar bij uw ijzerhandelaar. U hebt ook 3 "-6" brede messen nodig om het behang af te schrapen als het eenmaal is vrijgegeven.

Merk op dat het volledig uitdrogen van muren tijd kost, dus haast u niet met het overspuiten totdat de muren droog zijn. Een vochtmeter kan u helpen om er zeker van te zijn. Eenmaal volledig droog, kunt u het proces omkeren en uw kamer opnieuw inrichten. Controleer de verwijderde items op vocht of schimmelgroei voordat u ze opnieuw installeert.

Het snel en correct drogen van natte muren is van cruciaal belang. Als u uw muren niet onmiddellijk kunt drogen, laat het probleem niet verergeren door te wachten. Bel een waterschadesaneringsspecialist en maak gebruik van hun expertise, ervaring en apparatuur.

Hoe restauratieprofessionals vochtige muren drogen na waterschade

Eerst bepalen technici de omvang van het water met behulp van een reeks van waterschadeherstelinstrumenten. Een keuze is een niet-invasieve vochtmeter. Deze meter gebruikt radiogolven om te testen op water zonder gaten in de muur te maken.

Een ander professioneel instrument is een infrarood camera (IR). Omdat de verdamping van natte muren deze koeler maakt dan droge muren, kan de IR-camera water in muren vinden. Hij doet dit zonder gaten of andere invasies van het wandmateriaal.

Zodra de professionals natte muren identificeren, gebruiken ze gespecialiseerde droogapparatuur om ze te drogen.

Als de muren niet geïsoleerd zijn:

In dit geval kan de restauratieprofessional natte muren drogen zonder gaten te maken of de plint te verwijderen. De technici plaatsen om de 10 tot 14 voet luchtbewegers met hoge capaciteit langs de muur. Deze luchtbewegers verwijderen vocht van het oppervlak van de muur en verdampen dit snel. Naarmate het vocht verdampt, gaat er meer vocht naar de oppervlakte waar het verdampt.

De restauratie-expert zal ook een lage korrel koelmiddelontvochtiger in de vochtige wand installeren. Afhankelijk van het vochtgehalte zijn één of meerdere ontvochtigers nodig. Deze geavanceerde droogapparatuur verlaagt de vochtigheidsgraad om te helpen bij het drogen en schimmelgroei te voorkomen.

Als de restauratieprofessional de juiste keuze maakt, installeert hij een droogsysteem voor de binnenmuur door kleine gaatjes boven de dorpelplaat te plaatsen en lucht in de muurholte te persen. Studies hebben aangetoond dat deze oplossing de beste en snelste manier is om wanden met waterschade te drogen.

Bovendien, als er een vochtscherm aan de buiten- of binnenkant van de muur is, verandert het droogplan. Vochtschermen zijn coatings of materialen die de beweging van vocht uit het wandmateriaal tegengaan.

De meeste latexverven zijn doorlatend en vormen geen barrière. Maar glanzende verven kunnen een barrière vormen en geëmailleerde verven of vinyl wandbekledingen vormen een volledige barrière. Technici zullen ze moeten perforeren of verwijderen om vocht te laten ontsnappen en de muren te laten drogen. Als er plastic of folie aan de binnenkant van de muur zit, dan moeten technici de muur verwijderen. Dat komt doordat het drogen niet goed zal verlopen en er schimmel zal ontstaan in dergelijke situaties.

Als de muren geïsoleerd zijn:

Als er glasvezelisolatie met papieren drager is, dan kan een droogsysteem voor de binnenmuur worden gebruikt, zoals hierboven beschreven. Maar als de isolatie bestaat uit glasvezel met folie, ingeblazen cellulose of een piepschuim materiaal, dan kan het niet met succes worden gedroogd.

In die gevallen is het verwijderen van het beschadigde gedeelte van de muur samen met de isolatie noodzakelijk om een snelle droging mogelijk te maken en schimmelgroei te voorkomen.

Controle van het droogsysteem

Ongeacht de procedures die door de restauratieprofessional worden toegepast, moeten huiseigenaren weten dat de apparatuur gedurende het hele droogproces zonder onderbreking moet werken.

Tot slot zullen de restauratieprofessionals ten minste eenmaal per dag het droogsysteem controleren. Dit zorgt ervoor dat de apparatuur tijdens het droogproces correct functioneert. De controle omvat ook vochtmetingen om te bepalen wanneer de materialen met succes zullen drogen. Droogte van het materiaal wordt gemeten aan de hand van vergelijkbare onaangetaste inhoud in die structuur. Als de droogte gelijk is, is het drogen voltooid en wordt de apparatuur verwijderd.

Om het nog eens samen te vatten, dit is hoe vochtige muren uitgedroogd kunnen worden.

  • Nadat u de waterbron heeft aangesproken, verwijdert u schilderijen en andere voorwerpen van de muur.
  • Verwijder vervolgens lijstwerk, plinten en behang.
  • Open ramen en deuren om het droogproces te versnellen.
  • Gebruik ventilatoren om lucht te verplaatsen rond de vochtige muren. Gebruik ook ontvochtigers, die kunnen helpen verwijderen van vocht uit de lucht en muren.
  • Professionals gebruiken hulpmiddelen zoals vochtmeters, infrarood beeldvormingsapparaten, ontvochtigers en ventilatoren voor zwaar gebruik. Dat zorgt ervoor dat de muren echt droog zijn voordat ze verder worden gerepareerd, geverfd of overgeschilderd.

Voor het drogen en repareren van waterschade door gipsplaten, bel de professionals!

Een professioneel restauratiebedrijf, begrijpt en gebruikt de principes en procedures voor het drogen van vochtige muren.