Vochtbestendig schilderen - Werkt het?

Het leven in een kuststad is geweldig, maar er is veel vocht in de buurt. Kusthuizen kunnen last hebben van grote vochtproblemen. U kunt uw huis vochtbestendig maken met speciale verf - maar werkt het echt?

Vocht veroorzaakt verkleuring en bubbelen op uw muren - en het kan hout doen rotten. Het kan uw huis zowel van binnen als van buiten aantasten en is een van de belangrijkste dingen die het uiterlijk en de waarde van uw woning bederven.

vochtbestendig verven

Hoe beïnvloedt vocht uw muren?

Vocht is natuurlijk, zowel binnen als buiten uw woning. Hoe veroorzaakt vocht dan problemen met uw muren? De problemen beginnen wanneer vocht zich binnenin het gebouw verzamelt en er niet uit kan.

Het overtollige vocht bouwt zich op op muren en sierlijsten en zorgt ervoor dat er na verloop van tijd een chemische reactie plaatsvindt met uw verf en stucwerk. Dit verandert de kleur van de afwerking en kan erg lelijk zijn.

Uw woning moet "ademen" met een goede ventilatie en luchtstroom, zo lang mogelijk de hele dag door. Dit is meestal niet mogelijk als het gezin de hele dag buitenshuis is, of als er een periode van nat weer is. U kunt de ramen en deuren niet precies 24 uur per dag en 7 dagen per week open laten staan!

Regen, condensatie, mist en vochtige zeelucht kunnen zich op uw buitenmuren verzamelen en deze doen verkleuren. Stoom en condensatie in huis (vooral in de keuken of de badkamer) kunnen de binnenmuren aantasten.

Als uw huis goed geventileerd is, kan het zijn dat structurele schade zoals scheuren, slecht gemonteerde ramen of beschadigde dakbedekking ongewenst water in het gebouw laat opvangen. De verkleuring die u ziet, verzamelt zich op het midden en de bovenkant van uw muren.

Als u vochtige vlekken of borrelende verf op de onderste muren dicht bij de vloer heeft, is opstijgend vocht waarschijnlijk de schuld. Opstijgend vocht komt meestal voor in metselwerkmuren vanwege een slechte afwatering.

Hoe werkt vochtwerende verf?

Vochtbestendig schilderen werkt omdat de verf een waterafstotend middel in het mengsel heeft. Dit is bestand tegen het water dat op de verf zit en laat het niet door in de muur.

Om vochtbestendige verf te laten werken, moet het oppervlak schoon zijn en vrij van elke voorgaande verflaag. Vuil en puin moeten ook van het oppervlak worden verwijderd, wat de beschermende laag van de vochtwerende verf ten goede komt.

Vochtbestendige verf beschermt tegen oppervlaktevocht, maar het is geen oplossing voor de lange termijn als u structurele fouten heeft die water in het oppervlak laten komen. Schilderen zal gewoon het probleem maskeren - dus het is het beste om te bepalen of je lekkages, scheuren en slechte drainage hebt voordat je verder gaat met het schilderen van de getroffen gebieden.

Vocht in uw huis heeft meer nodig dan alleen een behandeling om er vanaf te komen - het heeft ook preventie en bescherming nodig. Vochtbestendige verf werkt als bescherming tegen toekomstige problemen, maar ook om een beschadigd oppervlak op te ruimen.

De beste schilders gebruiken alleen verf van topkwaliteit. Vochtbestendige verf is super gemakkelijk te onderhouden, en kan worden gewassen en afgeveegd als normaal.

Voordelen van Vochtbestendige verf

Vochtwerende verf is een geweldige en effectieve manier om uw huis er aantrekkelijker uit te laten zien. Het bedekt lelijke vochtige plekken, het voorkomt toekomstige vochtproblemen en het is zeer kosteneffectief.

Als u uw huis wilt opfrissen, als u uw woning wilt voorbereiden op de verkoop of verhuur, zorg er dan voor dat eventuele vochtproblemen professioneel worden behandeld. Een potentiële koper of huurder zal worden afgeschrikt als er vocht in de woning zichtbaar is.

Om ervoor te zorgen dat uw huis er van binnen en van buiten goed uitziet, moet u de beste vochtbestendige schilderprofessionals inhuren om The Damp op te knappen! Wij behandelen alle soorten werkzaamheden, waaronder residentieel schilderwerk en commercieel schilderwerk.

Neem gerust contact op met Vochtbestrijding Snel voor een vrijblijvende offerte voor vochtbestendig schilderen in Port Elizabeth en omgeving. Geen opdracht te groot of te klein. Onze vele tevreden klanten kunnen zich niet vergissen!