Gevel reinigen met javel

reinigen gevel met javel

Javel is een formidabel product voor gevelreiniging, dankzij zijn doeltreffendheid maar ook vanwege zijn impact op het milieu. Het moet vooral worden gebruikt voor zijn economisch voordeel

Bleekmiddel of javel is een wereldberoemde reiniger. Het is gemeengoed geworden voor de verschillende reinigingen binnen en buiten het huis, met name voor de gevel. Het is een krachtig ontsmettingsmiddel, ook een bleek- en vlekken en schimmel verwijderaar. Het doodt bacteriën en virussen. Je kan ook schimmel verwijderen op uw muur met Javel.

Het gebruik van bleekmiddel voor gevels

Het is, bijna op maat, een van de meest voorkomende producten die gebruikt worden om de buitenmuren van huizen schoon te maken.

Het proces is eenvoudig. Het enige wat u nodig heeft is geconcentreerd javel dat geschikt is voor het reinigen van de gevel. Afhankelijk van de concentratiegraad en de graad (die het oxidatievermogen van een liter bepaalt) moet een hoeveelheid koud water worden toegevoegd, die minstens 50% bedraagt.

Stappen die moeten worden gevolgd:

  • Bescherming van de vegetatie rond de beoogde gevel
  • Bescherming van de persoon die zich aanmeldt (handschoenen, veiligheidsbril, pak)
  • Spuitapplicatie
  • Borstelen
  • Spoelen met water door middel van jet of hoge druk karcher stijl, een uur na het spuiten
  • Herhaal indien nodig een tweede keer

Wat is zijn voordeel?

Het is niet alleen praktisch en relatief eenvoudig in gebruik (mits de stappen correct worden gevolgd), het is ook een formidabele reiniger voor het behandelen van mos, vooral op het dak, en het verwijderen van schimmels op muren en andere schimmels. Bekijk ook schimmel verwijderen op de muur van de slaapkamer

En dan is de nummer 1 troef zeker zijn prijs: het is de goedkoopste gevelreiniger op de markt.

javel is zeer effectief in het geval van gevels die door vervuiling zeer zwart zijn geworden.

Wat zijn de nadelen?

Het is een vergelijking die moet worden overwogen: de effectiviteit tegen de gevaarlijkheid van een giftig en corrosief product. In de eerste plaats voor de mens, want direct contact met de slijmvliezen moet ten koste van alles worden vermeden.

Dan voor de vegetatie: als u uw gazon of haag wilt behouden, moet u vermijden om bleekwater te sproeien om te voorkomen dat ze sterven.

javel is een witmakend product. Het kan de verf of het hout beschadigen, vooral als de aanvankelijke verdunning niet is gerespecteerd. Ook kalkpleister, gekleurde of oude coatings kunnen worden beschadigd en zo de waterdichtheid van de muur breken.

Wees voorzichtig met het volgen van de gebruiksaanwijzing. Beter: vraag een offerte aan bij onze partner-ambachtslieden om onherstelbare schade te voorkomen.

Copyright © 2024. Alle Rechten Voorbehouden