Scheuren in muren dicht maken is een effectieve oplossing voor de aantasting van muren.

scheuren in muren

Veel Belgische temperatuurrecords zijn tot nu toe in 2019 gehaald. We hadden onze warmste dag ooit in februari bereikt, en de warmste dag ooit in juli. Terwijl mensen korte mouwen, zonnebrandcrème en een zonnebril kunnen dragen, zijn gebouwen minder gelukkig als het gaat om het omgaan met warmer weer. Dit kan hen onder grote druk zetten.

Lees meer over: muren of gevel impregneren tegen vocht

Hoge temperaturen kunnen ertoe leiden dat materialen uitzetten en vervolgens krimpen als het weer afkoelt, waardoor scheuren in het metselwerk kunnen ontstaan. Warme temperaturen kunnen ook verzakkingen veroorzaken, die optreden wanneer de grond onder een gebouw vocht verliest en krimpt, waardoor scheuren kunnen ontstaan.

Gebouw- en facilitaire managers zouden hun gebouwen in de zomermaanden regelmatig moeten inspecteren en een wandeling om hun gebouwen heen moeten maken, op zoek naar tekenen van bewegingsslijtage. Scheuren kunnen variëren in grootte en verschijnen plotseling tijdens zeer warm weer, terwijl gebogen of uitpuilende muren kunnen aangeven dat er scheuren op het punt staan te ontstaan.

scheuren dichtmaken in muren

Wat moet u doen als u scheuren in uw gebouw ontdekt?

De eerste stap is het identificeren van de oorzaak van de scheur, waarvoor vaak deskundig advies van een gespecialiseerde landmeter of bouwkundig ingenieur nodig is. Deskundigen kunnen uiteindelijk suggereren scheur stiksels als de beste oplossing, dat is een permanente en zeer succesvolle methode van structurele reparatie voor scheuren in metselwerk en mortelbedverbindingen. Het biedt weerstand tegen verdere scheurvorming en versterkt de structuur van het metselwerk nadat het wortelprobleem is verholpen.

Hoe werkt scheuren dicht maken?

Scheuren dichtmaken werken door lange smalle metalen staven in de voegen van de metselwerkbodemverbindingen te steken en ze op hun plaats te voegen. Eerst wordt een diepe chase gemaakt door twee diepe chases in de mortel te maken om een spleet in de bedvoeg te creëren. De diepe gleuven worden vervolgens schoongemaakt om eventueel vuil te verwijderen en er wordt een kraal specie geïnjecteerd. Hoogwaardige roestvrijstalen spiraalvormige staven worden op maat gezaagd om in de bedvoeg te passen. Tot slot worden de staven vervolgens in de bedding geplaatst en in de voeg geduwd. Een tweede kraal voegspecie wordt dan bovenop aangebracht. Eenmaal op zijn plaats, wordt de scheur verborgen met behulp van mortel om de oorspronkelijke stijl van het pand te behouden.

Voordelen van scheuren dicht maken

Scheurstiksel is niet alleen structureel een goede oplossing, het is na installatie onzichtbaar en zal daarom de esthetiek van uw gebouw niet verstoren. Scheurstiksel geeft ook flexibiliteit aan de mortel en is een veelzijdige oplossing die voor bijna elke klus kan worden aangepast.

Beschadigingen of scheuren in het metselwerk van uw gebouw zijn niet alleen een cosmetische kwestie, het kan erop wijzen dat de structurele integriteit van het gebouw in het gedrang kan komen. Er moet gespecialiseerde hulp worden gezocht om eventuele schade onmiddellijk te helpen beoordelen en herstellen. Snel handelen om eender welk probleem aan te pakken, zal u op lange termijn waarschijnlijk geld besparen door ernstigere schade te voorkomen.