Een uitsplitsing van de kosten voor de afwerking van de kelders

uitsplitsing van de kosten voor de afwerking van de kelders

Voor velen gaat de kelder grotendeels ongebruikt en fungeert deze alleen als opslagruimte voor extra spullen. U kunt het echter wel ombouwen tot een kamer die meer geschikt is om in te wonen door het af te werken. Voordat u begint, moet u echter bedenken hoeveel het zal kosten om dit te doen. Hier is een overzicht van de kosten voor de afwerking van de kelder die u als leidraad kunt gebruiken.
Lees over waterdicht maken kelder

Grootte

Als we het hebben over het afwerken van een kelder, worden de kosten meestal uitgesplitst naar vierkante meters om standaardisatie te brengen in de prijsstelling bij de behandeling van kelders in alle soorten en maten. Binnen elke vierkante meter, telt u de kosten van de individuele materialen die die sectie zal omvatten. Dus, om te illustreren, kan iemand zeggen dat een vierkante meter kelderruimte 20 dollar kost om te voltooien. Binnen deze $ 20 bestaat de prijs van het zetten in vloeren, plafond, gipsplaat, en framing. U vermenigvuldigt dan dit bedrag van een vierkante meter met hoeveel vierkante meter er in uw kelder is. Op hetzelfde moment, mensen ook gebruik maken van totale schattingen over hoeveel het zal kosten voor de gehele kelder genomen als een geheel. Natuurlijk, hoe groter de kelder, hoe hoger de kosten.

Als u op zoek bent naar een catch-all gemiddelde voor de afwerking kosten per vierkante meter, echter, zult u moeite hebben om enige consistentie te vinden. Verschillende bronnen noemen verschillende prijzen, waarbij sommige het gemiddelde bereik lager en sommige hoger zetten. Om een redelijk nauwkeurige schatting te krijgen van hoeveel het zal kosten om uw kelder af te werken, moet u met uw buren praten en misschien online kijken voor wat redelijk is in uw omgeving. Het maakt niet uit waar u woont, de afmetingen van de kelder zijn belangrijk om rekening mee te houden.

Uw voorkeuren

Aangezien uw kosten voor de afwerking van de kelder bestaan uit meer dan één vorm van arbeid, zijn uw voorkeuren ook van grote invloed op hoeveel u zult moeten uitgeven. Bovenop de hierboven genoemde basics (vloer, plafond, gipsplaat, lijstwerk), moet u ook nadenken over de vraag of u een badkamer, keuken, meer verlichting, verf en ramen aan uw kelder wilt toevoegen. Dit vereist verschillende gespecialiseerde professionals, die op hun beurt zullen bijdragen aan de totale kosten van het project. Hoe groter uw badkamer, hoe meer loodgieterijkosten u zal verzamelen. Hoe meer lampen u hebt geïnstalleerd, hoe meer u een elektricien zult moeten betalen.

Binnen elke categorie heeft u ook de keuze tussen verschillende stijlen en materialen. Als u een beperkt budget heeft, kan het slimmer zijn om te kiezen voor meer betaalbare opties als het gaat om externe armaturen zoals de structuren van verlichting of kasten in een keuken. Er zijn echter ook componenten waar je niet op moet beknibbelen. Vloeren en gipsplaten moeten worden gemaakt van sterke, vochtbestendige materialen, zodat u later niet tegen ernstige problemen aanloopt. U moet ook uw kelder waterdicht maken met effectieve methoden zoals epoxy-injectie en pomppompinstallatie voordat u de kelder afmaakt, zodat het water niet door scheuren in het beton naar binnen komt en de materialen die u net hebt toegevoegd, verpest.