Vochtige gevels en natte muren in Leuven? Ga voor hydrofyge!

Vochtproblemen in uw woning hebben nare gevolgen

Niets is er zo vervelend als een vochtprobleem in uw woning in Leuven. De gevolgen zijn drastisch. Vaak beslaan de ramen, ontstaan er schimmels op de muren of gevels en gaat het in huis vies ruiken. Als dit een tijdje aanhoudt, kunt u ook problemen met uw gezondheid krijgen. Klachten als migraine en allergieën verergeren. En ten slotte leidt vochtoverlast tot behang dat los gaat zitten en tot lelijke, donkere plekken op muren en gevels. Tijd om snel in te grijpen dus en het probleem bij de kern op te lossen!

Waar komen vochtproblemen in huis vandaan?

De ervaring leert dat vochtoverlast in Leuven veroorzaakte wordt door uiteenlopende factoren. Zo speelt het zeeklimaat in België een rol van betekenis. Door de relatief hoge regenval neemt de kans op doorslaand en opstijgend vocht toe. Met name oudere woningen in Vlaanderen, Brabant, Wallonië en Limburg blijken dan kwetsbaar te zijn. Een andere veelvoorkomende oorzaak die tot vochtige gevels en natte muren in Leuven leidt, is een slecht gedichte kelderruimte. Hierdoor kan vocht via de keldermuren optrekken naar de ruimte erboven. En ten slotte kunnen ook lekkages of onvoldoende ventileren in huis tot overtollig vocht op muren en wanden leiden.

Kies voor hydrofuge in Leuven

Een goed methode om de vochtige gevels en natte muren van uw huis in Leuven aan te pakken, is hydrofuge. De methode hydrofuge is een aanpak waarbij de gevels en muren van uw woning zodanig behandeld worden dat ze volledig waterafstotend zijn. Gevels en muren worden geïmpregneerd met een speciale waterafstotende gel. Deze volledig kleurloze gel bestaat uit poly-siloxaan, een middel dat over het gehele oppervlakte van uw muren en gevels wordt aangebracht. Bij regenbuien, hagel en sneeuw gaat u het verschil merken: de vocht trekt niet meer de woningmuren in, maar glijdt gewoon van de muren af. Hydrofuge is dan ook een effectieve en relatief voordelige manie om de vochtproblemen in huis bij de wortel aan te pakken.

Neem zelf ook maatregelen om vochtoverlast te voorkomen

Naast hydofuge is het belangrijk om zelf ook maatregelen te nemen om vochtoverlast tegen te gaan. Een van de belangrijkste manieren is om uw woning goed en tijdig te ventileren. Zorg ervoor dat uw kamers regelmatig geventileerd worden, door zo nu en dan de ramen en deuren open te zetten, een ventilatiesysteem in de badruimte te plaatsen en te zorgen voor een goede afzuiginstallatie in de keuken.

Contacteer een professionele vochtbestrijder in Leuven

Heeft u last van overtollig vocht op uw muren en gevels, waarbij het water naar binnen trekt? Schakel van Vochtbestrijding Snel in Leuven in voor en gratis vochtdiagnose. Een van onze specialisten komt bij u langs, inspecteert uw woning en komt met een diagnose. Onze specialist adviseert u over mogelijke oplossingen van het probleem en kan deze, zoals hydrofuge, uiteraard ook voor u laten realiseren. Kiezen voor Vochtbestrijding Snel in Leuven betekent dat u een scherpe prijs krijgt voor superieure kwaliteit. En dat u door onze grondige aanpak van uw vochtproblemen af bent!

Over de schrijver
Als vochtbestrijder help ik al je problemen met vocht op te lossen. Tevens handige tips geven over hoe bepaalde problemen zelf kan oplossen horen hier ook bij.