Hoe schimmel verwijderen uit luchtkanalen

luchtkanalen schoonmaken

Schimmel, ook bekend als meeldauw, is een van de stilste gevaarlijke schimmels ter wereld.

Deze kunnen beide een verscheidenheid aan gezondheidsproblemen veroorzaken bij dieren en mensen. Niet alleen dit, ze verspreiden zich met de snelheid van het licht en kunnen zelfs maandenlang onopgemerkt blijven.

Helaas kunnen deze schimmels uw huis binnenkomen via uw voordeur of ramen. Ze maken zich tot in alle hoekjes en gaatjes van uw huis en blijven daar tot ze zo problematisch worden dat u ze opmerkt.

Maar tegen die tijd is het normaal gesproken te laat, ze hebben hun schade al aangericht.

Omdat schimmel vaak actief wordt in donkere en vochtige gebieden van uw huis, zoals uw zolder of kelder, weet u misschien niet eens dat u last heeft van een schimmelprobleem.

Daarnaast kan schimmel zijn weg vinden in uw luchtkanalen, HVAC-systeem, leidingwerk en ventilatieopeningen.

Met dit in gedachten, het weten hoe schimmel uit luchtbuizen te identificeren en te verwijderen is essentieel als u en uw familie gezond wilt houden.

Beneden zijn de antwoorden op de gemeenschappelijkste vragen betreffende het verwijderen van schimmel uit luchtkanalen.

Meer informatie over het schimmel verwijderen van vind je hier.

Ik heb schimmel in de lucht openingen in mijn huis wat moet ik nu doen?

Het verwijderen van schimmel in luchtroosters kan zeer uitdagend zijn. Terwijl velen nog steeds kiezen voor het gebruik van ozon, suggereert onderzoek dat deze methode schadelijk is voor uw ademhalingssysteem en net zo veel schade kan veroorzaken als de schimmel zelf.

Voordat u iets doet, moet u ervoor zorgen dat 100% zeker dat de stof die u denkt te zijn zwarte schimmel in feite dat is. Dit komt omdat het proces van het verwijderen van schimmel uit luchtopeningen is niet alleen tijdrovend maar zeer duur.

Als u schimmel in uw luchtkanalen, het beste wat je kunt doen is bellen in de professionals. Een deskundige van de schimmel sanering zal eerst uw huis inspecteren en zal de aangewezen maatregelen treffen om te weten te komen waar al schimmel in uw huis is en zal het verwijderen.

Is de schimmel in Mijn lcuhtopeningen een Gevaar voor de Gezondheid ?

schimmel reactie

Het korte antwoord is ja, heel erg goed. Blootstelling aan een schimmelplaag kan ademhalingsproblemen veroorzaken die kunnen leiden tot chronische hoest, niezen en neus- en keelslijm.

Naast het bovenstaande, kunt u merken dat uw ogen erg geïrriteerd raken en dat uw huid kan beginnen te zwellen en huiduitslag kan ontstaan.

Anderen lijden aan chronische vermoeidheid bij blootstelling aan te veel schimmel en er zijn ook mensen die chronische hoofdpijn en migraine ontwikkelen.

Terwijl deze symptomen zeer mild kunnen schijnen, kan een overmatige blootstelling aan schimmel allergische reacties veroorzaken. Deze reacties kunnen levensbedreigend zijn.

Zij omvatten het interne aftappen van de longen en de neusbloedingen. U kunt last hebben van misselijkheid of zelfs ernstig braken.

Wat veroorzaakt schimmel om te groeien in mijn HVAC-systeem?

Schimmel groeit in donkere en vochtige gebieden en daarom ziet u vaak de eerste tekenen op plaatsen zoals uw badkamer, vooral als u geen goede ventilatie hebt.

Andere gemeenschappelijke gebieden voor schimmel omvatten zolders, kelders, en in kabinetten met gootstenen.

Natuurlijk, een van de meest voorkomende plaatsen waar schimmel groeit is in uw HVAC-systeem.

Dit komt omdat er een hoog niveau van vocht en condensatie is. Deze twee factoren komen het meest in het spel tijdens de zomermaanden van het jaar.

Wanneer u de airconditioning tijdens de zomermaanden gebruikt, kan waterdamp zijn weg vinden in de luchtkanalen. Als het gebied waar je woont erg vochtig is, zal het water vast blijven zitten in je systeem in plaats van te verdampen zoals het normaal gesproken zou doen.

Naarmate externe deeltjes zich door je luchtkanalen blijven verplaatsen, verzamelt het stof zich en wordt het een voedingsbodem voor schimmel. Schimmel voedt zich met organisch materiaal, waardoor het zich exponentieel kan vermenigvuldigen.

Hoe kan ik vertellen of ik schimmel in mijn luchtkanalen heb?

schimmel in luchtkanalen

Een van de meest voor de hand liggende manieren om te weten of er schimmel in uw luchtkanalen zit, is om uw ventilatieopeningen en druppelaars van dichtbij te bekijken. Als je schimmel ziet in of rond een van deze, heb je waarschijnlijk een schimmelprobleem.

