Schimmel in huis in Antwerpen bestrijden
Wanneer u last heeft van schimmels in huis in Antwerpen is dat natuurlijk zeer vervelend, maar vaak wijst het ook op onderliggende problemen. Gelukkig zijn deze problemen doorgaans goed te bestrijden. Na het lezen van dit artikel weet u meer over de meest voorkomende oorzaken van schimmel in huis in Antwerpen, hoe u dit kunt bestrijden en of schimmel schadelijk is voor de gezondheid.
Schimmel in huis in Antwerpen: oorzaken & oplossingen
Een teveel aan vocht ligt altijd aan de basis van schimmels, schimmels hebben namelijk vocht nodig om zich te ontwikkelen. Ziet u schimmels in uw woning? Dan kunt u er bij deze alvast zeker van zijn dat u ook een vochtprobleem hebt. Enkel de schimmel verwijderen in Antwerpen zal dan niet genoeg zijn, aangezien het onderliggende vochtprobleem in Antwerpen ook aangepakt dient te worden. De meest voorkomende vochtproblemen zijn; condensatie-, doorslaand- en opstijgend vocht in Antwerpen.
1. Schimmels door condensatievocht
Condensatievocht in Antwerpen, ook wel condens genoemd, ontstaat als warme lucht afkoelt. Het stoom dat u tijdens het douchen of koken ziet is hier een goed voorbeeld van. De hele kleine waterdruppeltjes zullen op de tegels en ramen terecht komen. Wanneer deze lucht niet goed afgevoerd wordt, wanneer de ruimte bijvoorbeeld niet optimaal wordt geventileerd, kan er schimmel als gevolg van condensatievocht ontstaan. De muur zal immers vochtig blijven en een prima broedplek zijn voor schimmels.
Naast douchen en koken kan condensatievocht overigens ook door kleding drogen, uitgeademde lucht of baden komen. Wanneer er ineens schimmel in huis in Antwerpen opduikt, kan dit bijvoorbeeld te wijten zijn aan het plaatsen van beglazing met hogere isolatiewaarde of isolatiewerken aan de woning. Het vocht zal minder goed worden afgevoerd en de kans op schimmelvorming zal vermeerderen. Een goed ventilatiesysteem, zoals mechanische ventilatie, zal dit probleem eenvoudig oplossen. Voor het plaatsen van een geïntegreerd ventilatiesysteem kunt u het best een ervaren vakman inschakelen. Neem contact op met Vochtbestrijding Snel Antwerpen voor een gratis prijsaanvraag.
2. Schimmel als gevolg van doorslaand vocht
Aan de basis van doorslaand vocht ligt veelal een probleem in de vochthuishouding van de gevel. Als de gevel, om wat voor reden dan ook, zijn vocht niet kwijt kan. Bijvoorbeeld doordat de gevel niet goed uitdroogt na regenval, dan zal het opgehoopte vocht doorslaan naar de binnenmuur. Deze zal vervolgens logischerwijs dus ook vochtig worden en een broedplek voor schimmels.
De vochtige muren in Antwerpen vormen in zo'n geval een ideale broedplek voor schimmel in huis in Antwerpen. Doorslaand vocht komt vaker voor bij oudere huizen, bijvoorbeeld doordat de buitengevel (licht) beschadigd is. Regenwater zal dan infiltreren via wat beschadigde voegen in de gevel of zelfs kleine kieren, of scheuren, in de gevel.
Doorslaand vocht is gelukkig goed tegen te gaan door de gevel te impregneren. Dit is techniek om vocht te bestrijden, hierbij wordt een beschermingslaag op de gevel aangebracht en deze is, uiteraard, waterdicht. Geen risico meer op doorslaand vocht in Antwerpen! Meer weten of een vrijblijvende gratis prijsaanvraag ontvangen? Neem snel contact met ons op.
3. Schimmel door opstijgend vocht
Een van de meest voorkomende vochtproblemen in Antwerpen is opstijgend vocht, vooral oudere woningen lijden er vaak onder. Deze vorm van vochtschade ontstaat door grondvocht dat via de fundering van de woning in de muren trekt. Veelal door het ontbreken van een adequaat vochtscherm. De muren blijven vocht opzuigen en zullen na enige tijd verzadigd raken en plaatselijk kunnen de muren dan erg nat worden.
Grondwater is echter een andere dimensie, omdat er veel zouten en bacteriën in het grondwater voorkomen. Behalve schimmel kan dit ook salpeteruitslag in Antwerpen veroorzaken op de muur. Op een bakstenen muur ziet u salpeteruitslag het best, een droge witte uitslag. Een expert nodig om opstijgend vocht te bestrijden? Neem vrijblijvend contact met ons op.
