Wat doet u tegen een vochtige keuken ?

vocht in de keuken

We hebben de neiging om dit te vergeten, maar de keuken is ook een plek die gevoelig is voor vocht en waar vochtproblemen kunnen ontstaan. Maar het is een goed idee om het te beperken met effectieve ventilatie. Wij adviseren u...

Door de vaak ongunstige oriëntatie op het noorden en de kookdampen is de keuken een vochtige ruimte. Schade en schimmel kunnen verschijnen: condensatie, schimmel... Om deze te beperken is ventilatie de meest aanbevolen oplossing.

Een paar apparaten zijn nodig, zoals een vrij krachtig afzuigsysteem boven de kookplaten: een kwaliteitsafzuigkap zal de damp effectief afvoeren. Bovendien moet de ventilatie van een keuken continu zijn.

vochtige keuken

Een gemotoriseerd apparaat is essentieel, een krachtige VMC zorgt voor de verversing van de lucht. Het is mogelijk om een model te kiezen dat bekend staat als vochtgevoelig en dat het debiet aanpast aan de vochtigheidsgraad. Voorzichtigheid, kap en CMV vereisen aparte kanalen.

Om een voortijdige aantasting van de wanden te voorkomen, wordt ten slotte sterk geadviseerd om een waterafstotende coating, een verf of een speciale coating aan te brengen.

En in extreme gevallen kan de installatie van platen die ook waterafstotend zijn, nuttig blijken, vooral voor die onderdelen die direct aan water of vocht worden blootgesteld.