Zelf schimmels verwijderen

Verwijder veilig zelf schimmel met een voorzichtige aanpak. zelf schimmel verwijderen

Kunt u zelf schimmelverwijdering aanpakken?

Schimmelproblemen zijn aanwezig in ongeveer 4 van de 10 Belgische huizen. Met de vaak dure kosten en de dubieuze resultaten van professionele schimmel sanering, zoeken meer en meer huiseigenaars manieren om schimmel problemen zelf te behandelen. Als de schimmel een gebied minder dan 10 vierkante centimeter beïnvloedt en uw huishouden omvat iedereen wie zeer jong, zeer oud is, kunt u het probleem zelf aanpakken als u zorgvuldig bent.

Lees in dit artikel meer over het verwijderen van schimmel.

Doe uw huiswerk

Raadpleeg eerst de website van de EPA en lees over de verschillende niveaus van schimmelaantasting en de beschermingsniveaus die ze nodig hebben, zowel voor u als voor de rest van uw huis. De schimmel spreidt zich door miljoenen sporen in de lucht uit te zenden. Het storen van een schimmelplaag kan de sporen in de lucht sturen en uw probleem erger en wijdverbreider maken, tenzij u het gebied afsluit en uzelf beschermt.

Neem voorzorgsmaatregelen

Sluit alle warmte- of luchtopeningen naar het betreffende gebied af en installeer een raamventilator om lucht naar buiten te trekken. Sluit het gebied af met plastic folie dat over de deuropening is geplakt. Raak nooit schimmel aan met uw blote handen, krijg het in uw ogen, of adem het nooit. Draag een wegwerp werkpak of -kleding die u na het werk kunt weggooien. Draag een ademhalingstoestel, handschoenen en een veiligheidsbril en douche goed nadat u klaar bent.

Volg de juiste aanpak

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, kun je geen schimmel met bleekmiddel doden. Het kan het uiterlijk verwijderen, maar het zal de wortels niet krijgen, die in een paar dagen, soms zelfs uren, opnieuw zullen bloeien als het gebied nat blijft. In het algemeen is de beste manier om van schimmel af te komen het verwijderen van de aangetaste materialen en het weer opbouwen. Verwijderen is uw enige optie als het vocht afkomstig is van grijs water of afvalwater. Als de vochtbron schoon was, gebruik dan eerst een natte stofzuiger of stoomboot om nat of los vuil te verwijderen en doe dit in een dubbele zak in zware vuilniszakken. Vervolgens vochtig-droogwrijven of schrobben met afwasmiddel en water, maar laat het oppervlak niet weken. Wanneer het grondig droog is, stofzuigt u opnieuw met een stofzuiger.

Gooi de materialen voorzichtig weg.

De inhoud van de stofzuigerzak wordt in een dubbele zak gedaan en het filter van de stofzuiger wordt grondig gereinigd of vervangen. U kunt de zakken met de rest van uw vuilniszakken weggooien. Als het vochtprobleem dat de schimmel in de eerste plaats uitnodigde is opgelost en de ruimte volledig droog blijft, kan de schimmel niet opnieuw groeien.