Tekenen van opstijgende vochtigheid

Vocht in muren kan afkomstig zijn van verschillende bronnen. Het is daarom belangrijk om precies te weten waar het vocht vandaan komt om tijd en geld te besparen op de mogelijk verkeerde behandeling.

Bekijk ook: Opstijgend vocht behandelen: vochtige muren injecteren, onderkappen

Interne tekenen van opstijgend vocht op muren

Sommige tekenen van optrekkend vocht zijn gemakkelijk aan te wijzen, zoals rottende plinten of hout, bloei op muren, vochtige plekken, schimmelgroei en het schillen en blazen van behang en verf.

rottende plint
Rottende plinten of hout
zouten op binnenmuren
zouten op binnenmuren
zichtbare vochtige plekken op muren
Zichtbare vochtige plekken op muren
schimmelgroei op muren
Zwart, groen en witte schimmelgroei
afblottend behang
Loskomend behang of verf

Externe tekenen van opstijgende vochtigheid op muren

Op de buitenmuren is vaak opstijgend vocht te zien. Een van deze symptomen is bijvoorbeeld lineaire uitbloei en permanente verkleuring aan de buitenkant van buitenmuren.

zouten op de buitenmuur
zouten op buitenmuren
verkleuring
Verkleuring aan de buitenmuren
bakstenen corrosie
Corrosie van bakstenen en mortel

Tekenen van opstijgend vocht met een elektrische vochtmeter vinden

Een volledig onderzoek met een elektrische vochtmeter kan worden uitgevoerd om vochtsymptomen in muren op te sporen. Elektrische vochtmeters kunnen helpen bij het vaststellen van een "vochtprofiel" om het vochtpatroon langs muren vast te stellen. Nuttige richtlijnen en gemeenschappelijke vochtprofielen vindt u in ons handboek Rising Damp & its Control.

Info en hulp

Ontdek hoe u opstijgend vocht op de juiste manier kunt behandelen of bekijk de volledige Dryzone System-reeks vochtbestendige producten die specifiek gericht zijn op de behandeling van opstijgend vocht.