Vijf veelvoorkomende mythes over het herstel van schade aan eigendommen

Er zijn veel misvattingen over het beperken en herstellen van materiële schade. Deze theorieën kunnen waar zijn geweest in het verleden toen de technologie nog niet zo geavanceerd was. Professionele restauratiebedrijven zien echter verder dan deze misvattingen en passen de juiste handelwijze toe om de schade te beperken.

Als een eigenaar niet snel genoeg handelt of niet de juiste maatregelen te nemen als gevolg van deze misvattingen, kunnen ze eindigen met nog meer schade om mee om te gaan, die gemakkelijk had kunnen worden vermeden. Hier zijn de vijf gemeenschappelijke mythes over de restauratie van eigendommen en de waarheid achter deze mythes.

restauraties mythes

Mythe #1: Vervangen kost minder dan herstellen

In de meeste gevallen is het reinigen en bergen van de inhoud en de structuur minder duur dan het vervangen ervan. Dit kan variëren met de omstandigheden. Soms is vervanging de enige optie. Als bijvoorbeeld na een brand niet alle oppervlakken goed gereinigd zijn van rookroet, moet de beschadigde inhoud vervangen worden. Toch moet een getraind restauratiebedrijf in staat zijn om succesvol te reinigen en verontreinigingen te verwijderen, waardoor hoge vervangingskosten worden vermeden.

Bovendien zal een professionele restauratietechnicus altijd voorrang geven aan het beperken van de vervuiling. Beperking is uiterst tijdkritisch, omdat het verdere schade stopt en extra verlies beperkt. Het moet meestal binnen 24 uur na de ramp worden uitgevoerd. Elke vertraging zal de inspanningen om de schade te beperken nog ingewikkelder of minder waard maken.

Mythe 2: Als u uw tapijten schoonmaakt, worden ze sneller vuil.

Dit was in het verleden het geval toen de technieken, apparatuur en materialen minder goed waren. Inefficiënte tapijtshampoo liet een zeepresidu achter dat sneller dan voor de reiniging vuil aantrok. Tegenwoordig spoelt en spoelt het tapijtreinigingsproces zowel door als spoelt het tapijt, waardoor dat niet meer kan gebeuren.

Mythe #3: Het drogen van een huis is voltooid wanneer de tapijten droog zijn.

Deze misvatting is verre van waar, omdat de tapijten veel sneller drogen dan de bouwmaterialen. Het droogproces is dus pas voltooid als alle bouwelementen, zoals cementvloeren en muren, volledig droog zijn. Om het vochtgehalte te meten, gebruiken professionals geavanceerde meters en sensoren. Dat is uiterst belangrijk om het eindresultaat te bereiken - een volledig droge structuur. Het gevaar bij ondoeltreffend drogen is dat een klein verlies aan waterschade kan worden omgezet in een meerduizend dollar schimmelschadeclaim.

Lees meer over: vochtige muren

Mythe #4: Een brandbeschadigd huis zal altijd naar rook ruiken, dus snel schoonmaken is niet nodig.

Er doen zich verhalen voor over pogingen tot rookschadeherstel die zijn mislukt, meestal omdat er nog steeds geur aanwezig is. Hoewel rookroet veel schadelijker is dan gewoon vuil of stof, kan een snelle reiniging het verlies beperken als het roet wordt geneutraliseerd. Dus, als u de rookresten niet onmiddellijk na een brand schoonmaakt, kunnen de waardevolle spullen in uw huis onomkeerbare schade oplopen, vanwege de zure aard van de rookdeeltjes.

Geurverwijdering is ingewikkelder dan het aanzetten van een machine en de hoop op goede resultaten. Restauratie voor rookgeur moet grondig gebeuren. Alle verontreinigde gebieden moeten worden gereinigd, ontgeurd en, indien van toepassing, verzegeld.

Mythe #5: DIY is goedkoper dan het inhuren van een restauratiebedrijf

Dit geldt in sommige gevallen, maar je moet uiterst voorzichtig zijn. Een mislukte reparatie kan je op de lange termijn meer kosten. Zo kan een restauratiebedrijf u extra kosten besparen. Lees meer over de voordelen van het inhuren van een professional en de risico's van doe-het-zelf matrijsverwijdering.

Voor materiële schade herstel, bel de professionals!

Er zijn andere misvattingen die het herstel van materiële schade na een ramp kunnen belemmeren. Raadpleeg bij twijfel altijd een opgeleid professioneel restauratiebedrijf, zoals Vochtbestrijding Snel. Professionals zijn de beste garantie als het gaat om mitigatie en restauratie. Hun voortdurende technische opleiding helpt hen de gebrekkige theorieën en fouten uit het verleden te vermijden. Met behulp van de nieuwste apparatuur en technieken zorgen zij ervoor dat het werk correct en volledig wordt uitgevoerd - de eerste keer.