Naar wat ruikt zwarte schimmel?

geur van zwarte schimmel

De geur van zwarte schimmel is al duidelijk voordat het begint te tonen. In dit artikel wordt uitgelegd hoe het ruikt, zodat de aanwezigheid ervan zo snel mogelijk wordt opgespoord en geëlimineerd.

Lees meer over zwarte schimmels

.

Zwarte schimmel is een van de gevaarlijkste vormen van schimmelgroei die men in huis kan hebben. Stachybotrys chartarum of Stachybotrys atra is een soort schimmel, die groeit op vochtige, vochtige plaatsen in het huis, en is giftig in de natuur. Het verpest niet alleen de esthetische schoonheid van uw huis, maar vormt ook een aantal gezondheidsrisico's voor de bewoners.

Een eigenaardige muffe geur kondigt zijn groei aan lang voordat je het daadwerkelijk kunt zien. Het is zo'n dodelijke vorm van schimmel, dat veel mensen ervoor kiezen om hun huis te verlaten, wanneer geen enkele van de schimmelsaneringsmethoden werkt. Het is belangrijk om te weten hoe het ruikt, omdat het op zijn vroegst kan helpen bij het opsporen van de aanwezigheid. Dit kan u in staat stellen om maatregelen te nemen voordat het zich verspreidt naar andere delen van het huis.

Detectie van de geur

Deze schimmel van plaag gedijt op organisch materiaal op het oppervlak van muren, onder tapijten, achter gipsplaten, binnenisolatie, enz. Het uitgescheiden product is wat de typische, beschimmelde geur aan een ruimte geeft.

Op de vraag hoe zwart schimmel ruikt, vergelijken sommige mensen het met rottend hout of papier. Anderen melden het als ruikend naar ceder of vuile natte sokken. In ieder geval, nat, muf en oudbakken zijn enkele van de bijvoeglijke naamwoorden die de geur het best beschrijven.

Het kan mogelijk worden gedetecteerd door deze eigenaardige geur. Wanneer de lucht die u inademt, ondanks open ramen, muf en vochtig aanvoelt, moet u onmiddellijk op zoek gaan naar tekenen van schimmelgroei. De kamer waar het aanwezig is, ruikt anders dan andere kamers.

Interessant is dat mensen vrij snel gewend raken aan deze muffe geur. Dit kan een vroege saneringspoging voorkomen, want huiseigenaren nemen geen maatregelen, tenzij ze getuige zijn van hoe de schimmel hun huis heeft verpest. Vaak zal uw neus al reageren voordat u iets kunt ruiken. Irritatie in de neus en niezen zijn enkele van de waarschuwingstekens. Wanneer de schimmel groot genoeg wordt om te worden gezien, komt het voor in lelijke, zwarte vlekken.

Eliminatie van de geur

De geur van zwarte schimmel kan alleen worden verwijderd als alle schimmelsporen in de kamer zijn verdwenen. U kunt de groei verwijderen met een bleekmiddeloplossing. Deze methode werkt echter alleen voor kleinere, besloten ruimtes.

  • Schrob losse schimmelsporen van het oppervlak af met een draadborstel. Verzamel ze in een plastic zak, sluit ze af en gooi ze weg.
  • Zuig de ruimte op, zodat losse schimmelsporen niet in andere ruimtes terechtkomen.
  • U kunt zelfs overwegen om deze kamer te isoleren van de rest van het huis door gebruik te maken van plastic platen en afplaktape, zodat de sporen niet wegvliegen.
  • Reinig de aangetaste ruimte met bleekmiddel. Laat het oppervlak enige tijd drogen, voordat u het afspoelt met water.
  • Laat het gebied volledig drogen, want vocht kan de schimmelgroei verder bevorderen.

Als u een zeer ernstige schimmelplaag in het huis heeft, kunt u het beste professionele saneringsdiensten bellen. Bovendien, om dit probleem voor altijd uit te roeien, te voorkomen dat er water in het huis terechtkomt. Controleer alle leidingen en bevestig ze, als ze defect worden bevonden.

Zorg voor een goede ventilatie in het huis. Zorg voor voldoende zonlicht in de kamer, want licht en warmte doden schimmelsporen. Houd de ramen open, in ieder geval gedurende enige tijd van de dag, zodat er frisse lucht de kamer binnenkomt en de geur tot op zekere hoogte wordt geminimaliseerd.