Schimmel verwijderen in commerciëlen gebouwen: 4 manier om schimmelvorming te voorkomen

Schimmel verwijderen in commerciëlen gebouwen: 4 manier om schimmelvorming te voorkomen

Schimmel kan zeer uitdagend zijn om mee om te gaan. Ze kunnen soms moeilijk te herkennen zijn, ze vervuilen de lucht en ze kunnen zelfs de structurele integriteit van uw bedrijf bedreigen.

Het wordt nog problematischer met commercieel onroerend goed, omdat ze kunnen leiden tot bedrijfsonderbreking, u, uw werknemers en uw klanten ziek maken, en natuurlijk, kost het u veel geld.

Gelukkig is het heel gemakkelijk te voorkomen als u alleen maar kennis van zaken heeft. Bovendien kost het niet veel. In dit artikel gaan we het hebben over commerciële schimmelsanering: beproefde manieren om met schimmels voor commercieel vastgoed om te gaan. Maar waarom identificeren we niet eerst de verschillende soorten schimmels?

Lees meer over oorzaken schimmels en schimmel verwijderen op muren.

Welke soorten schimmels worden vaak gevonden in commerciële gebouwen?

commerciele schimmelsanering

Er zijn verschillende soorten mallen, maar er zijn vijf die het meest worden gevonden in zowel residentiële als commerciële instellingen:

 • Alternaria - Dit zijn sporen die zich buiten beginnen voort te planten, maar meestal binnenshuis worden gedragen door droge zomerwinden.
 • Aspergillus - Dit is een soort schimmel die zich vaker binnenshuis voortplant. Het probleem is dat dit ook wordt geclassificeerd als een soort giftige schimmel die zeer giftig kan zijn bij inademing.
 • Cladosporium - Dit type is misschien niet zo giftig als de vorige, maar kan nog steeds even dodelijk zijn omdat dit soort schimmel het meest bekend is voor het veroorzaken van astma-aanvallen.
 • Penicillium - Dit type is het gemakkelijkst te herkennen aan hun groenachtige of geelachtige kleur. Ze blijken ook giftig om in grote hoeveelheden te inhaleren. Gelukkig, zo niet voor hen, dan hebben we geen penicilline.
 • Stachybotrys - Tot slot hebben we de zeer populaire Stachybotrys, ook wel bekend als de zwarte schimmel. De nachtmerrie van elke huiseigenaar. Dat komt omdat dit het type schimmel is dat de structuur van uw huis verzwakt en een vreemde geur creëert.

Dus zie je, schimmel in huizen zijn dezelfde die zullen groeien in uw commercieel onroerend goed. Hier is een andere vraag die we ook vaak krijgen: wat is het verschil tussen schimmel en meeldauw?

U kunt het verschil gemakkelijk zien door hun uiterlijk. Schimmel is wit en poederachtig, terwijl schimmel groen en slijmerig is. Het grootste probleem is echter dat schimmel geen blijvende schade toebrengt aan een eigenschap, of in ieder geval niet hoe schimmel kan.

Schimmel maakt geen onderscheid. Huizen, winkels, magazijnen, zelfs voertuigen. Als u het aan zichzelf overlaat, kunt u er zeker van zijn dat het uw eigendom beetje bij beetje zal verbruiken. Hoe dan ook, nu we er meer van weten, laten we eens kijken wat de oorzaak is?

Wat veroorzaakt schimmel in commerciële gebouwen?

Wat veroorzaakt schimmel in commerciële gebouwen?

Schimmel wordt vooral veroorzaakt door ongecontroleerd vocht. Dat kan komen door een lekkend dak of een loszittend schietlood. Hun sporen kunnen ook van buitenaf worden binnengebracht via luchtroosters, luchtsystemen (zowel verwarming als koeling), en meer. Ook hier geldt weer dat schimmel niet discrimineert, maar zich graag vasthecht aan meer organische objecten zoals papierproducten, bekleding en hout.

Hoe kan schimmelvorming in commerciële gebouwen worden voorkomen?

Hoe voorkom je het dan? Hier zijn enkele tips:

 • Ga om met lekken. Of dat nu van het dak komt of los loodgieterswerk, het is belangrijk om er direct mee om te gaan. Het gaat ook waterschade voorkomen.
 • Gebruik een ontvochtiger. De luchtvochtigheid in uw bedrijf moet altijd op maximaal 50% worden gehouden. We begrijpen hoe het een uitdaging kan zijn om het bij te houden, dus uw beste kans is om een commerciële luchtontvochtiger te installeren.
 • Zorg voor goede ventilatie. Houd uw luchtroosters en luchtfilters schoon en zorg ervoor dat de afgesloten ruimtes van uw bedrijf vrij zijn van vocht.
 • Ga onmiddellijk over tot overstroming. Laat stilstaand water niet te lang zitten en sijpel in uw houten muren, vloeren en meubels.

