Veel gemaakte fouten bij vochtbestrijding

Heb je veel vocht in huis, bijvoorbeeld in je muren, in de vloer of in het plafond? Dan zie je dat het liefst zo spoedig mogelijk verdwijnen. Vaak wordt er in de haast een oplossing gevonden die wel zorgt voor een nettere aanblik, maar waarmee het echte vochtprobleem nog niet wordt aangepakt. Wanneer je het vocht ongemoeid laat, kan het grote gevolgen hebben voor onder meer het fundament van je huis. Kies daarom voor een goede en betrouwbare bestrijdingsmethode, zodat het vocht voorgoed verdwijnt. Wat je in ieder geval niet moet doen, is één van de veel gemaakte fouten bij vochtbestrijding maken. Vochtbestrijding Snel zet deze fouten voor je op een rijtje.
Lees meer over extra vragen over vochtbestrijding.

Veel gemaakte fouten bij vochtbestrijding

Fout 1: het vochtprobleem bedekken

Het vochtprobleem letterlijk en figuurlijk bedekken is één van de grootste fouten die men kan maken, maar toch doen heel veel mensen dit nog altijd. Het lijkt namelijk een gemakkelijke oplossing: even de muren met vochtplekken opnieuw behangen of behandelen met watervaste verf. Het aanwezige vocht kan op deze manier echter niet weg en zal zich steeds verder door je woning verspreiden. Zet je budget daarom liever opzij voor een werkende oplossing tegen vocht.

De grootste valkuilen bij vochtbestrijding

Fout 2: slecht ventileren

Veel problemen met vocht ontstaan door het slecht ventileren van de woning. Huizen zijn tegenwoordig steeds beter geïsoleerd, waardoor er nauwelijks een natuurlijke ventilatie overblijft. Ventileren zorgt ervoor dat de vochtige lucht in huis naar buiten kan en dat frisse, droge lucht naar binnen komt. Zorg je niet voor voldoende ventilatie, dan zal je begrijpen dat het vocht in de lucht blijft hangen en er steeds meer condens in huis aanwezig is. Je kunt je huis ventileren door regelmatig de ramen open te zetten, maar ook het aanbrengen van ventilatieroosters of een ventilatiesysteem is aan te raden.

Fout 3: ’s winter je vochtproblemen aanpakken

In de zomer is het vaak lekker warm en dus heb je dan geen zin om je druk te maken over de vochtbestrijding in je woning. Daarom pakken veel mensen pas in de winter hun vochtproblemen aan. Dit jaargetijde is echter niet zo geschikt, omdat er dan veel neerslag valt en ook het grondwater een stuk hoger staat. Zeker niet de ideale condities voor het tegengaan van vochtproblemen. Daarom wacht je beter op drogere en warmere perioden, zodat je aanpak meer effect heeft.

Fout 4: niets doen tegen vocht in huis

Bij problemen met vocht in huis kijken mensen vaak weg of denken ze dat het wel overwaait. De condensatie ontstaat immers vooral bij het douchen en bij het koken, zo denken ze. Ongemerkt blijft er echter veel meer vocht in huis hangen, waar je echt iets tegen moet doen. Je kunt zelf aan de slag gaan met de vochtbestrijding, maar ook kun je een expert inhuren. De specialisten van Vochtbestrijding Snel hebben enorm veel ervaring en helpen ook jou graag van je vochtproblemen in huis af.

niets doen tegen vocht in huis
Over de schrijver
Als vochtbestrijder help ik al je problemen met vocht op te lossen. Tevens handige tips geven over hoe bepaalde problemen zelf kan oplossen horen hier ook bij.