Is uw kelder gevaarlijk?

gevaarlijke kelder

Afhankelijk van waar u in de België woont, kan uw huis al dan niet een kelder hebben. Dit ondergronds gedeelte onder woningen is erg handig voor opslag en als plek om aan dingen te werken of de was te doen. Het kan ook worden afgewerkt tot een mooie uitbreiding van de woning, vaak met een thuisbioscoop of recreatieruimte.
Lees meer over kelder waterdicht maken.

Kelders komen meer voor in de noordelijke delen van de Verenigde Staten. We zijn in duizenden kelders in het noordoosten van Ohio geweest en hebben een aantal grote kelders gezien, maar ook een aantal die zeer gevaarlijk zijn voor de mensen die in het huis wonen. Als u in een ouder huis bent, of zelfs een nieuwer huis dat misschien lekken of vocht heeft, dan kunt u worden blootgesteld aan risico's en gevaren in uw kelder die kunnen worden gerepareerd. Hier zijn enkele veel voorkomende problemen.

Rottende balken - Wanneer u vocht in uw kelder heeft, kan dit leiden tot kromtrekken van houten balken en muren. Het kan zelfs leiden tot rottend hout na verloop van tijd als het hout vochtig genoeg wordt. Hoewel dit op korte termijn geen probleem is, kan het over een langere periode een groot gevaar opleveren voor de structuur van de woning.

Zwarte schimmel - Elke vorm van schimmel en meeldauw is niet aangenaam en kan uw spullen beschadigen. Zwarte schimmel is eigenlijk giftig voor mensen en is gevaarlijk voor een gezin dat ermee in een huis woont. Soms is het in de open lucht, en andere keren kan het achter muren of in het plafond zitten als het vochtig is. Als u niet zeker bent van schimmel of meeldauw, bel dan een specialist om een kijkje te nemen. Kelderafdichtingsbedrijven kunnen het risico inschatten, maar ze zijn misschien geen experts op het gebied van verschillende soorten risico's. Werk altijd samen met iemand die veel ervaring heeft.

Insecten - Insecten trekken andere insecten aan. Door uw kelder droog en schoon te houden worden de insecten in uw huis tot een minimum beperkt. Het laatste wat u wilt is dat timmermansmieren uw steunbalken of bruine kluizenaarsspinnen die in uw muren nestelen, opeten. Het verminderen van deze risico's begint met het verminderen van het vocht en de voedselbronnen voor dit ongedierte, en roep een verdelger als u insecten in een significant aantal ziet.

Overstroming - Als uw kelder overstroomt, zijn er allerlei gevaren. U kunt een elektrische korte broek krijgen. U kunt schade aan muren en bezittingen hebben. U kunt vocht hebben dat de dingen vochtig houdt, waardoor rotting, zachtheid, insecten en schimmels vaker voorkomen. De beste manier om niet te hebben dit soort kwestie het om te zorgen voor kleine loodjes voordat ze veroorzaken een vloer.

Kelder Instorten - Boogkelderwanden is een groot gevaar. Op elk moment kan een muur die buigt of beschadigd is, gewoon instorten. Aangezien de keldermuren het huis ondersteunen, brengt dit het hele huis in gevaar en is het voor iedereen gevaarlijk om in de buurt te zijn. Als u keldermuren buigt, bel dan een kelderverdiepingsbedrijf dat ook meteen de fundering repareert.