Veelvoorkomende fouten te vermijden bij het afwerken van een kelder

afwerken van een kelder

De afwerking van uw kelder is een integraal onderdeel van het aantrekkelijk maken en klaar voor dagelijks gebruik. Er zijn echter veel dingen die u zou kunnen doen of die u ook verkeerd zou kunnen hebben gedaan. Als u wilt stoppen met toekomstige schade, onthoud dan deze veelvoorkomende fouten om te voorkomen dat u bij het afwerken van een kelder.
Lees meer over kelder waterdicht maken buitenkant

Het kiezen van de verkeerde wandmaterialen

De ondergrondse ligging van de kelders maakt ze behoorlijk vochtig. Daarom moet u de wandmaterialen zorgvuldig anders kiezen dan bij andere delen van uw huis. Glasvezelisolatie, houten noppen en de papieren coating op de gipsplaat zullen allemaal vocht absorberen. Als dit water zit en feestviert, zullen deze materialen afbreken, en schimmel zal groeien binnenin hen. U moet in plaats daarvan alleen anorganische materialen gebruiken die het houden, zoals spray-schuim isolatie.

Het gebruik van ongeschikte vloerbekleding

In dezelfde geest moet u bij uw vloerkeuze rekening houden met vocht. Een houten vloer is bijvoorbeeld niet ideaal omdat langdurige blootstelling aan water deze zal vervormen en verpesten. Hetzelfde geldt voor het tapijt, dat water opneemt. Vinyl- of keramische tegels kunnen een slimmere keuze zijn, omdat u deze niet hoeft te vervangen als ze door vocht worden aangeraakt.

Niet waterdicht maken

Aangezien een groot deel van de kelder te maken heeft met vocht in de omgeving, zou het geen verrassing moeten zijn dat een van de meest schadelijke fouten die je kunt maken bij het afwerken van een kelder is het over het hoofd zien van het waterdicht maken ervan. Naast het gebruik van materialen in de muur en de vloer die het water niet kan vernietigen, moet u ook in een afvoer tegelsysteem dat zal omleiden water dat zich verzamelt rond uw kelder. Een professional kan dit in uw kelder installeren door een professional een geperforeerd leidingnetwerk in de vloer te laten plaatsen waarin het water gaat en vervolgens naar een pompput gaat. Hier zal een carterpomp het water van uw huis wegduwen.