Waar kunt u schimmel vinden: Gemeenschappelijke plaatsen voor de huiselijke schimmel

Schimmel is hardnekkig en kan zich bijna overal ontwikkelen. Gelukkig kunnen wij u met onze jarenlange ervaring in professionele schimmelcontrole en -opsporing helpen bij de diagnose van uw situatie! Hier zijn enkele kritische tips om u te helpen bij het lokaliseren van plekken waar schimmels zich in uw huis of bedrijf kunnen verstoppen.

Schimmel kan vrijwel overal groeien - in elke kamer van elk huis, in elk commercieel gebouw en in elke opslagruimte.

Sommige gebieden zijn echter vatbaarder voor schimmelproblemen dan andere. Weten waar u moet zoeken naar schimmel kan u helpen het probleem op te sporen, te elimineren en te voorkomen.

In het volgende gedeelte laten we u weten welke delen van uw huis het meest kwetsbaar zijn voor schimmelinfecties.

Veelvoorkomende schimmelplekken

Als u zich zorgen maakt over schimmel in uw huis, besteed dan speciale aandacht aan deze gebieden met een hoge vochtigheidsgraad, omdat ze hot spots zijn voor schimmelgroei.

  • Kelders: Overstromingen, lekken, condensatie, slechte ventilatie...
  • Keukens: Koken, wassen, inefficiënte afzuigventilatoren...
  • Badkamers: Douchen, stoom, lekken, inefficiënte afzuigventilatoren...
  • Zolders: Slechte ventilatie, onvoldoende luchtcirculatie, schade aan het dak...
  • Kruipruimtes: Lekken, vochtindringing, slechte ventilatie...
  • Wasruimtes: Wassende, inefficiënte afzuigventilatoren...

Ondanks uw inspanningen zijn schimmelproblemen niet altijd zichtbaar - soms verspreiden ze zich achter muren en plafonds of onder vloerplanken. Dit is vaak het geval als er een scheur in de fundering van uw huis zit, een lekkende pijp of een andere vorm van waterindringing.

Daarom moet u ook letten op schimmel op gipsplaten, tapijten, gordijnen, behangpapier, hout, meubels, voedsel, planten en aarde.

U moet ook overwegen om een professionele schimmelinspecteur in te huren die een infraroodcamera kan gebruiken om schimmel te detecteren op ontoegankelijke plaatsen zonder muren of vloeren te scheuren.

Schimmel in de kelder

Een van de meest voorkomende plekken om schimmel te laten groeien zou je kelder zijn. De kelder heeft de neiging om erg vochtig te zijn, vooral als je daar beneden een overstroming hebt gehad. Betonnen vloeren in kelders zijn een geweldige plek voor schimmel om te groeien, net als de hoeken van je muren. De vloer die koeler is dan de vochtige lucht veroorzaakt condensatie, wat leidt tot vocht, waardoor schimmel ontstaat.

Schimmel in kruipruimte

Een andere geweldige plek voor schimmel is je kruipruimte. Voor u is het donker, en een soort van stinkende, en waarschijnlijk vol met spinnen; niet een plek waar u veel tijd wilt doorbrengen, maar om te schimmelen, het is de perfecte plek om te leven, en te groeien, ongehinderd door mensen die proberen om zich te ontdoen van het. Omdat je er niet vaak naar binnen gaat, kan het blijven groeien en zich verspreiden, zonder dat je er iets aan hoeft te doen. Je kruipruimte is meestal stoffig, wat de schimmel voedt, en vochtig, wat de schimmel nodig heeft om te overleven. Dus zorg ervoor dat je je kruipruimte niet verwaarloost, zo nu en dan, ga het controleren, zorg ervoor dat het schoon is, haal het stof eruit, en kijk goed naar de hoeken, de muren, het plafond en de vloer.

Schimmel achter de muren of onder de vloer

Schimmel kan ook groeien op plaatsen die je in het begin niet opmerkt, zoals achter je muren, onder je vloeren, in je plafond en achter tegels. Als je enige waterschade hebt gehad, kunnen je muren en vloeren in gevaar komen en kun je het niet eens zien gebeuren!

Hoe kunt u weten wat er achter uw muren en onder uw vloeren gebeurt? Wel, als u een bepaalde ruimte verdenkt, niet zeker weet of er vocht in de muren zit, is er een thuistest, om uit te zoeken of er een dampscherm is of niet, dat heet de "deurmattest". Wat u doet, is een droge deurmat nemen, en deze op de vloer leggen, of vastplakken aan de muur, en deze daar een dag of twee laten liggen. Als u de deurmat optilt, als de bodem vochtig is en er condensatie is tussen de deurmat en de vloer of de muur, dan weet u dat u geen dampscherm heeft, dat er vocht in de vloer of de muur zit en dat u het risico loopt op schimmel.

Schimmel in airconditioner

Een andere plaats die schimmel kan veroorzaken in uw huis, is uw airconditioner. Ze zijn perfect om schimmel te helpen groeien. Ze veroorzaken een verschil in temperatuur, wat resulteert in condensatie, en ze circuleren stoffige lucht. Zorg ervoor dat als u een airconditioner heeft, u schone, schimmel reducerende filters heeft, en u controleert het regelmatig op eventuele tekenen van schimmel. Als u schimmel ziet, sluit het af, zet een masker op, om te voorkomen dat u de schimmelsporen inademt, en maak het grondig schoon met een vod of een natte stofzuiger, en schimmelreiniger.

Schimmel in de badkamer

De laatste plaats die ik wil noemen, die een extreem hoog risico op schimmelvorming inhoudt, is een kamer die we allemaal regelmatig gebruiken. De badkamer. Als u niet schoonmaakt, en uw douche vaak genoeg laat drogen, als u uw vloeren niet droogt nadat u uit de douche stapt, en als u de lucht niet laat circuleren in uw sanitaire ruimte tijdens en na het douchen, kan dat allemaal leiden tot schimmelvorming. De stoom van uw douche maakt het perfecte huis voor schimmel, het is zo warm en vochtig. Als u klaar bent met douchen en de deur achter u sluit, zodat de lucht niet naar buiten kan, zal uw sanitaire ruimte niet alleen ruiken als een natte handdoek, maar het vergemakkelijkt ook de groei van schimmel.

Waarom schimmelvorming?

Hoewel het geweldig is om te weten waar schimmel het vaakst groeit, is het beter om te begrijpen waarom om het te voorkomen. Laten we dieper duiken en de redenen onderzoeken waarom bijvoorbeeld de kelder een probleemgebied is.

Er zijn vier belangrijke redenen waarom schimmel zo vaak in de kelder groeit:

  1. Kelders zijn gevoelig voor overstromingen.
  2. Kelders zijn niet zo goed geventileerd als de bovenste verdiepingen van een huis en zijn daarom vochtiger.
  3. De keldermuren zijn koeler, waardoor er in de zomer warme lucht op kan condenseren.
  4. Kelderverdiepingen hebben zelden een vochtscherm of een goede isolatie. Als er geen vochtbarrière of goede isolatie is aangebracht, migreert het vocht uit de onderliggende bodem naar boven.