Een andere manier om te weten te komen als u schimmel in uw luchtkanalen hebt is door het hebben van een goede snuif. Als u schimmel in uw huis ruikt, hebt u absoluut een schimmelprobleem het meest zeker.

Als u enkel veilig wilt zijn, kunt u naar uw luchtkanalen uitgaan en binnen ademen om te zien of kunt u om het even wat ongebruikelijk ruiken.

Deze tekenen zijn vroege tekenen van een schimmel- of meeldauwaantasting en moeten onmiddellijk door een deskundige worden onderzocht om de situatie in quarantaine te plaatsen.

Wat zijn tekenen van zwarte schimmel in mijn luchtkanalen?

Hoewel schimmel en meeldauw veel op elkaar lijken, zijn er wel enkele opvallende verschillen. Meeldauw is normaal gesproken grijs of licht groen en ligt aan de oppervlakte. Dit betekent dat het kan worden afgeveegd met wat reinigingsmiddel en een doek.

Schimmel kan, indien onbehandeld, zwart worden, waardoor het bijzonder gevaarlijk en giftig wordt. Zwarte schimmel kan sporen afgeven, omdat het smakelijk is voor materialen die organisch zijn, zoals tapijt, gipsplaten en isolatie.

Jammer genoeg, is de gemakkelijkste manier om te weten te komen als u zwarte schimmel in uw luchtkanalen hebt is door binnen hen te kijken.

U kunt ook vinden dat het probleem zo slecht is geworden dat het zo slecht is geworden dat het aan de muur uw luchtkanaal aan de muur heeft uitgespreid is in bijlage aan. Het is niet ongebruikelijk om schimmel te kunnen ruiken.

Als het probleem diep binnen uw openingen is, kunt u niet weten het daar is. Soms, neemt het u of uw familie die ziek wordt om te weten te komen dat u een zwarte schimmel besmetting in uw huis hebt.

De strengere hierboven vermelde symptomen worden allen geassocieerd met zwarte schimmel .

Hoe van Buizen en Openingen schoon te maken van schimmel?

schimmelgroei luchtkanalen

Nu u alles weet wat u moet weten over het identificeren van schimmel en zwarte schimmel in uw luchtkanalen, is het belangrijk dat u leert hoe u het probleem op te lossen.

Als uw schimmel probleem aanzienlijk is, moet u bellen met de professionals om een kijkje te nemen voordat u begint met het schoonmaken van uw luchtkanalen.

De professional moet testen op schimmel in het geheel van uw huis. Deze persoon zal u ook vertellen u of is er een aanwezigheid van zwarte schimmel.

Als uw huis niet besmet met zwarte schimmel is, is de test nog de moeite waard het doen aangezien het u zal vertellen als de concentratie schimmel in uw huis te hoog is.

Als u gelooft is uw schimmelprobleem beheersbaar, hier is een stap voor stapgids die u kunt volgen om de schimmel van uw buizenstelsel en openingen zelf schoon te maken:

VIND EEN GOEDE SPECIALIST VOOR DE VERWIJDERING VAN SCHIMMELS

Er zijn een aantal oplossingen die u kunt gebruiken om schimmel te reinigen. De gemakkelijkste en meest rendabele oplossing is het gebruik van huishoudelijke wasmiddelen gemengd met water.

Als u iets een weinig sterker wilt, combineer een soeplepel van detergens met een halve kop van baksoda en één kop van water om uw mengsel te maken.

Een andere optie is om één deelbleekmiddel of één deelborax te combineren met één gallon water. Aan de andere kant, als u het niet erg het spetteren van het geld een beetje, kunt u een commerciële schimmelverwijdering product te kopen.

GEBRUIKERSBESCHERMING

Zoals u van de bovengenoemde bijwerkingen kunt zien, is de schimmel zeer giftig en het schoonmaken van schimmel vanaf dergelijke beperkte ruimten zou niet licht moeten worden genomen.

Niet alleen dit, u zult waarschijnlijk gebruik maken van chemische oplossingen om het probleem aan te pakken en moet daarom alles doen wat in uw vermogen ligt om uw blootstelling aan al deze zaken te verminderen.

Draag altijd eerst en vooral een N95-masker om elke taak uit te voeren waarbij schimmel betrokken is. Omdat schimmel kan binnendringen via scheuren in de huid, moet u ook rubberen handschoenen gebruiken. Wij raden u aan ook overall en beschermende brillen te dragen.

U moet deze allemaal weggooien of bleken zodra de klus geklaard is om de kans op verdere besmetting in uw huis te verminderen.

bescherming tegen schimmels

ZET UW SYSTEEM UIT EN STOFZUIG DE MAL.