Dat is het, door de tips die we met u hebben gedeeld in gedachten te houden, zijn we er zeker van dat uw commerciële vestiging vrij zal zijn van zowel schimmel als meeldauw. We begrijpen echter dat zelfs met de beste schimmelbestrijdingspraktijken deze vervelende schimmels nog steeds kunnen toeslaan, alsof ze uit het niets komen. Als dit gebeurt, lees dan verder om te leren hoe u ze kunt verwijderen.

Hoe verwijder je schimmel in commerciële gebouwen?

Hoe verwijder je schimmel in commerciële gebouwen?

We zullen met u een snelle stap-voor-stap handleiding delen over hoe u uw schimmelprobleem onder controle kunt krijgen, maar we raden u eerlijk gezegd aan om het professioneel te laten doen, tenzij u voldoende getraind bent in commerciële schimmelsanering.

 1. Laat uw omgeving een schimmelluchttest ondergaan. Een professionele schimmelcontrole geeft u inzicht in de mate van vervuiling in uw bedrijf. Vraag uw schimmelsaneringsteam om ook andere ruimtes te testen, ook die waarvan u zeker weet dat ze niet verontreinigd zijn.
 2. Sluit de ruimte af. Als het gebied eenmaal is vastgesteld, moet het worden verzegeld voordat de sanering kan worden uitgevoerd. Dit voorkomt dat de schimmel zich verder verspreidt en zorgt ervoor dat ongetraind personeel geen toegang krijgt tot het genoemde gebied en dat er kruisbesmetting plaatsvindt.
 3. Maak uw apparatuur klaar. U heeft diverse commerciële installaties voor schimmelsanering nodig om te beginnen, zoals luchtwassers, commerciële luchtbewegers, industriële ontvochtigers en nog veel meer. Er zijn ook andere producten zoals schimmelreinigers en schimmeldesinfectiemiddelen die goed zouden zijn om te hebben.
 4. Commerciële schimmelsanering. U kunt nu beginnen met het reinigen van geïnfecteerde oppervlakken en het zuiveren van uw lucht.
 5. Test uw omgeving. Zodra u klaar bent met het proces, kunt u een gecertificeerde schimmel inspecteur vragen om opnieuw een schimmel toxiciteitstest te doen om ervoor te zorgen dat, inderdaad, het vrij is van schimmelsporen.
 6. Maak uw apparatuur schoon. Nadat u er absoluut zeker van bent dat het gebied schoon is, moet u verder gaan met uw apparatuur. De meeste filters kunnen worden vervangen. Als de jouwe dat niet kan, dan kun je ze steriliseren om ze klaar te maken voor de volgende taak en om kruisbesmetting te voorkomen als je ze eenmaal uit de afgesloten ruimte hebt gehaald.
 7. Zorg voor schone lucht. Er zijn luchtfilters en luchtbewegende machines die je kunt instellen om je lucht ten minste elke vier uur te verversen. Op deze manier is uw bedrijfsruimte altijd vrij van binnenluchtvervuiling.
 8. Zorg voor een schone ruimte. Tot slot kunt u nu doorgaan met het oefenen van de preventieve tips die we hierboven met u hebben gedeeld om ervoor te zorgen dat uw ruimte niet snel weer door schimmel wordt binnengedrongen. Regelmatige inspectie en testen van de schimmel zijn ook belangrijk om het probleem de volgende keer zo vroeg mogelijk op te vangen.

Gefeliciteerd! U heeft zojuist uw ruimte vrijgemaakt voor schimmelvervuiling.

Hoeveel kost schimmelverwijdering?

Hoeveel kost schimmelverwijdering?

U kunt altijd proberen om de schimmelsanering zelf te doen, maar voor het geval u besluit om de pro route te nemen, moet u een budget opzij zetten voor het volgende:

 • Schimmel inspectie kosten
 • Schimmel testen Kosten
 • Schimmelverwijdering Kosten

Gemiddeld kunnen de totale kosten van de commerciële vormsanering variëren van €15 tot €31 per vierkante meter.

Hoe lang duurt een schimmelsanering?

Tot slot zou u zich kunnen afvragen hoe lang het hele proces zal duren, vooral als het betekent dat het afsluiten van operaties voor een tijdje.

Dit zal afhangen van hoe ernstig uw zaak is en hoe groot het besmette gebied is. Maakt u zich geen zorgen, u kunt uw professionele schimmelsaneringsteam vragen om een gedetailleerd plan voor u te maken dat de kosten en de data van de hele procedure omvat.

Conclusie

Als je dacht dat schimmel alleen in woningen groeit, dan vergis je je. Er is schimmel in commerciële gebouwen en schimmel in kantoorgebouwen. Gelukkig is het heel gemakkelijk om de diensten van professionals zoals schimmeldeskundigen en schimmelaannemers te krijgen om zich te ontdoen van de vervuiling van uw ruimte. Voel je vrij om de preventieve maatregelen die we hierboven met u hebben gedeeld ook te oefenen. Wie weet? Met deze stappen heeft u misschien niet eens een matrijsspecialist nodig.