De voordelen van geavanceerde droogtechnieken

voordelen van geavanceerde droogtechnieken

Na een overstroming is het van cruciaal belang om de door water beschadigde eigenschappen en inhoud zo snel mogelijk te drogen. In het verleden beschikten de aannemers van waterschadeherstelbedrijven bij het herstel van waterschade in het verleden over weinig mogelijkheden. De beschikbaarheid, variëteit, efficiëntie en effectiviteit van de apparatuur was beperkt. Het was niet alleen traag, maar het zou er ook toe leiden dat beschadigde inhoud werd verwijderd en weggegooid.

Lees meer over vochtige kelder

Daarna was het natuurlijk noodzakelijk om nieuwe materialen, verf, enz. te installeren. Het resultaat was een lange periode van overlast voor de inzittenden en extra kosten voor de verzekeringsmaatschappijen. Tegenwoordig is de "wetenschap van het drogen" echter aanzienlijk verbeterd. Dankzij de moderne apparatuur kunnen we de beschadigde eigenschappen en inhoud van het water volledig herstellen met een minimale indringing.

Enkele van de nieuwste droogtechnologieën zijn onder andere:

  • LGR Ontvochtigers - Met behulp van LGR Ontvochtigers kunnen technici de relatieve luchtvochtigheid reduceren tot slechts 10%. Deze gereedschappen kunnen tot 16 liter water per dag uit de lucht halen. Oudere ontvochtigers waren in staat om de luchtvochtigheid terug te brengen tot slechts 40%, waardoor ongeveer vijf liter water per dag wordt verwijderd. Dit verschil betekent een enorme verbetering van de efficiëntie, wat resulteert in snellere droogtijden - 24 tot 48 uur in tegenstelling tot vier of meer dagen met oudere apparatuur.
  • Droogmiddelen - In de juiste instelling zullen restauratieprofessionals zich wenden tot een droogmiddelontvochtiger. Droogmiddelen geven zeer droge en warme lucht (5% relatieve luchtvochtigheid en 110 graden F) af in vochtige ruimtes, waardoor vocht wordt geëlimineerd. Ze gebruiken silicagel om vocht uit de lucht te absorberen. Droogmiddelen werken zeer effectief, zelfs als de omgeving onder het vriespunt ligt.
  • Intra-wall Drogen - Deze techniek helpt het droogproces binnen de muren te bevorderen zonder de gipsplaten te verwijderen. Bij dit proces worden de plinten verwijderd en worden kleine gaatjes geboord door muren in de buurt van de basis. Technici duwen vervolgens lucht in de spouw achter de muur. Dit verkort de droogtijd van de muur drastisch, vaak tot minder dan de helft van wat er nodig is om de muur op een andere manier te drogen. De geforceerde luchtbenadering werkt ook voor bepaalde soorten isolatie, waardoor het opnieuw niet meer nodig is om gipsplaten te verwijderen om toegang te krijgen tot de muur. Deze methode is vooral geschikt wanneer waterschade van boven de getroffen ruimte ontstaat. In veel gevallen is het de enige manier om de muren effectief te redden.
  • Reddingsmatsystemen - De krachtige wateronttrekkingsapparatuur van vandaag de dag is veel effectiever in het verwijderen van vocht dan eenvoudige vacuümeenheden, een gangbare praktijk in het verleden. Reddingsmatsystemen kunnen het water efficiënt uit hardhouten vloeren halen, waardoor de onderliggende pad licht vochtig maar niet nat blijft.

Andere voordelen van het gebruik van geavanceerde drooggereedschappen

  • Lagere kosten - Nat tapijt, pad en gipsplaten kunnen vaak volledig worden hersteld en hoeven niet te worden vervangen. Dit resulteert in lagere kosten voor het verlies en het stelt de bewoners in staat om veel sneller en met veel minder hinder terug te keren naar hun normale leven. Ook kan de moderne technologie de kosten van oudere methoden voorkomen, zoals het terugdraaien en/of verwijderen van tapijt, het verwijderen, weggooien en vervangen van de pad, het vervangen van het nieuwe tapijt of het opnieuw plaatsen van het oude.
  • Voorkomen van schimmelvorming - Dankzij een snellere droging hebben schimmels en andere schimmels minder tijd om zich te ontwikkelen. Dit helpt mogelijke gezondheidsproblemen te verlichten, zoals ademhalingsproblemen en allergische reacties die schimmelbesmetting kan veroorzaken. Bovendien kan schimmel structurele materialen, zoals gipsplaten en houtskeletbouw, verzwakken tot het punt dat ze moeten worden vervangen. Het gebruik van geavanceerde ontvochtigingssystemen verwijdert vocht en helpt zo schimmelgroei te voorkomen. Met weinig of geen vocht, schimmel en meeldauw ofwel niet starten of sterven zeer snel.
  • Andere voordelen van het snel verwijderen van vocht omvatten het voorkomen van onomkeerbare zwelling in poreuze materialen, zoals papier en hout; krimp in sommige stoffen, zoals stoffering en gordijnen; roest die zich voordoet op metalen zoals deurknoppen en scharnieren; en schade aan elektronische apparatuur die kan optreden bij een hoge vochtigheidsgraad.

De professionele ramprestaurateurs zijn ook verbeterd.

Het belangrijkste in een situatie die te maken heeft met waterschade is hoe effectief professionals nu zijn. De deskundige restauratieprofessionals van Vochtbestrijding Snel investeren in de nieuwste apparatuur en hebben de training en expertise om vocht goed te verwijderen. Dat betekent dat uw huis sneller terugkeert naar de oorspronkelijke staat, waardoor alle kosten en ongemak tot een minimum worden beperkt.

Voor waterschade door stormen en overstromingen, maar ook voor brand-, rook- en schimmelsaneringsdiensten kunt u contact opnemen met Vochtbestrijding Snel.