Nu je jezelf hebt beschermd en de reinigingsoplossing hebt voorbereid, moet je deze op je ventilatieopeningen aanbrengen. U kunt het zelfs een paar minuten laten zitten om het schrobben net dat beetje makkelijker te maken.

Zorg ervoor dat u van al schimmel schrobt en een handdoek gebruikt die kan worden weggedaan om om het even welke resterende schimmel en oplossing weg te wassen.

Zodra u het gebied hebt schoongemaakt, stofzuig eveneens uw openingen eveneens. Herhaal dit proces zo vaak als nodig is totdat alle schimmel is verdwenen.

VERNIETIG HET BEWIJSMATERIAAL

Als je alles hebt schoongemaakt, doe je al je kleren, handschoenen, ademhalingstoestel en alles wat je hebt gebruikt om de mal schoon te maken in een zakje.

Gooi deze zo snel mogelijk weg. U moet ook uw ovenfilters weggooien als deze door schimmel zijn aangetast.

GEBRUIK EEN COMMERCIËLE SCHIMMELREMMER

Deze remmers kunnen stoppen met het teruggroeien van schimmel in uw ventilatieopeningen en -kanalen.

Koop alleen een product dat EPA-geregistreerd is en pas het toe op al uw ventilatieopeningen terwijl u de instructies van de fabrikant volgt.

ONDERHOUD UW VENTILATIEOPENINGEN

Nu je het probleem hebt aangepakt, is het essentieel dat je het probleem goed in de gaten houdt om te voorkomen dat de schimmel terug groeit.

Terwijl de schimmel op deze gebieden niet ongebruikelijk is, als u het opmerkt die binnen 48 uren terugkomt, is de waarschijnlijkheid, hebt u een vochtig probleem.

Gebruik een ontvochtigingstoestel en zorg ervoor dat uw leidingwerk goed geïsoleerd is alvorens de beroeps binnen te roepen. Als het probleem aanhoudt, roep een deskundige om te identificeren waarom de schimmel bij het kweken van terug blijft groeien.

Hoe Openingen van de AirConditioner en HVAC Systemen schoon te maken van schimmels?

schimmel schoonmaken airco

Terwijl u schimmel van uw airconditioner ventilatieopeningen en HVAC-systeem met behulp van de bovenstaande methode kunt reinigen, zijn er bepaalde factoren waarmee u rekening moet houden bij het uitvoeren van de taak zelf, deze zijn:

ALLE VERSCHILLENDE COMPONENTEN TE BEREIKEN

Als u niet alle verschillende componenten in uw airconditioner ventilatieopeningen of HVAC-systeem bereikt, zult u niet alle sporen verwijderen, waardoor ze de tijd en ruimte krijgen om binnen een paar dagen terug te groeien.

EEN DOEK OF DWEIL ZAL HET NIET DOEN.

Terwijl velen gewoon meeldauw en schimmel wegvegen in de hoop dat het de truc doet, zal de schimmel terug groeien.

Om het probleem onder controle te houden, moet je alle sporen elimineren met behulp van een moordend middel. Alle hierboven vermelde oplossingen zullen de klus geklaard krijgen indien correct toegepast.

VERVANG UW ISOLATIE OPENINGEN

Terwijl de bovengenoemde doe-het-zelf-oplossingen zijn groot bij het bestrijden van schimmel, als je hebt geïsoleerd openingen, de sporen zal waarschijnlijk niet alle worden uitgeroeid.

Om ervoor te zorgen dat ael schimmel zijn verwijderd kunt u n uw geïsoleerde openingen volledig vervangen.

INSPECTEER ZORGVULDIG UW SYSTEEM

Nadat u uw HVAC-systeem hebt gereinigd en de onderdelen die moeten worden vervangen, moet u een volledige inspectie uitvoeren.

Dit betekent dat de binnenkant van uw verwarmingssysteem of oven moet worden gecontroleerd, evenals de spoelen om er zeker van te zijn dat alle schimmel is gesaneerd.

VRAAG HULP VAN EEN VOCHTSPECIALIST ALS U AAN ZWARTE SCHIMMEL LIJDT

Als u een zwart schimmelprobleem hebt, zullen DIY-oplossingen waarschijnlijk niet de truc doen. In dit geval moet u om professionele hulp vragen.

Een schimmelsaneringsprofessional zal alle noodzakelijke producten en reinigingsgereedschappen hebben om zich te ontdoen van uw schimmelprobleem.

Niet alleen dit, professionals weten hoe te verwijderen en te vervangen de juiste onderdelen om ervoor te zorgen uw hele systeem is vlekkeloos.

Dit proces zal elimineren de kans op kruisbesmetting, wat betekent dat zwarte schimmel niet zal worden verspreid naar andere gebieden van uw huis.

Naast al het bovenstaande, zal een expert in staat zijn om u te vertellen hoe u dit probleem te voorkomen dat dit probleem zich voordoet in de toekomst, waardoor u geld bespaart terwijl u ook in staat om uw gezin veilig en gezond te houden op de lange termijn.