Sommige niet zo voor de hand liggende bronnen van de kelderverdieping

zichtbaarheid kelder

Kelder Zichtbaarheid

Heb je je ooit afgevraagd waarom je kelder altijd nat en vochtig is, ook al heb je je best gedaan om ervoor te zorgen dat er nergens in je huis leidingen lekken? U hebt maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat er geen regenwater en afvloeiingen op de grond in de buurt van uw kelder komen, maar toch zijn er overal in uw kelder tekenen van nattigheid? Lees hier meer over kelderdichting

Dit is iets dat vaak veel huiseigenaren in verwarring brengt, die gewoon kunnen uitzoeken waar al dat vocht dat de groei van rot en schimmels in hun kelder ondersteunt, vandaan komt. Nou, als u het niet wist, zijn er andere bronnen van vochtigheid in de kelder dan de voor de hand liggende leeuweriken rond uw huis die vaak problemen veroorzaken met het vochtgehalte in de kelder, die variëren van mild tot ernstig. Hier zijn twee van de bronnen.

Ondergronds water

Water van diep in de grond kan soms zijn weg vinden naar uw kelder. Dit gebeurt wanneer het waterpeil stijgt tot het niveau van de kelder en natuurkrachten het in de kelder doen sijpelen.

Wanneer het ondergrondse water onder hydrostatische druk kwelt in de kelder, kunnen verschillende onderliggende problemen de oorzaak zijn. Een daarvan kan een scheur in de fundering zijn, die zich bij het leggen van de fundering heeft ontwikkeld, of die later is ontstaan door een soort druk van aardschokken en andere bronnen.

Zoek naar scheuren in de vloer en de muren van uw kelder, en als ze daar zijn, laat ze dan repareren. Als er geen scheuren zijn en toch zijn alle tekenen van lekkage in de kelder zichtbaar, dan kan er een probleem zijn met de manier waarop de kelder is gevuld of waterdicht is gemaakt. Hier moet u de experts inschakelen om dat probleem tot op de bodem uit te zoeken.

Condensatie

Lucht is de andere niet zo voor de hand liggende bron van vochtigheid in de kelder. Lucht bevat kleine druppels water in een waarneembaar feit dat bekend staat als vochtigheid. De vochtigheidsgraad varieert van tijd tot tijd en van plaats tot plaats. Wanneer de niveaus te hoog zijn, zullen de druppels condenseren op een koel oppervlak zoals dat van de keldermuren. Beetje bij beetje zullen de druppels groeien en langs de muur naar beneden lopen, en voor je het weet is er een hele plas nattigheid op je keldervloer.

Vermindering van de vochtigheid in de lucht als deze te hoog is, is de enige manier om deze bron van vocht in de kelder te beteugelen. Een geïnstalleerde luchtontvochtiger werkt uitstekend om deze niet zo voor de hand liggende bron van het kelderwaterprobleem onder controle te houden.

Copyright © 2024. Alle Rechten Voorbehouden