12 Grote fouten die leiden tot schimmel- en meeldauwgroei

Schimmel en meeldauw zijn soorten schimmels die het goed doen in vochtige, warme ruimtes zowel binnen als buiten uw huis. Hoewel de meeste van deze vervelende schimmels niet direct schadelijk zijn voor de mens, komen schimmelallergieën vrij vaak voor. De getroffen personen hebben de neiging om last te hebben van hoofdpijn, lopende of benauwde neus, piepende of hoesten, jeukende ogen, en zelfs huiduitslag bij blootstelling aan grote kolonies van schimmel. Sommige soorten schimmels-zwarte schimmel (Stachybotrys chartarum) in het bijzonder - kunnen astma en ernstige longaandoeningen veroorzaken. Maar de gevolgen voor de gezondheid niet meegerekend zijn schimmel en meeldauw ongewenste bezoekers in uw huis. Zij leiden tot verkleurde vlekken op muren, vloeren, en plafonds, en kunnen behang, tapijt, gipsplaten en isolatie beschadigen. En, natuurlijk, is de muffe geur van schimmel verre van de frisse, schone geur die de meeste mensen willen in hun huis. Omdat schimmelsporen bijna overal in het milieu zijn en zich zeer snel vermenigvuldigen wanneer de omstandigheden hen passen, is het belangrijk om uw huis zo onherbergzaam mogelijk te maken voor deze schimmels. Helaas maken veel huiseigenaren eenvoudige fouten die schimmels aanmoedigen om te groeien. Hier zijn 12 manieren waarop je onbewust de groei van schimmels in en rond je huis kunt bevorderen.

Lees meer over: Hoe schimmel behandelen en schimmel verwijderen

U overbevloeit uw kamerplanten

veel water geven aan planten leid tot schimmel

Ouders van de Newbie-plant zijn misschien het meest bezorgd over het onder water zetten van hun kamerplanten, maar in feite is overbevloeiing net zo'n groot probleem. Niet alleen "verdrinkt" de drassige grond en roteert de wortels van een plant, het dient ook als een open uitnodiging voor schimmel om in te trekken. Als je een laag witte, vage schimmel op het oppervlak van de bodem van je kamerplanten ziet, gebruik dan een lepel om de bovenste centimeter van het vuil weg te scheppen en vervang deze door schone, verse potgrond. Ga naar voren, snijd je gieterij af en geef je planten alleen een drankje als de grond tot ongeveer een halve of een centimeter onder het oppervlak droog is.

U lost geen kleine lekken op.

loodgieter hersteld leidingen

Het kleine druppeltje achter het toilet. Het langzame lek onder je gootsteen. Dat is nauwelijks een plasje naast je wasmachine. Het is verleidelijk om deze kleine lekken te negeren, maar door dit te doen, stimuleert u de groei van vochtminnende schimmel - en voegt u ook toe aan uw waterrekening. Het is veel gemakkelijker om een lek aan te pakken als het nog klein is, dus stel het niet uit. Bel een professional of, als het binnen je doe-het-zelf-vaardigheidsset valt, repareer zelf eventuele lekken zodra je ze opmerkt.

U laat lekkages achter op uw tapijten

tapijt met water

Ja, dat gemorst glas water of andere drank geen grote plas is, maar zodra het onder het tapijt sijpelt, is de vochtige vulling een perfecte plek voor schimmel om te bloeien. Vlek altijd meteen op, zelfs als het "alleen maar water" is. Als u er snel op gaat zitten, helpt u niet alleen schimmelgroei te voorkomen, maar vermindert u ook vlekken op tapijt.

De luchtvochtigheid in uw huis is te hoog

hoge vochtigheidsgraad

In sommige delen van het land is een hoge luchtvochtigheid een normaal onderdeel van de zomer. Het kan echter een probleem worden als de luchtvochtigheid binnenshuis veel hoger is dan 60 procent, omdat de resulterende condensatie op muren, vloeren en ramen voldoende kan zijn om de groei van schimmel en meeldauw te ondersteunen. Indien nodig, stel een ontvochtigingstoestel op vochtige gebieden van uw huis in werking - de kelderverdieping neigt om een hoofdverdachte te zijn.

Het regent binnenshuis...

lek in het plafond

Als langdurige lekkages in het dak of rond uw ramen regen laten druipen, betaalt u uiteindelijk een prijs, niet alleen in schade aan verf, gipsplaten en zelfs houten studs, maar ook in de groei van schimmel. Zoals met alle lekken, is het het beste om te zorgen voor deze reparatie zo snel mogelijk, voordat schimmel kan instellen.

