Vocht in huis op de vloer?

Een onaangename verrassing

Een onaangename verrassing is het zeker: u loopt door uw huis en constateert alweer dat er vocht op de vloer ligt. Aanvankelijk leek het om een incident te gaan, wellicht heeft een van uw kinderen gemorst, maar de volgende dag is de vocht opnieuw aanwezig. U kampt dan met een vochtprobleem dat gauw verholpen moet worden, om te voorkomen dat de vloer schade oploopt of uzelf last krijgt van uw gezondheid. Bekijk hier meer informatie over vochtproblemen.

Vocht in huis op de vloer?

Mogelijke oorzaken van vocht op de vloer

Vocht op de vloer, vaak in combinatie met condensatie op de ruiten, kan uiteenlopende oorzaken hebben. Daarom is het erg verstandig om een specialist een vochtdiagnose te laten uitvoeren in uw woning. Bij een vochtdiagnose of vochtanalyse bekijkt een vochtexpert alle plekken in uw woning waar zich een vochtprobleem zou kunnen voordoen. Hierbij wordt onder meer gelet op vocht op de vloer, de aanwezigheid van eventuele schimmel, plekken op de muur, optrekken en neerslaand vocht en eventuele condensatie op de ruiten. Met een speciale vochtmeter, een aquant, kan de oorzaak van uw vochtprobleem gelokaliseerd en bepaald worden. Zo kan optrekkend vocht uit een te natte kelder of kruipruimte de hoofdoorzaak blijken te zijn. Of wellicht heeft u te kampen met neerslaand vocht dat via de gevels naar binnen komt. In sommige gevallen blijkt dat er een lekkage zit in een van de leidingen. Een hoge grondwaterstand is eveneens een veelvoorkomende oorzaak, maar ook een gebrekkige ventilatie kan aan de basis liggen van uw vochtprobleem.

De aanpak van Vochtbestrijding.be

Als de oorzaak van het vocht op de vloer eenmaal is vastgesteld, kan begonnen worden met de beste aanpak van de vochtproblemen. De vochtbalans in uw woning moet weer worden zoals deze was en daarvoor kunt u het beste een ervaren en professionele vochtbestrijder inschakelen die weet hoe het moet. Vochtbestrijding Snel is zo'n expert. Een specialist die uw problemen met vocht op de vloer uit de wereld helpt, zodat het weer prettig toeven is in uw woning. Als u ons inschakelt zal een van onze medewerkers, na de vochtdiagnose, u de mogelijke oplossingen voorleggen en met u bespreken. Zo kan het ventileren van de kruipruimte al veel soelaas bieden. Soms zijn 'rigoureuze' maatregelen nodig, zoals het injecteren van uw muren met een vochtbestrijdingsmiddel. Reparatie van lekkages, het waterdicht dichtmaken van uw kelder of de methode van kelderdrainage biedt in veel gevallen ook een oplossing van het vochtprobleem. Welke methodiek ook nodig is... wij adviseren u gericht en lossen samen met u het waterprobleem voor u op!

Contacteer ons nu voor meer informatie of een vrijblijvende offerte

Wacht niet langer om de problemen die vocht op uw vloer(en) veroorzaakt te laten aanpakken door een expert. Breng nu een bezoek aan onze informatieve website Vochtbestrijdingsnel.be en vraag gerust online een vrijblijvende offerte aan. U kunt ons ook altijd telefonisch benaderen als u vragen heeft of voor gratis advies. Vochtbetrijding.be gaat graag samen met u voor het bete resultaat: een vochtvrije vloer in een woning met een gezond en fris leefklimaat!

Over de schrijver
Als vochtbestrijder help ik al je problemen met vocht op te lossen. Tevens handige tips geven over hoe bepaalde problemen zelf kan oplossen horen hier ook bij.

Copyright © 2024. Alle Rechten Voorbehouden