Schimmel in huis in Antwerpen bestrijden
Schimmel verwijderen is leuk, maar wanneer u dus definitief van uw schimmelprobleem af wilt zijn dan dient u het probleem bij de oorzaak aan te pakken. Het volgende kunt u doen om niet alleen de schimmel, maar ook de oorzaak aan te pakken:
1. Beter ventileren!
Een goede ventilatie is essentieel voor de gezondheid en voorkomt een hoop problemen. Simpele oplossingen als een badkamerventilator of ventilatieroosters zorgen voor een betere ventilatie.
Het probleem is dat met normale ventilatie een hoop energie verloren gaat, vandaar dat in de meeste gevallen mechanische ventilatie een betere oplossing is. De luchtkwaliteit in de woning zal flink omhoog gaan en tevens bespaart u het nodige op de energierekening. Helemaal als u de keuze laat vallen op een systeem met warmte recuperatie. Verstandig is om hier de hulp van een ervaren vakman bij in te roepen. Vraag een offerte aan om een beeld te krijgen van het exacte kostenplaatje in uw situatie.
2. Doorslaand vocht bestrijden
Doorslaand vocht komt zoals omschreven voort uit problemen met de waterhuishouding van de gevel. De gevel zal in haast alle gevallen hersteld moeten worden. Vervolgens kan de gevel geïmpregneerd worden met een waterafstotend middel. Hierdoor krijgt vocht niet langer de kans om de gevel binnen te dringen.
Veelal zijn er ook andere mogelijkheden. Te denken aan buitengevel isolatie of renoveren met sierpleister. In alle gevallen is nader onderzoek nodig van zowel de gevel en spouw om het exacte probleem vast te kunnen stellen. Contacteer een ervaren vochtbestrijder en vraag een vrijblijvende prijsopgave aan voor het oplossen van uw probleem.
3. Opstijgend vocht bestrijden
Wanneer u last heeft van opstijgend vocht zal dit in de regel worden bestreden door de gevel te injecteren met een speciale chemische (vloei)stof. Een aantal gaten zullen worden geboord aan de onderkant van uw gevel, waar de vloeistof door in de gevel wordt gespoten. Deze chemische vloeistof brengt een chemische reactie op gang in de stenen. Gevolg: De stenen zullen vocht niet langer opnemen maar afstoten.
Ook kan er gekozen worden voor onderkapping, een andere methode. Bij onderkapping zal er een waterkerende laag worden aangebracht tussen de fundering en de gevel. De woning komt bij deze methode los op de fundering te staan, een vrij ingrijpende maatregel dus. Mochten andere oplossingen niet het gewenste resultaat bieden of hebben geboden, dan is onderkapping vaak de laatste mogelijkheid die zal worden ingezet. Overleg goed over dit onderwerp met uw specialist of vraag direct vrijblijvend advies aan en kom erachter wat de best passende oplossing is voor uw probleem.
Wat zijn schimmels en waar komen ze voor in huis in Antwerpen?
Schimmels verspreiden zich middels sporen elementen die eigenlijk overal in de natuur wel aanwezig zijn. Ze zullen hun weg vinden via een open deur of raam bijvoorbeeld. De sporen, niet te verwarren met de schimmel in huis in Antwerpen, zoeken een vochtige plek op om zich te ontwikkelen tot schimmel.
Vrijwel op alle plekken in uw woning waar vocht blijft 'hangen', kunnen schimmels voorkomen. Plekken in huis in Antwerpen waar schimmels vaker gezien worden zijn bijvoorbeeld de keuken, badkamer in Antwerpen, kruipruimte/kelder, slaapkamer in Antwerpen en vochtige meterkast.
Verschil tussen schimmels en salpeteruitslag
Vaak verwarren mensen de witte aanslag, die u wellicht wel eens gezien heeft op een bakstenen muur, met schimmelvorming. Veelal is deze witte waas geen schimmel, maar is het het resultaat van salpeter uitslag. Chemische processen van het steenwerk liggen aan de basis van deze uitslag, veelal ten gevolge van grondvocht dat opstijgt. Schimmels kunnen meerdere kleuren hebben, echter de schimmel in huis in Antwerpen is vaak zwart van kleur.
Is schimmel in huis in Antwerpen schadelijk voor de gezondheid?
Schimmels kunnen wel degelijk invloed hebben op de gezondheid. De schimmelsporen kunnen al allergische klachten in de hand werken en vooral schadelijk zijn voor mensen met luchtwegproblemen of al bestaande allergieën. U zult dan met name last hebben van hoesten en/of benauwdheid.
Daar schimmel goed gedijt in vochtige ruimtes is het in de basis al niet aan te raden om lang in een vochtige omgeving te verblijven. Vocht trekt dus schimmel aan, maar ook ongedierte als bijvoorbeeld de huisstofmijt. Bovendien kan vocht reumatische klachten versterken. Vochtproblemen pakt u dus vandaag nog aan, niet morgen of volgende week!