Condensbestrijding en schimmelbestrijding

Condensbestrijding en schimmelbestrijding

Condensatie is in woningen niet geheel ongebruikelijk. Denk bijvoorbeeld aan de badkamer, waarbij tijdens het douchen de luchtvochtigheid omhoog gaat. De hoge luchtvochtigheid zorgt dan voor condensatie, waarbij condens zich afzet aan de wanden en de ramen. Op zich hoeft condensatie niet heel erg te zijn en kan condens gemakkelijk verwijderd worden. Maar als ventilatie, door bijvoorbeeld een raam op te zetten niet helpt dan heb je last van condensatieproblemen. Uiteindelijk kan overmatig condens voor grotere vochtproblemen in huis zorgen, zoals schimmels in huis. Schimmels zijn nooit een goed teken en kunnen niet alleen voor schade in huis zorgen, maar ook voor schade aan de gezondheid van de bewoners. Verschillende vormen van bestrijding, zoals Vochtbestrijding, condensbestrijding en schimmelbestrijding wordt dan noodzakelijk.

Condensatieproblemen en condensbestrijding

Condensatieproblemen en condensbestrijding

Problemen met condens kunnen uiteindelijk grote vochtproblemen in de woning veroorzaken. Om te voorkomen dat je het vochtprobleem met een dure vorm van vochtbestrijding tegen moet gaan, is het belangrijk om problemen met condens op tijd te onderkennen. Wanneer je dit niet doet zal het vochtprobleem alleen maar groter worden, met bijvoorbeeld schimmels in huis en is een goede en dure vochtbestrijding noodzakelijk. Ook condens zal moeilijk weg te krijgen zijn.

Condensatie is voornamelijk een probleem van een slechte ventilatie. Het op peil brengen van de luchtvochtigheid in de woning door een goede ventilatie is een vorm van bestrijding die de meeste problemen met condens kan oplossen. De bestrijding van condens en schimmel doe je door een goed ventilatiesysteem in je woning aan te brengen. Dit kan op verschillende manieren. Je kunt je huis voorzien van een natuurlijk ventilatiesysteem. Hiermee zal ventilatie op natuurlijke wijze geschieden door ventilatieroosters en zal op natuurlijke wijze de luchtvochtigheid op peil gehouden worden. Bestrijding van condens door een mechanisch ventilatiesysteem kan ook. Bestrijding door mechanische ventilatie heeft het voordeel dat je niet afhankelijk bent van de natuurlijke omstandigheden en dat het systeem naast het afvoeren van vervuilde lucht, ook verse lucht de woning in kan blazen. Bestrijding van condens en vochtbestrijding met een goed ventilatiesysteem is zeer effectief.

Schimmels en schimmelbestrijding

Schimmels en schimmelbestrijding

Overal waar er problemen zijn met vocht, maakt schimmel een kans. Wanneer je dus vochtproblemen in huis hebt of hebt gehad, dan kun je overlast ervaren door schimmels in huis. Voordat de bestrijding van schimmels aanvangt is het noodzakelijk om aan vochtbestrijding te doen, anders blijft de schimmel terugkomen of zal schimmel zich uitbreiden. Schimmels zijn uitermate slecht voor de woning, vooral als schimmel het hout aantast. De schimmel zal in het hout dringen en het hout wordt daardoor poreus en breekt gemakkelijk af. Maar schimmels zijn nog veel schadelijker voor de gezondheid. Als schimmel bijvoorbeeld de kinderkamer bereikt dan kunnen kinderen door de schimmel ademhalingsproblemen of allergische klachten ervaren. Schimmels in je woning moet je dan ook altijd zien te voorkomen en bij het zien van schimmel moet je direct ingrijpen om te voorkomen dat schimmel zich uitbreidt.

Je zult bij het constateren van schimmel aan vochtbestrijding moeten doen, want je hebt een vochtprobleem en daarnaast aan schimmelbestrijding. Schimmelbestrijding moet je overlaten aan de specialist. Vooral als schimmel het hout in je woning heeft aangetast dan vereist de bestrijding van schimmels een specialistische schimmel behandeling. Schimmel kan bijvoorbeeld bestaan uit bepaalde soorten zwammen. Sommige soorten van deze schimmels werken van binnenuit het hout, wat een intensieve en vakkundige bestrijding betekent. Ga dus op zoek voor bestrijding van schimmel voor een goede professionele specialist die verstand van zaken heeft.

Over de schrijver
Als vochtbestrijder help ik al je problemen met vocht op te lossen. Tevens handige tips geven over hoe bepaalde problemen zelf kan oplossen horen hier ook bij.