U laat natte handdoeken of kleding op de vloer liggen.

natte handoek op de vloer

Of het nu gaat om een handdoek na een tienershow, een zweterig hardloopshirt en -broekje of het badpak van je peuter, de natte stof die op de vloer is achtergebleven is een open uitnodiging tot schimmelvorming. Je ruikt de kenmerkende muffe geur in zo weinig als een dag als de omstandigheden juist zijn voor deze hinderlijke schimmel. Hang handdoeken na elk gebruik op en was natte of zweterige kleding meteen of hang ze op om ze te drogen voordat u ze in de wasbak gooit.

U laat de lucht in uw badkamer niet ontsnappen.

een vochtige badkamer zorgt voor schimmel

Badkamers zijn een belangrijke voedingsbodem voor schimmel en meeldauw, omdat ze meestal warm en vochtig zijn. Om het vochtgehalte laag te houden, laat de deur na een bad of douche open staan, laat de ventilatieventilator van de badkamer minstens 20 minuten draaien, trek het douchegordijn dicht zodat het kan drogen, en hang altijd vochtige handdoeken en badmatten op.

Stoom in uw keuken

kokend water keuken

Keukens zijn een andere favoriete plek voor schimmel omdat ze veel vocht bieden om schimmelgroei te ondersteunen. Wanneer kokende potten water koken, open een venster, indien mogelijk, of laat de ventilator draaien. Veeg gemorste vloeistoffen meteen weg en laat geen grote stapels vaatwerk in de gootsteen achter. Spreid de theedoek uit zodat hij tussen de verschillende toepassingen door kan luchten en was hem regelmatig.

U heeft kartonnen dozen in de garage gestapeld in de garage.

kartonnen dozen garage

Vorm groeit snel op vochtig papier, dus een garage gevuld met gestapelde kartonnen dozen zal waarschijnlijk veranderen in een schimmelspeelplaats als een hoge luchtvochtigheid of lekkages de dozen nat maken. U kunt het potentieel voor de vormgroei verminderen door om het even welke dak of grondlekken in de garage te herstellen. Maar het is ook een goed idee om de dozen voldoende te scheiden om de luchtstroom tussen de dozen te scheiden, of beter nog, om de inhoud over te brengen naar plastic opslagcontainers met dichte deksels. Het plaatsen van een paar emmers gevuld met kattenbakvulling of actieve kool rond de garage zal ook helpen om het vocht onder controle te houden.

U ontlucht de vochtproducerende apparaten in de garage.

vocht ventilatie badkamer

Als uw airconditioner, wasdroger, fornuis, of de ventilatie van de badkamerventilator in de zolder in plaats van buiten, riskeert u het risico dat u schimmel in uw huis ontvangt. De hoge vochtigheid die door deze toestellen wordt veroorzaakt is meer dan voldoende om de vormgroei te steunen, vooral wanneer bevat binnen een warm gebied zoals een zolder. Als het onmogelijk is om uw toestellen aan de buitenkant van uw huis te luchten, onderzoek de montage van de openingen met vochtvallen om vochtigheid onder controle te houden.

U slaat vers brandhout binnen de garage of het huis op.

hout opslagen in de garage

Vers gezaagd brandhout geeft veel vocht af naarmate het hout ouder wordt. Totdat uw hout volledig droog is, sla het buiten op een plaats op die beschermd is tegen de elementen en voldoende luchtstroom heeft - niet in uw garage of woonkamer, waar het vocht en de warmte waarschijnlijk de schimmelgroei bevorderen.

U stofzuigt niet vaak genoeg.

stofzuigen schimmelsporen

Vormsporen drijven door de lucht, uiteindelijk vestigend op de vloer, waar ze gemakkelijk door de voeten van familieleden en huisdieren worden geschopt. Als de sporen definitief ergens vochtig en ongestoord landen, zullen ze waarschijnlijk beginnen te groeien en zich te verdelen; het duurt slechts 24 tot 48 uur om een kolonie op te richten zodra de sporen een warme, vochtige plek hebben gevonden. Vacuüm alle bevloering, in het bijzonder tapijt en gebiedsdekens, minstens één keer per week om te helpen vormsporen uit uw huis verwijderen. In het ideale geval gebruikt u een stofzuiger die is uitgerust met een HEPA-filterzak.