De bovenste 3 keldermethoden voor het waterdicht maken van de kelder

Nu we een beter begrip hebben van de oorzaken van keldervochtigheid, laten we praten over wat we kunnen doen om dit te voorkomen. Er zijn 3 methoden om de kelder waterdicht te maken:

  • #1. Interieur
    Dit zijn stappen die genomen kunnen worden om water van binnenuit uit de kelder te houden. Deze methoden worden vaak gebruikt nadat een bestaand probleem is geïdentificeerd. Dit kan bestaan uit afdichtingsmiddelen en coatings, maar ook methoden om condensatie te voorkomen.
  • #2. Buitenkant
    Zoals u zou verwachten, zijn dit methoden die zich aan de buitenkant van uw huis afspelen. Het doel van deze methoden is om het water te versperren van de weg naar binnen. Dit kan onder meer bestaan uit buitenafvoersystemen en het bekleden van de buitenmuren met een waterdichte barrière.
  • #3. Afwatering
    Drainageproblemen zijn een van de meest voorkomende oorzaken van vocht in de kelder. Deze methode kan bestaan uit het repareren van een slecht functionerend drainagesysteem, of het toevoegen van een drainagesysteem als er niet één op zijn plaats is.

Elke situatie is anders, dus het is belangrijk om een goed begrip te hebben van wat waterdichtheidsproblemen in uw huis aanwezig zijn. Een echt effectief waterdichtingssysteem zal gebruik maken van alle 3 de methodes.

Laten we nu een kijkje nemen op elk van de 3 methoden voor het waterdicht maken en meer te weten komen.

INTERIEUR WATERDICHT MAKEN

Het waterdicht maken van het interieur is meestal de eenvoudigste en meest betaalbare methode. Deze beginnen meestal met ervoor te zorgen dat eventuele scheuren of gaten in uw keldermuren, vloeren, en rond ramen en deuren, goed afgedicht en waterdicht zijn. Water komt het vaakst in onze kelder terecht via deze scheuren, dus een goede afdichting is de eerste stap om ervoor te zorgen dat uw kelder droog blijft. Speciale afdichtingsmiddelen kunnen worden gebruikt om scheuren effectief op te vullen, zodat er geen nieuw vocht in de kelder kan binnendringen. Deze afdichtingsmiddelen zijn meestal zeer effectief en worden vaak geleverd met uitgebreide garanties, waardoor hun effectiviteit wordt gegarandeerd.

Interieurafdichtingsmethoden, zoals waterdichte afdichtingsmiddelen, doen ook goed werk bij het laag houden van de luchtvochtigheid en het voorkomen van condensatie. Deze coatings kunnen op keldermuren en vloeren worden aangebracht, waardoor een waterdichte barrière ontstaat. Hoewel deze binnenafdichtingsmiddelen een belangrijke stap zijn in het totale afdichtingsproces, zijn ze niet gericht op de onderliggende problemen die het vocht veroorzaken. De grotere problemen zijn meestal te vinden aan de buitenkant.

BUITENAFDICHTING

Als het gaat om natte kelders, ligt de oorzaak van het probleem meestal buiten het huis. Dus als het tijd is om uw kelder waterdicht te maken, is het belangrijk om buiten de muren van uw kelder te kijken. Het waterdicht maken van de buitenkant is meestal een veel grotere onderneming dan het eenvoudige afdichtingsproces dat we aan de binnenkant gebruiken. Het is een goed idee om een professional te raadplegen bij het overwegen van buitenafdichtingsmethoden.

Buitenafdichting vereist meestal de uitgraving van de grond rond de fundering van het huis. Zoals u zich kunt voorstellen, kan dit een arbeidsintensief proces zijn, dat zware gereedschappen en machines vereist. Zodra alle grond rond de fundering is verwijderd, kan een waterdichte afdichting worden toegepast op de buitenmuren. Deze afdichtingskit is een typische polymeerbasis, die de levensduur van het gebouw zou moeten bestendigen. Idealiter zou deze buitenafdichting tijdens de bouw moeten plaatsvinden.

Het is ook belangrijk om gootsystemen te vermelden bij het bespreken van buitenmethodes. Als de dakgoten op de juiste manier worden geïnstalleerd, wordt het regenwater van de fundering van uw huis weggeleid. Als deze systemen echter niet goed worden geïnstalleerd of onderhouden, kunnen ze het tegenovergestelde effect hebben. Verstopte dakgoten, of dakgoten die dicht bij uw fundering weglopen, zullen water deponeren langs de basis van uw huis, precies waar u het niet wilt hebben. Zorg ervoor dat u uw dakgoten schoon en vrij van vuil houdt, zodat ze goed blijven werken. Zorg ervoor dat u de juiste regenpijpen hebt die het water zo ver mogelijk van uw huis af leiden.

AFVOERSYSTEMEN

Drainageproblemen zijn vaak de onderliggende oorzaak van vocht in uw kelder. Een goede drainage rond uw huis is essentieel als u uw kelder droog wilt houden. Het doel van deze afvoersystemen is om water (of het nu grondwater of regenwater is) weg te leiden van de fundering van uw huis. Er zijn tal van verschillende afvoersystemen beschikbaar om het water rond uw huis te helpen controleren. Om te beginnen, moet u de bodem rond uw huis onderzoeken. Verschillende soorten bodemdrainage op verschillende manieren. Zorg ervoor dat uw huis is omgeven door grond die gemakkelijk afvoert en geen vocht vasthoudt.

Elk huis is anders, dus zorg ervoor dat u grondig onderzoekt hoe de afvoer rond uw huis functioneert. Kijk eens naar de helling van de grond rond uw fundering. Het moet weghellen van uw fundering, niet naar de fundering toe. Afhankelijk van uw specifieke situatie kan het nodig zijn om een carterpomp te installeren om water van binnenuit op te vangen en weg te pompen. Deze binnenafvoersystemen vangen het water van rond uw fundering op en pompen het weg van uw kelder.

Over de schrijver
Als vochtbestrijder help ik al je problemen met vocht op te lossen. Tevens handige tips geven over hoe bepaalde problemen zelf kan oplossen horen hier ook bij.